Skön, slapp söndag..

Har precis kommit hem från att ha varit och gjort Västermalmsgallerian.
Var skönt ute idag så jag tog en prommis hem. Ljudboken på i lurarna, det blev en riktigt skön promenad. Ljudboken är förstås första boken i Twilight serien :). Såklart! Synd att tjejen som läser är lite kass, men innehållet kan jag inte klaga på.
Har kollat lite på bebiskläder. Det kliar verkligen i fingrarna efter att köpa. Hittade faktiskt en body och ett par mysbyxor som ser ut som ett par jeans. Så coola. Så dom fick följa med hem :).
Fick ett Bola smycke av en arbetskamrat för ett tag sen. Jättefint. Bola smycke är ett smycke som det ligger en liten plinga i eller bjällra. Som låter när man rör sig och som bebisen hör, det sägs att den lugnar bebisen. Har inte så stor koll, men jag tycker det är ett fint smycke och jag har helt enkelt fått för mig att den bringar med sig tur eftersom jag fått den. Så den får hänga runt min hals varje dag nu. I Västermalmsgallerian finns en liten pysselshop, där köpte jag ett svart band som jag ska hänga Bolan i så att den kommer ner lite på magen, eller den lilla kula som nu syns! :) Fint blev det! :)
Nu blire till att laga lite mat och sen ska jag bara njuta av att jag är ledig.
Ha en skön söndag!
v.18
Och här ser vi den lilla bulan, och Bola smycket! :)
/ Tessa♥

Fladder...

I onsdags kände jag lillfräsarn i magen för första gången :)
Det kände som fladder inuti magen, som att en liten liten fisk sprattlade därinne och det kittlades.
Nu har jag känt det varje dag. Mest efter lunch och efter middagen på kvällarna. Det är sååå häftigt. ♥
Nu vill vi verkligen se den lille. Hoppas dagarna går fort så att det snart blir torsdag och ul. :)

/ Tessa♥

Mörker..

Jäklar vad svårt det är att komma upp ur sängen på mornarna vid den här tiden.
Det är lika mörkt som när man går och lägger sig när man kliver upp på morgonen. Å kallt utanför täcket med, brr. Det tar verkligen emot. Men så fort man kommit upp så är det helt ok. Är inte den snabbaste personen på mornarna nu heller. Glömmer hälften av grejjerna jag ska göra. Hinner inte ens bre två smörgåsar som jag kan ta med mig till jobbet. Skäms! Men idag TOG jag mig tiden att göra det. Sjukt onödigt att köpa mackor påväg till jobbet när man kan fixa godare macka hemma.

Bajsigt är att de har tagit bort varma chokladen på jobbet. Vi hade kaffemaskiner innan som gjorde choklad med och det var perfekt för mig eftersom ja inte dricker kaffe. Eller jo ibland, men då är det på kvällen när jag käkat middag och är bortbjuden, då kan jag vara så vuxen att jag kan dricka kaffe. Men på morgonen och helt vanligt är det ett big NO NO! Så nu får jag sitta och dricka vatten till mina morgonmackor, hur pissigt är inte det.
Gick ner på fiket här nedanför en dag och köpte en varm choklad, 39 spänn kostade den. hahaha.. Smakade inte supergott heller, nä så nu bliré till att köpa hit mjölk å ta med sig o´boy!! :)

Min mamma är nog den roligaste. Fick ett mail alldeles nyss där det stod, "Skriv ner en önskelista till din födelsedag, men tänk på att julen står för dörren snart med". Ok tänkte jag, så jag skriver att jag inte vet vad jag önskar mig. JO, pengar på grund av att servicen på bilen gick på en HEL del igår :) Får ett snabbt svar av mamma "Pengar kan du glömma att du får, vi vill ge dig nåt" hahahaha...

Inatt drömde jag att jag hade sjukt mkt fästingar runt mig. En till o med pep och sprang emot mig, sådär uppsvälld och äcklig som dom blir när de sugit blod ett tag. Jag vet, sjuka drömmar. Så idag när jag kommer hem, ska jag finkamma kroppen efter fästingar, för det kan faktiskt vara en sanndröm ;). Usch ja ryser! Hatar verkligen fästingar! Hoja!!

/ Tessa♥


Tilt..

