Southport!

Så var vi hemma i Söderhamn igen hos Mormor och morfar!
Helt underbart! Solen skiner, det är helt underbart ute. Har precis varit ute och öst vatten ur lillekan!
Hilma sover gott i babysittern, mätt å belåten. Hon är allt ett litet matvrak vår lilla tös. Som pappa sin ♥.

Jag och mamma sitter och kollar på det engelska bröllopet. Tycker att Victoria och Daniels bröllop var bättre. Det här känns så stelt på nåt sätt. Men otroligt vacker klänning har hon. Nu längtar jag verkligen till den 13 augusti då jag och P får säga JA till varandra. Och jag har bestämt mig, jag kommer att ha en klänning helt i spets. YES! Hoppas bara att jag hittar den!

Ikväll kommer gammelmoster hit. Hon ska få träffa Hilma för första gången. Och hon längtar! ♥

Imorgon ska Hilma gå på sin första fest. Hon ska ha en klänning på sig och ett par ursnygga jeansleggings och conversedojjor. Hon kommer att vara den tjuuuusigaste tjuuusigaste på festen! :) Vår sessa!
Ska bli riktigt roligt att gå på fest. Det var ett tag sen. Kul att få träffa alla! Längtar!

Idag blir en lugn dag, promenad i skogen väntar och ikväll ska vi grilla. Älskar att vara i stugan och det är helt underbart att vara mammaledig i detta väder. Jag njuter av varje sekund. Å Hilma är helt underbar. Kan inte sluta pussa, snosa och mysa med henne. Hon är verkligen vårt allt. Vår kärlek till henne är gränslös.

Ha en skön sista april! Det ska vi ha! :)

/ Tessa ♥


Snart ser det ut såhär!! Längtar!!


Online..

Har varit i Söderhamn hos mormor och morfar i stugan i Norrfjärd. Där fungerar tydligen inte 3. Får ingen uppkoppling därute, otroligt frustrerande då jag vill blogga och visa er en massa bilder. Därför har jag varit borta från bloggvärlden ett tag. Jag ber om ursäkt för det. Vet själv hur sjukt irriterad jag blir när man går in och kollar bloggar å en människa inte uppdaterar bloggen på HUR LÅNG tid som helst! Grrr!! :) Å nu har jag själv blivit den personen. Promise att bättra mig. Men jag skyller lite på 3 :)
Påsken har varit helt underbar. Vi har haft riktigt sommarväder. Suttit på altanen i stugan å myst med vänner och familj. Hilma har haft mkt besök. Hon sköter sig exemplariskt och är helt underbar. :) Åkte dock på mjölkstockning i två dagar. Det resulterade i ett sjukt ömmande bröst och en feber på 40 grader. Sängliggande med tokfrossa och svettningar om vartannat. P fick komma in med Hilma när hon ville äta. Jag var totalt borta. Som tur var gick det över rätt fort, men jag får vara noga nu med att hålla brösten varma och att amma mkt på det bröstet där det stockade sig. Usch, det där önskar jag inte ens min värsta fiende ska jag säga er. Men men, nu har man erfarat det med. :) Å jag klarar mig från fler, bara så ni vet!
Idag har jag och Hilma varit själva hela dagen. P var tvungen att efter 10 dagars ledighet gå tillbaka till jobbet. Det var sjukt trist att säga hej då till honom imorse. Tur att han slutade kl. 14 och att finaste Jannike kom förbi oss och tog en promis i det fina vädret. Vi bjöd på middag sen och lite häng. Jannike fick Hilma att sova som en stock. Den där "Tant" Jannike kan hon :). Så fort Hilma är redo så är det barnvakt som gäller Jankan!! :)
I helgen är det dags att fira finaste Kristin som fyller 30!!
Ska bli så otroligt roligt! Längtar! Hilmas första fest, och stassen är inhandlad. Hon kommer att vara den tjuuuuuusigaste tjuuuuuusigaste!! Vår lilla kicka!!♥ Själv har jag inte den blekaste aning om vad jag ska ha på mig. Hmmm...får nog ta mig in till stan för att kolla på en stass. Blir nog en utflykt till Gina i Västermalmsgallerian tror ja!
Vill tacka ALLA som uppvaktat Hilma!! Hon har fått så otroligt fina saker och vi är evigt tacksamma. Blir helt rörd vad vår prinsessa blir bortskämd. Ni är helt underbara! TACK!!♥
Imorgon ska vi knäppa kort på prinsessan för då ska hon få vara med i vår lokala tidning som vi har i Söderhamn. Vi måste visa Söderhamnarna vilken fin tjej vi har!
Lite bilder från helgen m.m.
/ Tessa♥








Sitter å myser i solen medan Hilma sover g...

img_4290 (MMS)

Sitter å myser i solen medan Hilma sover gott i vagna!!


