Högsommar!

Å som vi njuter i stugan såna här dagar!
Vi skulle egentligen ha gett oss ut på stranden idag men då det var 22 grader varmt redan kl.09.00 imorse bestämde vi oss för att stanna i skärgården då både jag och P var rädd för att det skulle bli för varmt för Hilma. Lättare att vara hemma om värmen skulle ta på henne för mkt.
Vi har haft det hur skönt som helst! Solat, badat och myst på altanen! Gillar sommar å sol å värme ja! :)
Vi tänkte göra sandstrand här på tomten som Hilma och vi andra kan använda. Vi måste bara röja lite sten där och lägga sand. Sen är det klart att badas! P rensade lite sten där idag han. Kommer att ta sin tid eftersom det är rätt så mkt stenar.
Det är så skönt såna här dagar när Hilma bara kan ligga i blöjan och mysa i värmen. Hon njuter! Å vi med!
Tupplur i vagnen, lillsessan sussa gott! :)
Dagens bild från stugan! Helt underbart! Imorgon ska bli minst lika bra! Älskar sommar! :)
Det har ju även varit midsommar sedan jag sist skrev här!
Vi hade det supermysigt med lugn midsommarafton och fullsmockad midsommardag med massa fina vänner och god mat. Avnjöt även mitt första glas vin och shit va gott det var! Helt underbar kväll med lyckade lekar och massa garv och tok som vanligt! Tusen Tack alla fina vänner för att ni kom! ♥
Hilma har börjat käka ersättning då min mjölk har börjat sina, ganska rejält! Hon blir inte alls mätt när jag ammar. Så nu har vi helt gått över till ersättning förutom vissa mornar! Nu är hon en glad och pigg liten sessa som snackar för fullt med en och skrattar! Hon är helt underbar! Å varje litet leende och ljud gör att mitt mammahjärta totalsmälter! Det här är kärlek på hög nivå. Hon äger våra hjärtan den här lilla sessan! Försöker att ta vara på varje minut av denna tid då jag vet att det går alldeles för fort. Tur att morfar köpte en videokamera, den används flitigt kan jag lova!
Såhär mysigt har vi det på mornarna! Bästa stunden! Gud va ja älskar det här! ♥
Bröllopsfixet är i fullt gång det med. Snart är det dags. Det går så jäkla fort och jag bara längtar till dagen med stort D! Men det är mkt kvar att göra innan vi är redo. To do listan är lång, tur att man är mammaledig :).
I veckan ska jag till sömmerskan med klänningen! Den ska tas in och läggas upp. Kommer aldrig vilja ta av mig den. Kan man sova med den tro? Försöka kan man ju ;).
Förresten, skrev jag att jag hade badat idag ;)
19 grader varmt och jag tog till o med TRE simtag, dä ni, badkruka som man är! :)
Nä nu ska här chillas med min fina dotter som ligger på skötbordet och snackar för fullt!
Puss på er alla!
/ Tessa ♥
P.s. Är det nån mer än jag som gått på AMF:s reklam? Eller är det bara jag som är så DUM? Hmm...köpte det där med 10 cm gräs rakt av! :) D.s.

Nu myser vi i stugan! Älskar Midsommar!

img_1541 (MMS)

Nu myser vi i stugan! Älskar Midsommar!


Nedräkning..

..till midsommar! Va mysigt det ska bli! Att få umgås med goa vänner och äta gott samt att för mig få dricka mitt första glas rosé sen jag blev gravid! :) Det saftas i munnen på mig och det ska bli SÅ gott! Nu när lillan kan ta ersättning ska jag passa på att ta ett glas vin! Så mysigt! Hopps verkligen på solsken och värme för då kommer det där glaset att smaka ännu godare!
Annars blir det alkoholfria öl hela helgen! Så jäkla goda! Å det är Carlsberg som lyckats med dom! Vilka geni´n!
Imorgon ska vi åka och storhandla inför helgen! Å vi kommer garanterat att vara ensamma på affären...NOT! Hahaha!
Idag var jag och mamma på stan! Vi gick å handlade lite och satt oss mitt på gågatan och fikade! Gu va folk man träffar som man känner och jag älskart! Mamma fick så många grattis av olika folk till att hon blivit mormor! Å va stolt hon blev! :) Så kul att se mamma köra barnvagnen, det verkligen lyser om henne när hon gör det! Goaste mamma min! Älskar dig! :)
Beställde klipptid och färgtid idag! Känns helt underbart! Äntligen ska jag få fixa håret! Nu jäklar ska man bli puma igen, haha! Måste göra nåt radikalt innan bröllopet åt färgen känner ja! Så får vi piffa till det innan det är dags att gifta sig! Frisyren är redan bestämd till den stora dagen, men det kommer behövas löshår! Så det måste fixas!
Har satt upp partytält på altanen idag som pappa fixat på grund av att det KAN bli regn på midsommar! Hoppas på solsken och håller tummarna extra hårt. Huvudsaken att det inte regnar, sen får det vara kallt å jävligt men det går att klä sig mot kyla men regn är så sjukt drygt, förstör allt! Så jag röstar på uppehåll å lite kyla! Ok?!
Dags att sussa sessan nu! Hon har precis käkat så nu är det dags att möta John Blund!
Förresten så var ja grym å fixade en husvagn till fina moster och Ingegerd, så de kan sova gott både på fredag och lördag! Vem är bäst?! ;) hehhe!
Natti på er!
/ Tessa ♥

Tankeläsare...