Vet inte ens vad jag ska skriva. Har varit på G hela dagen att skriva nåt. Men när jag skrivit en mening känns det inte alls ok och jag raderar! Jag sover på saken och hoppas imorgon att denna intetsägande tänkandet är borta!
Ha en skön kväll!
/ Tessa♥

Mia Skäringer..

..har börjat blogga igen. Ja vet, hon har hållt på ett tag. Men jag fick nyss reda på det å är helt lyrisk!!
Älskart!

LÄS!! http://blogg.yourlife.nu/avig-maria/page/9/

/ Tessa♥

Underbar..

..har den här helgen varit.
Helt underbart att få komma upp till stugan och bara slappa. Vi kom upp vid sex tiden på fredagen och lagade lite käk. Sen var det snacks och Idol som gällde. Jag är urdåligt intresserad av det där programmet. Tycker inte att de är Idoler som står på scenen. Inge svårt att sjunga andras låtar. Jag tycker att vi ska ha Fame Factory tema istället, där fick de antingen skriva egna låtar eller välja ut låtar som ingen hört innan och sjunga dem på sitt sätt. Det visade hur musikaliska de egentligen var och gjorde att det blev mer på riktigt tycker jag.

Lördagen spenderades ute i det friska. Helt underbart väder. Strålande sol och -2 grader. Vi tog en långpromenad och hälsade på Camilla i shopen. Sen när vi kom hem, lagade vi våfflor. Mums!
På kvällen va det lugnt, vi kollade på Twilight och New Moon (ja vet att det kanske är 8:e gången ja ser dom filmerna) lessnar aldrig. Mattsson hade inte sett dom så det var dags nu tyckte jag! Å hon tyckte att dom va bra! Stolt blev jag :). Vi höll oss vaken till en minut över 12, fjälluften som gör en så trött!

Söndagen väntade en bilresa på sex timmar för mig, så vi begav oss hem ganska så tidigt. Var skönt att få åka bil medan det var ljust. Skitväder i Sthlm like usual.
Å jag fick äntligen pussa på min kära sambo. ♥

Nästa helg öppnar de i Vemdalen. Kanonerna sprutar för fullt och det dånar så härligt på fjället.
Vintern är nära och snart är det dags för att börja köpa julklappar. Älskar verkligen denna tiden.

Tänk att nästa år vid den här tiden är jag och P, mamma och pappa! ♥ Känns overkligt härligt. Då har vi en liten knodd som springer runt i stugan bland klappar och julgran! Vi får dra pulka och mysa i snön. ♥



Vemdalsskalet just nu!


Idag går vi in i vecka 18 i graviditeten! Å magen börjar nu att synas mer och mer. Fast vet man inte att det är en bebbemage så kan man nog ta mig för att ha liiite för mkt fett på magen :). Vet inte riktigt om ja känt små kickar därinne. Svårt att veta. Vi får hoppas att den lille kickar på ännu hårdare så att ja känner dom riktigt ;) 

Din graviditetsvecka: 18
Fostrets ålder: 16 uker

I graviditetsvecka 18 griper barnet, sparkar och suger. Kanske viftar det också lite med tårna. De tränar på sina reflexer på så sätt. De blivande tänderna bildas nu bakom knopparna som redan utvecklats för mjölktänderna.

Om du inte redan varit på ultraljudsundersökning, blir du antagligen erbjuden detta denna, eller nästa vecka. Det är en alldeles speciell upplevelse. Om den blivande pappan följer med till undersökningen, kan detta bli hans första "möte" med sitt barn, och många män upplever att det först nu verkligen går upp för dem vad som håller på att hända. Ultraljudsundersökningen utförs av läkare eller barnmorska med särskild utbildning.

En geléaktig massa smörjs ut på magen och ultraljudshuvudet förs långsamt över magen och du kan se fostret på en skärm.
Undersökningen gör inte ont och anses vara helt riskfri.

Målet med undersökningen är:

1) att fastställa tid för förlossning
2) att se om du har flera foster
3) att se hur moderkakan är placerad i livmodern
4) att se att allt är som det ska med fostret
Läs mer på våra temasidor om ultraljud

Fostrets längd: 21 cm. Hel längd, hjässa till fot


4 november får vi äntligen se dig! ♥

/ Tessa♥


-15 grader och snökanonerna brummar på..