Första bilresan!!

img_8526 (MMS)

Första bilresan!!


Gästbloggning!

 
Hej alla Tessafans!

Tänkte bara säga att jag ändrat lite i Tessas design, som ni kanske ser!
Tänkte att Hilma skulle få vara med,
hon är ju trots allt det kanske finaste i deras liv nu! :)

Är långt ifrån klar, tänkte göra en mycket finare design bara jag får tid!
Och lov från Tessa såklart :)

/Jessica


Snart drar vi till Southport med sessan fö...

img_8962 (MMS)

Snart drar vi till Southport med sessan för att fira påsk!! / Tessa


1 vecka!!

Idag är Hilma en vecka gammal.
Gud va fort den här veckan har gått. Har fortfarande inte förstått alla skrik vad de betyder, men vi vet när hon är hungrig och när det är dags att byta blöja. Alltid en början! Hon sover bättre på nätterna och hon är lite mer vaken så att vi kan mysa riktigt med henne. Hon är helt underbar vår lilla jänta. Sköter sig exemplariskt när vi är ute på promenader, ja hon är helt enkelt världens bästa sessa! ♥
Igår kom mormor och morfar och hälsade på. Vi hade en supermysig dag med långpromenad, god mat och mys på kvällen. Mormor kunde inte släppa Hilma en sekund. Så mysigt att se dom gosa med varann. Tur att vi får träffa dom till nästa helg igen! :) Fick en massa fina presenter med. Hilma fick ett halsband med ett guldhjärta på. Exakt ett sånt fick jag när jag föddes. Sen fick hon converse skor som hon ska ha på sig på festen på sista april. Hon fick en mössa en massa kläder och ja det var som lilla Julafton här hemma. Hon kommer va snyggast i sommar!
Tusen tack mamma och pappa för allting, ni är underbara!
Jag och P fick också presenter. Converse skor. Skitsnygga. Så nu slipper vi tänka på att inhandla vårdojor! Perfa! :)
Idag har varit en soft dag. Vi gick upp vid 8 tiden då sessan somnade om vid 5 tiden efter matningen. Käkade lite frukost. Mamma och pappa kom förbi å sa hej då, då de drog hem till Söderhamn igen.
Vi tog en långpromenad i solen och konstaterade att Stockholmare är ett lustigt folk. De klär av sig som att de vore Juli bara för att det är 15 grader. Strumporna åker av i skorna och snart kommer vi nog få se jeansshorts med. Fantastiskt! Kan informera om att det INTE var linne värme ute fast att det var varmt.
Ikväll ska vi mysa med lite tacos och godis framför tv:n. Imorgon får vi besök av farmor och farfar. Ska bli så mysigt att få hit dom.
Lite bilder från gårdagen!


Helgen har varit kanon! Hur mysig som helst!
/ Tessa ♥

Full rulle...