..i Vemdalen just nu. Känns helt underbart! Fortsätter det såhär så är det täckisar och dunjacka som gäller i helgen! Mysigt! :)



Drar idag efter jobbet. Har sovit urkasst inatt. Vaknade av att jag drömde att det var en psychoman som skrattade ett elakt skratt och jagade mig. Vaknar med ett ryck och ser att det är P som skrattar brevid mig i sängen, han ligger och kikar Entourage på datorn. Efter det får jag svårt att somna om. Nu förtiden får jag även gå upp på nätterna och kissa. Jag är inte den piggaste vid dom tiderna kan jag lova! Så ja hoppas att ja lyckas köra hela vägen hem utan att bli aptrött! :)

Imorgon hämtar far sin nya bil. Vi har fått äran att ta den upp till Vemdalen. Farsgubben har dubbdäck på sin bil och eftersom de ska snöa i helgen och ev kunna bli lite ruskväder så är mamma och pappa lugnare om vi tjejer åker med den. Kommer man någonsin att bli vuxen i sina föräldrars ögon?

Kommer dock att sakna P ♥. Vi har knappt setts den här veckan. Han har jobbat sent å jag har haft fullbokat med olika grejjer. Vi får helt enkelt ta igen det nästa vecka! Då blir det TOKmys med ♥.

/ Tessa♥




Snöblandat regn

yr i luften här i Stockholm just nu.
Hemma i Söderhamn har det snöat riktigt, pappa ringde imorse kl 07.10 och berättade att det låg ett vitt täcke med snö på bilarna och gatan. Härligt. Önskar att jag kunde vara hemma och få se det. Det är nåt visst med första snön. När vi var liten väckte alltid pappa oss när den första snön kom. Det var magiskt, att få stå i pyjamasen och se snön falla utanför fönstret.

Här säger dom att vi kommer att få mer snö under dagen. Det ska bli snökaos. Ja inte det snökaos som vi har i Norrland utan Sthlms egna snökaos vilket innebär, sommardäck och snöslask, haha! Tur att jag inte ska ut i trafiken idag.

Jag längtar upp till Vemdalen.




Precis det här längtar jag till.

Härliga Vinter, Välkommen!!

/ Tessa♥

Min morgon...

..börjar nästan alltid med att jag går in på denna sida för att kolla OM det ligger ett snötäcke uppe i Vemdalen.

http://www.skistar.com/sv/Vemdalen/Skidakning/Webbkameror/?epslanguage=sv

Besatt? Ja, kanske. Men jag älskar verkligen snö, kyla och knarr under fötterna när det är sådär riktigt kallt och man är ute och går med STOR tjock dunjacka, mössa, vantar, täckbyxor och varma kängor. Det är LIVET!! :)
Idag var det dock inget vitt täcke av snö som det var i helgen. Vi får hoppas att det kommer till helgen när vi drar upp. Skulle va mysigt att få ta en prommis i snöfall :).


YES jag har gjort det IGEN! Jag har gråtit till en tecknad film!
Denna gången var det till Toy Story 3 :) Jag vet, jag är inte som alla andra och jag önskar att jag skulle kunna skylla på mina graviditetshormoner, men det här händer mig JÄMT. :)
Det var ett tungt slut, fast det var ett bra slut med, men otroligt sorgligt. Nästan så att jag måste gå upp på mammas o pappas vind och kolla om min docka "Anders" finns där, han måste känna sig helt bortglömd. Förlåt "Anders".



Slår inte Twilight, men snudd på! ;)

/ Tessa♥


I´m back..

Tillbaka på kontoret igen.
Hoppas verkligen att huvudvärken håller sig långt bort från mig nu. Får se till att stressa mindre, hur man nu gör det? Nån som har ett tips?!

Helgen har varit lugn. Vi drog hem till Söderhamn för att lägga om till vinterdäck på bilen. Och det var nog i rättan tid det. När vi kom till Uppsala så snöade det snöblandat regn och väl hemma i Söderhamn var det minusgrader hela helgen, i alla fall på kvällar och mornar. Snön kommer nog snart skulle ja tro. Härligt! :)

Vi har varit och kikat på Innebandy två dagar i rad och sen så har vi myst hemma med mamma och pappa, träffat svärisarna och fått utsökt mat som vanligt. Älskar att vara hemma hemma!! ♥ Vi har också hunnit träffa vår gudson Elis och storebror Lukas. Lukas har lärt sig att cykla utan stödhjul och igår gjorde han en stoppsladd som gjorde märken i gruset...coola killen. Han var SÅ nöjd!! :)

Fick även en BAMSEkram av Lovis igår, den har hon spart till mig och Pecka. Gofisen, gud va glad man blir! ♥

Nu på Fredag drar vi tjejer upp till stugan för en rejäl myshelg deluxe! Jag, Tess, Ullis och Ullis, haha. Therese och Ulrika är populära namn i Söderhamn :).

Nu har vi även gått in i v17 av graviditeten. Tiden springer iväg just nu. Bulan på magen har blivit liite större, men ja den syns inte så mkt. Kan fortfarande ha mina vanliga kläder och det tror jag att jag kommer att kunna ha ett BRA tag framöver. Fick nämligen hem ett par mammajeans i minsta storleken från H&M i onsdags och ja, dom var STORA..gud va ja skratta! Men jag får väl äta upp det här som med allt annat jag skriver ibland. Kommer kanske kunna ha dom om en vecka då ;). Vi får se. Jag klagar INTE i alla fall. Mår kanon och allt är helt underbart! ♥Lite orolig bara, men det hör nog till. Heter ju oro i efternamn med så. :)


Din graviditetsvecka: 17
Fostrets ålder: 15 uker

Under de kommande veckorna kommer du för första gången att känna att fostret rör sig. Hur upplever du det? Till att börja med undrar du säkert - "Var det...". Rörelsen är som lätta fjärilsvingslag inne i din mage, och inte lätt att känna. Som en såpbubbla som spricker? När du känner det flera gånger kommer du att vara säker.

Du känner dig kanske täppt i näsan, graviditetshormonerna påverkar slemhinnor lite så att de svullnar upp. Du kan använda lite saltvattenspray (finns på apoteket), vanlig nässpray ska gravida helst undvika.

Du kan svettas lite mer än vanligt, unna dig själv bra hygienartiklar.
I vecka 17-19 väljer de flesta gravida att göra en ultraljudsundersökning av fostret. Läs mer om detta i nästa vecka.  

Fostrets längd: 19-20 cm. Hel längd, hjässa till fot.

Häftigt! ♥

Nu ser jag fram emot att känna dina sparkar "Tage" ♥.

/ Tessa ♥


Slow..

Fick tag på min barnmorska i onsdags!! Gick riktigt smidigt faktiskt. :) Berättade för henne om min huvudvärk. Hon frågade om jag hade ett stressigt jobb, JA!! Och om jag var spänd i nacke och rygg, JA :) Hon var helt säker på att det hela beror på att jag är stressad och på sätt spänner mig i nacken och får huvudvärk. Fick stränga order av henne att vara hemma torsdag och fredag för att se om huvudvärken släpper av vila. Hon bad mig att skylla på henne då det oftast är lättare att vara hemma från jobbet om man har någon att skylla på. Hur go är hon inte! Hon är verkligen en kanon barnmorska, mysig och snäll. Vilken tur vi haft som fått henne :). Känns skönt att veta att huvudvärken går över om jag vilar. Så att det inte var för ngt annat. Pust!
Jag har lytt henne och har nu varit hemma torsdag och idag fredag är jag också hemma. Huvudvärken har släppt. Hur bra är inte det. Eller på två sätt. Inge bra att jag stressar så mkt på jobbet att huvudvärken kommer. Men det är svårt att inte stressa när man har så pass mkt att tänka på hela tiden och saker som måste göras. Vet inte hur jag ska kunna varva ner på jobbet. Känns som att så fort ja kliver in på kontoret så blir jag stressad. Konstigt det där. Men en ändring måste ske då ja har två att tänka på nu!! ♥
Vi hade planerat att dra upp till Vemdalen i helgen jag och P. Men i och med allt, så blir det ändrade planer. Vi blir bara hemma och myser istället. P ska byta om till vinterdäck på bilen så att vi tjejer kan ta den upp till Vemdalen nästa helg om vi inte tar pappas nya bil. Han ska ändå bort och då kan vi passa på att åka i den :).
Ska bli helt underbart!!
Nu i helgen ska vi bara mysa och äta god mat och rå om varann i Söderhamn. Har inte bokat in nåt och det känns helt underbart att bara få komma hem och bara vara! Det behövs nu.
Vi har fått en UL tid med på SÖS. Känns såå spännande. Tänk att snart ska vi få se det lilla pyret i magen. Jag HOPPAS VERKLIGEN att allt är bra och att h*n växer och frodas därinne, vårt lilla ♥. Den 4 november kl.08.30 är det dags. Och vi LÄNGTAR!! Inte långt kvar, går veckorna dit lika fort som de gjort nu så kommer det att kännas som en vecka! :) Underbart!
Har fixat Entourage säsong 7 med. P kommer bli så glad! Vi älskar verkligen den serien. Den är GRYM!!
Äntligen får vi umgås med grabbarna igen. Som jag längtat efter säsong 7! Please USA, sluta aldrig med denna serie!!
Nä nu ska här packas iordning för hemresa till Söderhamn. Lika bra att vara klar när P kommer hem! Typiskt mig att fixa allt i sista sekunden, var tog min framförhållning vägen? Efter att jag flyttat till sthlm har jag även blivit tidsoptimist, och jag som avskyr tidsoptimister, å nu är ja en själv. Suck.
Ha en skön helg!
/ Tessa ♥