Inatt höll Hilma låda kan jag lova. Hua! Ingenting var bra, varken bröstet eller vaggning fungerade och min lugna sida försvann totalt. Jag kände mig totalt maktlös och helt handikappad som inte kan se vad min dotter behöver eller vill. Usch för den känslan. Men det är väl bara att vänja sig för det kommer säkerligen många många fler kvällar och dagar innehållandes det.
Igår var vi ute på en långpromenad. Vädret var helt underbart och nu är det verkligen VÅR ute. Mös som bara den gjorde vi alla tre.
Hilma badade för första gången igår med. Oj va vi garva. Vilka miner hon gjorde. Fast hon gillade det rejält.
Idag har vi tagit en lång promenad i ett strålande sol väder, om man sitter i solen och i lä, så måste det LÄTT vara 18 grader varmt. Jag älskar att vara ledig, speciellt när finvädret kommer. Synd bara att man inte vågar sig på längre turer nu med Hilma. Är livrädd att hon ska börja gasta efter bröstet när vi är ute. Finns inte så många varma parkbänkar att sätta sig på nu. Vi avvaktar med de riktigt långa promenaderna när madame inte vill äta varannan timme. :) Mmm..hon är ett matvrak vår lilla sessa! ♥
Imorgon kommer mormor och morfar hit (min mamma och pappa).
De ska äntligen få träffa deras barnbarn! Sen blir det en helg bestående av mys och mys och ja...mys! :)
Det fina vädret ska tydligen hålla i sig med. Men allvarligt...det är INTE t-shirt väder kära stockholmare.
Har redan ångest över att P snart ska gå tillbaka och börja jobba efter sina 10 dagar pappaledighet. Hua! Hur ska det gå? Jag är sjukt nervös ska ja säga er. Ärligt.
Påsken kommer vi nog att fira uppe i Vemdalen med mamma och pappa. (mormor och morfar)
Det ska bli mysigt att komma upp. Hoppas på att solen kommer att visa sig MKT och att vädret kommer att vara varmt så att man kan sitta å sola å bara mysa. Blir det kasst väder kommer nog påsken att firas i sommarstugan i Söderhamn. Pappa ringde idag och berättade att det var riktigt varmt därute nu och att det var helt vindstilla och skitvarmt på altanen. Kanske man kan få sola sin blekfeta kropp där snart då..hehehe!
JO men attans höll på att glömma!
Igår var vi på återbesök på bb på Huddinge Sjukhus.
Det gick kanon och Hilma har inte gulsot, hon ligger bra i kurvan och kommer inte att behöva behandlas mot det. Tackar Gud för det! Sen gjorde vi ett hörseltest, det var helt perfekt.
Glömde nog att berätta för er ang. bb vistelsen på Huddinge Sjukhus.
Det var bland det värsta jag varit med om. Vi blev mottagen av en jättetrevlig barnmorska när vi fick flytta upp på bb efter att ha sovit ett dygn på förlossningen. Hon konstaterade att amningen såg kanon ut och att Hilma var en frisk liten bebis. När natten går av får vi en bm vars namn ja inte ens tänker försöka skriva och heller inte uttala. Hon var en bitsk liten besserwisser bm som skällde ut oss för att använda napp på Hilma. OK? Ditt eller vårt barn? Jag orkade inte ens lyssna på hälften av vad hon manande sa till oss ang. detta och pickade oss fint på näsan att OJ va fel vi gjorde å jada jada jada!
Kort efter det började hon prata om att Hilma förmodligen skulle åka på Gulsot. Men vi fick inga värden eller en kurvbild som visade var i riskzonen hon låg. Utan bara uppmaning (som hon tjatade om i en halvtimme) om att Hilma måste ammas varannan timme och sover hon så MÅSTE jag väcka henne! OK?! Hon tjatade så mkt om det här att jag till slut inte lyssnade ett smack om de andra grejerna hon gick igenom för att vi skulle få lämna bb.
Påväg hem i bilen sitter jag med en klump i halsen. Ifrågasätter mig själv OM jag verkligen kommer att klara det här? Gulsot! Fan va jobbigt. Det betyder återbesök flera ggr. Den där jäkla inkompetenta människan till bm har alltså skrämt upp mig så mkt att ja inte ens njuter av att få åka hem till hemmets lugna vrå med vår prinsessa. Jag hade en sån sjuk ångest. TACK för den din dumma människa.
På återbesöket visar det sig att Hilma aldrig ens legat nära gränszonen för behandling av gulsot och NU ligger hon ännu lägre. VARFÖR sitter människan på bb å säger såhär för? Förstå mammor som inte kan eller vill amma vad värdelösa de ska känna sig för det är verkligen det enda som de tar upp på bb och lägger fokus på. Helt sjukt. Visst är det viktigt, men det är väl också viktigt att se hur mamman mår, hur barnet tar allt och att vara öppen för att vi inte gör som de vill då vi är egna individer och vill göra många saker på vårt sätt och det fungerar minst lika bra.
Är otroligt glad att vi har varit på återbesök på Huddinge och att den där människan inte mötte upp oss i dörren!
Ikväll är det fredagsmys som står på schemat.
Här kommer lite bilder från gårdagen, håll tillgodo!
Premiärbadet tog vi oss igår. Å va mysigt det var! :)
Nä nu ska ja återgå till att mysa med familjen!
Skön helg på er! ♥
/ Tessa