Let it snow, let it snow, let it snow..

Nu snöar det för fullt i Vemdalen. Och jag LER. Tänk om det kan börja sprutas snö snart så att några backar är öppen på min födelsedag. Då kanske jag hinner åka en sväng innan jag blir allt för stor :) Lovar att jag ska ta det försiktigt!!



Vemdalen just nu från webbkamera! Hovdebacken!

Jag blir verkligen inte bättre i min huvudvärk. Det gör så ont stundtals att jag har svårt att koncentrera mig på jobbet. Känns som att jag sitter i ett töcken. Blir nog inte bättre av att mitt jobb består av att endast sitta framför en dataskärm hela dagarna. Jag vill verkligen inte klaga, för att vara gravid är det ABSOLUT BÄSTA jag varit med om i hela mitt liv. Det är en sån härlig upplevelse. Men jag är rädd att huvudvärken beror på att jag ev. har brist på något. T.ex. Järn! Jag vet inte, ska försöka att få tag på min barnmorska idag och rådfråga med henne vad huvudvärken kan bero på. Är inte så sugen att ta alvedon hela tiden heller. Vi får se vad Helena (barnmorskan) säger. Om jag får tag på henne, dom är inte lätt att få tag på dom där damerna, hahaha! Typiskt liksom, är det inte BARA jag som är Gravid ;) hahaha.


Imorse fick jag inviga min nya vinterjacka. Och som jag mös när jag gick till jobbet. Det var fortfarande kyligt fast att jag hade jackan på mig, men inte alls så kallt som det var igår när vårjackan var på, uscha!! Så nu kommer jag inte att släppa vinterjackan, den kommer att vara på ända fram till april :). Hääärligt!


Vi ska åka upp till Vemdalen i helgen. Jag och P. För att ha en myshelg i stugan och för att bara få slappa. Men nu när det snöar däruppe så MÅSTE verkligen vinterdäcken på på Fredagen. Och det kommer vi inte hinna. Kommer vara dundermörkt när vi kommer hem och vi kommer inte att kunna byta däcken på ett KICK direkt. Så jag funderar på (har inte kläckt det för P än) om vi inte ska strunta i Vemdalen i helgen å fixa däcken så att det är klart till nästa helg då vi tjejer åker upp. EGO?, Ja vet :) Men P och Jag får ju åka upp helgen efter vi varit där. För då ska vi fira MIN FÖDELSEDAG!! Yess!! :) Ajja, måste ta en snack med karln idag när jag kommer hem. Får se vad han tycker!


Nä, nu är det dags att fortsätta grotta ner sig i jobbet.

Ha en skön dag!

/ Tessa♥




Kyligt..

Nu börjar det frysa på på mornarna. Känns helt underbart att få komma ut på morgonen. Luften känns så mkt friskare på nåt sätt när det är kallt. Längtar tills snön ligger på marken och det knarrar under fötterna när man är påväg till jobbet. Dröjer nog ett bra tag med tanke på att vi bor i Sthlm. Tur att Vemdalen finns! ♥

Igår hade jag tänkte att lägga upp kort från 30 årsfesten vi var på. Jag hade även tänkt att fixa lite hemma, skriva ett sjukt långt inlägg m.m. Allt kraschade, för jag fick en huvudvärk utan dess like. Va tvungen att gå å lägga mig eftersom ja knappt kunde hålla ögonen öppna för det värkte så. Sen jag blev gravid har jag haft riktigt mkt huvudvärk. har haft det innan med men inte alls på det här sättet! Många som säger att det kan bli så. Å eftersom ja mått så oförskämt bra så tar jag huvudvärken med ro. Den går trots allt att bota med vila.

Ikväll hoppas jag att jag mår bättre så att ja kan lägga upp lite bilder från festen som vi var på i lördags. Det var absolut den bästa festen. Kvällen bjöds på god mat, bra sällskap, skön sång och styrdans med bästaste storebror! Han är duktig min bror :).

Min Far ringde igår, han va väldigt bestämd på rösten att jag först trodde att det hade hänt nåt. Efter att vi pratat i tre sekunder förstår ja att det INTE gjort det då han bestämt säger Therese, det betyder att nu är det ALLVAR. Han vill att vi ska sätta på vinterdäcken i helgen om vi ska upp till Vemdalen. Ja berättar lugnt att det är nog ingen fara då snön inte lagt sig däruppe, men OJ, då blev han mer bestämd och vinterdäcken SKA på annars blir det ingen fjällenresa. Och efter att jag tänkt efter ett tag så inser jag hur dum ja är SJÄLVKLART måste vi ha vinterdäck på bilen!! Ja lovar pappa att detta ska fixas...
Kommer man någonsin att bli vuxen i sina föräldrars ögon?? Ja tror faktiskt inte det, hahaha!! Tur är väl det ;)

Nu har vi gått in i v.16 på graviditeten och jag känner mig som vanligt. Magen putar lite, å jeansen har fått en anordning vid knappen som består av en gummisnodd som håller ihop linningen haha! Men det är skönt, för nu tränger det inte på magen, obehagligt när det trycker på magen när man sitter ner. Och i slutet av dagen är magen så pass svälld att det kan göra riktigt ont om ngt trycker på.
Jag känner inte så mkt, eller ska jag vara ärlig känner jag ingenting. Detta gör mig orolig. Orolig att lilla "Tage" arbetsnamnet ( Tage hade namnsdag när vi plussade) inte mår bra därinne. Är nästan mer orolig nu när det inte är någon hemlighet längre än vad jag var innan. Jag vet att jag ska njuta av den här tiden, men oroligheten sköljer över mig ibland å då kan jag inte göra annat än att vara det. Svårt att lugna sig själv. 



Din graviditetsvecka:
16
Fostrets ålder: 14 uker

Lemmar och leder har nu fullständigt bildats hos fostret. Musklerna blir allt starkare. Rörelserna mer aktiva. Ögonbryn och ögonfransar växer fram. Kroppen täcks av ett tunt fjunlager. Ögonen är känsliga för ljus. Barnet reagerar på ljud. Det tycker om att du sjunger för det. Läs mer: Fostret tycker om musik

Din mage är troligen en populär attraktion i din omgivning. Tänk på att det är du som bestämmer om någon får känna på din mage eller inte.

Ditt hjärta har ökat sin kapacitet och några kan uppleva lite hjärtklappning. Detta är inte farligt. Muskler och senor blir slappare.
Fostervattnet i din kropp byts ut helt och hållet under 3 timmar.
Dags att börja planera din mammaledighet, och meddela arbetsgivaren. Här kan du läsa mer om vad som krävs när det gäller föräldraledighet, föräldrapenning m.m.

Fostrets längd: 16 cm. Hel längd, hjässa till fot.
Fostrets vikt: 125 g

Nu förstår jag verkligen hur Anna (Mia Skäringer) i Solsidan känner sig när alla kommer å tar henne på magen som att det vore helt ok. VEM är det som sagt att bara för att man är gravid så är det fritt fram att ta en människa på magen. Nu i helgen när vi var på 30 årsfesten så kommer en människa som jag inte känner så väl å tar mig på magen, å det känns sjukt jobbigt. Det är verkligen att gå över gränsen. Jag tog bestämt bort handen och spände ögonen i personen. Det där GILLAS INTE! 