Tessa och P hjärta Hilma = SANT

Äntligen är hon här. Vår lilla skatt Hilma är född. 2011-04-10 kl.00.55 bestämde hon sig för att kika ut å ni kan bara ana va glad jag och P blev. Vilken skatt vi fått. Är så stolta och glada.
Följer ganska många bloggar där de fötts några bebisar nu och i alla dessa bloggar skivs det om förlossningen.
Jag kommer inte att skriva om vår förlossning för er. Det jag kan säga är att det tog LÅNG tid och gjorde ont men det var värt varje värk. Helt klart! För ur dom kom världens finaste Hilma ♥!
I måndags fick vi komma hem. Helt underbart! Fast lite nervöst med. Kommer vi verkligen att klara det stora föräldraskapet som nu väntar oss?! Jag är supernojjig. Igår spydde Hilma upp lite fostervattensslem och jag fick panik då det såg ut som att hon inte fick nån luft. UPP flög hon i min famn och jag började att massera ryggen och hjälpa henne att få ut den där dumma slemliknande spyan. Stressen steg sig större när hon inte skrek utan var helt tyst. Trodde allvarligt att hon slutat att andas. Tur att P är lugn! Jag är näst intill hysterisk när det gäller såna där grejer. Är helt livrädd att hon ska kvävas!
Just nu är Hilma toktrött på dagarna och superpigg på nätterna. YES! :)
Så fam.Lust/Åsman har helt vänt på dygnen. Men sååå värt det!
Jag kan nu också stolt titulera mig MJÖLKKOSSA! YES! Dolly Parton kan slänga sig i väggen för mina boobs är större!
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna. Helt omtumlande och underbara dagar och flera kommer. Jag älskar verkligen att ha P hemma och jag ÄLSKAR att mysa med Hilma. Kan inte sluta att lukta på henne.
Underbara sessan våran!
Ester Marie Hilma Lust var namnet! ♥
2011-04-10
53 cm lång
3520 gram
Älskar dig!
/ Tessa ♥









I´m back...

..var rätt låg igår. Hade ingen lust med nånting. Det blåste storm ute och vädret var inget vidare så jag stannade inne. Tog en promenad och hyrde film. Sämsta på länge, men som tur var behövde man inte tänka så mkt utan bara lägga ögonen på den och det passade mig perfekt igår. Humöret svänger lite just nu känner ja. Vet inte varför, men ja känner mig som en barbamamma och humöret och orken är inte på TOPP. Trodde aldrig att jag skulle känna såhär, jag ska verkligen inte klaga som haft en suverän graviditet med liten mage som gjort att jag varit pigg hela vägen, har inte haft problem med nånting. Men nu börjar det kännas att det är på sluttampen. Det spänner och trycker och har sig och man är inte alls lika flexibel om innan. Det är nog därför som jag känner mig lite låg. Kroppen säger för första gången ifrån.
Har varit sol hela morgonen här, kanonväder. Va händer? Jo ja gör mig iordning för att gå ner till parken och sätta mig i solen för att mysa. Tada, så är solen väck å kvar är en halvmörk himmel. Så snart kommer nog regnet! Trist! Jag tar en promenad in till P sen som slutar kl.15 idag. Det får bli min utflykt idag! :)
Har tankat in bilderna från v.39 i datorn nu!
Bilder för v.40 ska tas ikväll! Så dom får ni vänta lite på, men magen ser exakt likadan ut nu som förra veckan.
V.39
/ Tessa ♥

Vårvärme...

...har vi haft i Sthlm idag. Helt underbart har det varit.
Å jag har haft min skinnjacka idag å som jag mös! Helt fantastiskt härligt.
Va på stan en sväng och hämtade ringen som var klar. Å shit va snygg den är! Ja DÖR! Kommer att prova den ett ANTAL ggr innan 13 aug. P måste gömma den helt enkelt. Jag är KÄR! Den passar så fint till min ring som jag har nu. Perfekt! Längtar till ja kan visa er alla! :) Hämtade även ut nya linser till Herr Lust!
Mötte upp P på Fridhemsplan. Där tog vi en tur i shoppingcentrat. Ja köpte två större amningsbh:ar. Tippar på att jag kommer att se ut som Dolly Parton när mjölken rinner till så jag va generös med storleken. :) Hua! Ajja, det är som det är! Sen gick vi även in på Polarn o Pyret, där var det 30% rea. Tage fick sig en skön mysdress, vi kunde bara inte motstå!
Kommer bli så snygg på! :)
Känner mer å mer att det är på G nu. Kroppen gör sig iordning och det trycker nedåt liksom. Vet inte hur ja ska förklara det, men magen spänner och ja det känns! Allting är så häftigt. Tänk att kroppen förbereder sig. Helt otroligt. Vi är som maskiner. Kan inte fatta!
Lite onödigt vetande:
98,9% Av graviditeten har passerat 277 av 280 dgr.
v.40
kalendermånad 10
3 dgr kvar till BF
Efter shoppingrundan i Västermalmsgallerian så tog jag och P en prommis hem i solen. Helt underbart var det. Trots att det blåste lite så var det riktigt skönt att gå hem. Första dagen jag inte har frusit när jag varit ute! Våren är här och ja älskart!
Nu ska ja och P kolla på BB (BigBrother) ja vet ja skäms för att ja kollar på det och tycker att det är bra. Men satan vilka sköna människor det finns i det där huset. Skyller på graviditeten! hahhaha!! lamt, ja vet! :)
Imorgon hoppas jag på sol. Då blir det glajjer på å en tripp till nån bänk för att lapa sol. GILLART!!
/ Tessa ♥

Lugna gatan..