/ Tessa ♥


Galej...

Igår kom han...den efterlängtade lilla prinsen, Viggos lillebror!! Grattis Linda, Matte och Viggo till nytillskottet!! ♥

Idag är det äntligen FRIDAY igen!! Bästa dagen på HELA veckan om du frågar mig ;)..

Vi hade middagsgäster igår..Emma och Micke kom å joinade oss för lite mat å snick snack! Alltid lika mysigt...å nu fick ja äntligen ge bort lite kläder som legat hemma och samlat damm. :)

I eftermiddag drar vi till Söderhamn! Det är dags att fira Giray som i helgen har sin stora 30 årfest. Ska bli riktigt roligt!! Och vi blir ett rejält gäng tror ja!! Ännu roligare.. Klackarna i taket..nyktert då ;)..

/ Tessa♥



Visste du att....


visste du att...jag är sjukt rädd för mörker..

visste du att...jag numera är brunett efter att i flera år varit superblond :)

visste du att...jag älskar att ligga i soffan å mysa under filten å tända ljus...

visste du att...min bästa maträtt just nu är makaroner och stekt falukorv med massor av ketchup...mmm

visste du att...jag har HELT tappat mitt sug efter godis...så konstigt..inte alls lika gott som innan. Kommer nog få tillbaka det, eller va tror ni ;)...

visste du att...jag och P håller på att planera inför bröllopet för fullt...så spännande...

visste du att...jag fyller 28 år den 2 november. Kommer jag aldrig att sluta gilla att fylla år :)

visste du att...jag är besatt av Twilight filmerna och böckerna...kan inte sluta att läsa om och se om filmerna...

visste du att...jag har varit en inbiten nagelbitare...

visste du att...jag var 14 år första gången jag kysste en kille, det var min dåvarande pojkvän Marcus Holmberg

visste du att...jag längtar efter att få åka upp till fjällen å se SNÖ...;)

visste du att...jag har de sjukaste drömmarna ever nu förtiden...å dom är så jäkla verkliga med..hoja..

visste du att...jag är KASS på att prata i telefonen samtidigt som jag ser på TV...alltid varit...

visste du att...jag är SJUKT pedant!! Har blivit lite bättre nu, men då flyttar jag ihop med en annan pedant..hahaha..

visste du att...jag älskar serien Entourage!! ( om ni inte sett den...SE DEN!!)

visste du att...jag är en sjuk pryltjej..älskar prylar och speciellt tekniska såna...

visste du att...just nu äter jag en mandarin..mmm...

visste du att...jag har just nu två HEMLISAR...å ja är GRYM på att hålla dem..hehehe..

/ Tessa♥

Längtar...

Längtar verkligen till den dagen då jag får lära mina barn att åka skidor....
Kommer bli helt underbart....



 





/ Tessa ♥




TOK Tisdag...

..enligt BollnäsMartin på Bandit!! :)

Igår va en sjukt lugn kväll... Duschade varmt i en å en halvtimme...fick sluta för att ja va svimmfärdig..
Tror ni att ja blev nå varmare..NOPE... Det var raggisar på å filten i soffan som gällde hela kvällen.
Dunade även in där en sväng..å vaknade lagom till Ullared..är man bäst eller är man bäst på att timea en powernap...hehehe!! :)

Vi har nu gått in i v 15 av graviditeten och byxorna börjar spänna gaaaanska mkt!!
Magen är som en ballong på kvällarna...å relativt platt på mornarna...
Jag mår prima..förutom att munsåret vägrar försvinna... Jag hoppas att det är borta till helgen då det vankas fest för Giray som fyller 30. Annars jäklar!!
Vilket I-lands problem..hahaha!! Detta är värt varenda munsår i hela världen!! ♥

Din graviditetsvecka: 15
Fostrets ålder: 13 uker

Fostret växer snabbt. Kroppen växer snabbare än huvudet nu så att fostret får mer riktiga proportioner. Håret på fostrets huvud börjar bli tätare. Pigmentcellerna börjar producera pigment. Det bestäms nu vilken hårfärg ditt barn får. Barnets hud är mycket tunn och genomskinlig. Man kan se blodkärl genom huden.

Jeans är inte bekväma att använda längre. Kanske det är dags att använda mammakläder? Bekväma byxor som inte stramar är bäst för dig och fostret.

Fostrets längd: 14 cm. Hel längd, hjässa till fot

Yes, nu kan man inte dölja den putande magen så mkt...
Byxorna sitter liite för tajt över midjan just nu..
Dags att knäppa upp översta knappen tror ja :)

Idag blir det till att kika på stan efter ett par shyssta mammajeans som man kan börja använda...
Coolt!! :)

Vill säga GRATTIS till en arbetskamrat som fyller år idag med GRATTIS Jessica!!! Du börjar bli gammal nu :) hahaha...

/ Tessa ♥


Jag har fått en ängel...

Måndag igen och här sitter man på kontoret IGEN :)...
Som vanligt går helgerna för fort!

Vi drog hem till Southport i helgen för att umgås med familj och vänner.
När vi kom hem i fredags drog vi ut på Olles (O´Learys) och käkade med fina Ullis Mattsson!!
Hade en grym kväll med gott käk å skitsnack!! Körde lite quizz med och drog hem vid elva tiden!

Lördagen skulle spenderas i skog å mark för svampplockning...men jag och P var segare än vanligt och bestämde oss för att ta det chill och dra in på innebandymatch istället innan det var dags att åka till Kickan och Björn för middag och myskväll i deras nyrenoverade hem :).

Vi kollade på Söderhamns Innebandy damer som spelade match mot Hudik. P tränade dom tjejerna innan han flyttade ner till mig i Sthlm. Å det märktes att han tränat dom..hahaha..va han är inne i matchen å skriker å har sig.. Han är för go!! Mitt hjärta! ♥

Efter matchen drog vi oss till Kicki å Björn. Där kom Elise å gav en en bamsekram..som jag längtat efter henne. Hon fick även försenad födelsedagspresent som ja tror gick hem..Hello Kitty pussel, ritbok och en film med Skrållan och en med Madicken!!.. Love Madicken..grymt skön tjej..
Giray och Cissi med Lovis och Melker kom också... Vi hade en riktigt mysig kväll med otroligt god mat som vanligt när Kickan är i farten. Spelade spel...som tjejerna vann ;)...är vi bäst eller bäst?! :)
Kvart över tre begav vi oss..då var vi alla trötta å nöjda!! :)

Söndagen var sådär... Farfar somnade in kl 04.00, dom ringde från boendet och berättade. Hur än mkt man vet att han var gammal och inte hade så långt kvar så kan man aldrig acceptera det. Vi tycker alla att det är skönt att han får somna och får komma till en plats där han mår bra. Men det känns konstigt, man är så van att han finns där..
Sov gott Farfar å hälsa Farmor!! ♥

/ Tessa♥


Dagen med stort F FREDAG!!!

Idag när ja vaknade kom ja att tänka på att veckorna går så sjukt fort..redan fredag IGEN!! Både positivt och negativt med att en vecka, tiden går så fort.. Man kan liksom aldrig stoppa den.. Det är lite läskigt!!

Ajja, kom snabbt ur dom tankarna och studsade ur sängen för att hinna slänga mig in i duschen och packa väskan för hemresa till Söderhamn. P den lilla lyckosten slutar kl.14 idag... Ja vill oxå... Ska faktiskt försöka att smita så tidigt som möjligt ja med :).

Ikväll blir det middag ute i Söderhamn med Ullis M. Vi ska käka på Dragonen..det gamla haket hemma. Kommer att bli riktigt mysigt..
Sen imorgon blir det till att inhandla dricka till kvällen (åt P). ;) Presentköp till en liten prinsessa som alldeles nyligen fyllt 4 år :). Å sen middag hos fina Kickan och Björn med Giray och Cissi... ♥
Vi ska även gratta en liten äldre herre som fyllt år med...nämligen min svärfar Svempa!! :)

Nu får dan gå fort så att vi kan sätta oss i bilen å brumma hem...för nu längtar ja efter Hälsingeluften...

Försökte att ladda upp en bild på fina fina Oskarsborg..men de gick ikke...
Så ja det här får bli ett tråkigt inlägg utan bild...


RSS 2.0