...här hemma är det helt enkelt lugna gatan! Ingen känning överhuvudtaget att lilla "Tage" ska komma ut till oss.
Pratade med firman som ska stå för skadorna på bilen efter snöraset! Vi ska lämna in bilen nu i veckan för en besiktning av skadan och sen så betalar firman allting! Känns riktigt skönt! Men än har jag inte fått pengarna så vi ropar inte hej förrän allt är rott i hamn! :) Vi har som ni märkt inte så tur med den där bilen och därför orkar jag inte bli besviken om firman sen drar sig ur. Inte för att jag tror det, men man vet aldrig med folk.
Rätt så lugna dagar nu förtiden! Jag tar det chill. Kollar tv, städar, organsierar, tar promenader och bara myser!
Bästa på hela dagen är när P kommer hem! Igår lagade vi Tacopaj! Den blev svingod faktiskt så den ska vi göra fler ggr.
Ska försöka mig på lite bakning här i dagarna!
Snart är det påsk! :)
Längtar som en tok upp till stugan.
Jag hoppas verkligen att vi kommer upp dit. Skulle vara så mysigt! Sitta i solen på altanen och bara jäsa. Och så får P åka skidor. Stackarn har inte alls åkt mkt den här säsongen. Beror mkt på att inte jag har kunnat åka.
Håller tummarna för att vi är TRE i Påsk så att vi kan åka upp till mamma och pappa och umgås. Skulle vara helt underbart! Bästa tiden i fjällena nu!
Nä, nu ska ja dona lite!
/ Tessa ♥

BäStAsTE...

Jag har världens bästa bror! Han peppar en jämt! Tack för att du finns finaste bror, va skulle ja göra utan dig!? ♥
I helgen va vi hemma i Söderhamn!
Det var riktigt mysigt! Nu längtar jag ännu mer till sommaren och att få flytta ut till sommarstugan! Gu va jäsigt! Inte alls långt kvar till Midsommarafton, hur sjukt är inte det?!
Nu har vi gått in i v.40 av graviditeten! Å nu är det verkligen nedräkning!
Din graviditetsvecka: 40
Fostrets ålder: 38 uker

Fostrets hud är nu rosa. Hos pojkfoster har testiklarna kommit ner i pungen. Huvudskålen är hård, bortsett från ett litet mjukt parti högst upp på huvudet - fontanellen.

Du är nu säkert redo att föda, eller så har du kanske redan fött. Den långa resan i graviditeten är nu snart över. Tänk på att några går två veckor över tiden. Det är vanligare att gå över tiden än att föda för tidigt. Förstagångsföderskor föder i genomsnitt 4 dagar efter datum för beräknad förlossning.

Vid vecka 42 ska du på övertidskontroll hos förlossningsläkare på sjukhuset. Läs om undersökningarna som görs. Mot bakgrund av denna undersökning avgörs det om din förlossning ska sättas igång, eller om du måste ha tålamod lite till.

Medan du går på "övertid" kommer din barnmorska eller läkare att noggrant övervaka att du och fostret mår bra. Täta kontroller. Läs mer om övertid på våra temasidor om övertid.
Du har nu kommit till sista veckan där du har läst om hur fostret utvecklas.

Lycka till med förlossningen!

Fostrets längd: ca. 50 cm
Fostrets vikt: ca. 3600 g

Tänk att snart får vi äntligen träffa lilla Tage! Hur häftigt är inte det?! Vi längtar! Hoppas verkligen att vi får träffa honom snart. Men jag vet att det tar den tid det tar! H*n kommer ut när h*n är redo! Kan inte påverka så mkt.

Dags att gå å handla. Ikväll blir det Tacopaj hos familjen Lust/Åsman mmm...mums!

Har inte tankat över de senaste bilderna på magen ännu, men jag lovar att så fort jag gjort det så kommer ni få se dom!

 

/ Tessa ♥

 

 



Jag i klass 712 på Norrtullsskolan! Mysklä...

img_6039 (MMS)

Jag i klass 712 på Norrtullsskolan! Myskläder var hett i Söderhamn!


RSS 2.0