Jag önskar verkligen att jag kunde läsa tankar. Tänk vad lätt allting skulle vara!
Lillsessan har haft två dagar med total gallskrik å den ena utspelade sig i Stockholm när vi åkte ner och skulle städa lägenheten inför den andra visningen! Stackarn var totalt missnöjd. Å ja försökte verkligen med allting men ingenting fungerade. Tillslut somnade hon helt utmattad i bilen påväg hem. När vi kommer hem till Söderhamn igen så börjas det så fort hon vaknar. Det här skriket gjorde att jag började fundera om mina bröst verkligen kunde mätta henne eller om mjölken börjat sina på sistone. Vi provade att ge henne ersättning. Satte flaskan i P:s hand och sen lämnade jag rummet. Det gick kanon. Hon åt å åt. Lillpruttan! Hon har ju varit hungrig hela tiden å vi som trott att det är magknip då hon har vägrat tagit mitt bröst. Men nu insåg vi att anledningen till det var att det inte kom tillräckligt med mjölk. Stackarn! Så nu ammar jag och ger ersättning varannan gång. Hon är en mkt gladare liten tjej nu, som innan! Tack o Lov!! ♥
Nu kan jag och P gå ut å käka en kväll eller dra en bio. Det har vi längtat efter! Ha lite mys för oss själva! ♥
För tillfället är det nästan bara bröllopsplanering och bebismys som hinns med på dagarna! Vi har kommit långt i planeringen och det känns att det snart är dags för den stora dagen! Helt underbart!
Sy in klänningen ska jag göra till veckan. Den här veckan hinns det inte med då det är midsommar.
Vi har ordnat iordning vårt rum i sommarstugan! Äntligen har vi fått en riktig säng som vi kan sova i både jag och P och som vi kan sätta fast Hilmas spjälsäng i. Nu sover vi alla tre som kungar! Hilma sussade gott i sin mysiga säng inatt. Sängen vi köpt är en halvmåneformad säng som man sätter fast i vår säng så att det bara är för mig att dra henne till mig om det skulle behöva ammas på natten eller bara trösta. Den är kanon. När vi ammade henne på natten när hon precis kommit så var den sjukt bra eftersom jag slapp gå upp å ta ur henne ur sängen utan kunde lugnt ligga kvar och dra henne till mig och mata! Jag rekommenderar verkligen den sängen till er som ska ha barn. Fem av fem toast får den! :)
Sitter i köket och laddar inför pajbakning. Yes, vi ska baka pajer till midsommarafton! Det börjar mulna på rejält och vi hör hur det mullrar längre bort. Faktiskt lite mysigt! Dock gillar jag INTE när det smäller för högt så att rutorna skallrar. Men lite muller är sådär mysigt! :)
Har även införskaffat Hilmas Midsommaroutfit! Hon kommer va så söt! :)
/ Tessa ♥

Sunshine..

...äntligen så kom solen tillbaka till oss.
Dock var det inte Hilmas dag idag och inte kväll igår heller. Igår kväll fick vi sätta oss i bilen kl.23 för att ta en tur med en tokledsen liten sessa. Som så fort hon kom i bilen somnade in. Men hon är verkligen en ängel, så ja förstår att hon måste få ha sina dagar. Men jag är så otroligt ovan detta gallskrik att det riktigt skär in i själen på mig. Jag får så ont så ont. Sen ger hon mig ett tokflin å då har jag glömt denna timme av skrik. Underbart.
Idag har hon varit så ledsen så ledsen, och trött! Nu ligger hon hos pappa och myser. Vi håller tummarna för att magen hennes är lugn nu så att hon kan få duna in snart! Hon äger våra hjärtan den där lilla sessan det är ett som är säkert! ♥
Fick sitta två timmar på altanen i solen idag och mysa. Hur härligt som helst! Tänk att om en vecka är det midsommar. Hur galet fort har det inte gått? Har kollat in väderrapporten med, å det ser ut som att det blir regn. Kan ändras men ett tält måste fixas så att vi kan sitta under det om de skulle vara kasst väder.
Jag och P har köpt en bok som vi skriver alla planer och ideér som vi har inför bröllopet. Vi har även skrivit en to do lista inför imorgon. Vi ska bland annat ringa prästen som ska viga oss, prata med catering m.m. Nu är det i rullning. Känns helt underbart. Ska även in till stan för att kolla underkläder till den stora dagen. Sen ska jag ta med mig dom när klänningen ska justeras. Overkligt härligt! :)
Jo en fundering...
Har ni sett reklamen för Mini-bilen?
I slutet av reklamen så står det med text längst ner i rutan
"Köp din Mini och få den levererad av Torsten Flinck"
VEM vill ha bilen levererad av honom? Ska det vara en morot till att jag ska bli sugen på att köpa bilen? Snarare tvärtom va?
Nä dags att lägga huvudet på kudden. Som småbarnsförälder är man ständigt trött, å det är SÅ värt det. Å i vår familj är pappa kvällspigg och mamma morgonpigg så det gör att jag får lägga mig nu å Hilma och P får mysa i soffan. Natti Natti!
/ Tessa ♥

Finally...

...har jag fixat mobila bredbandet. Det har varit på vift ett par dagar! :)
Det tokregnar här hos oss! Trist fast rätt mysigt med att kunna tända brasa och mysa inomhus med mjukiskläder! Men nu får gärna solen komma tillbaka igen så att vi kan ta promenader och njuta av sommaren. Tre dagar dåligt väder räcker. Tycker så synd om alla Söderhamns studenter idag, usch för att springa ut på trappen i spöregn. Hoppas verkligen att det slutar regna till de springer ut.
Igår var jag och P och provade kläder inför bröllopet! Jag var så otroligt orolig för att jag inte skulle hitta den perfekta klänningen. Väl där ser jag den DIREKT. Tar ut två klänningar till som jag tycker är min stil av dom som hänger där men ikke. Det var den första som va perfekt. Den var hur fin som helst och det var verkligen jag. Exakt som den jag i huvudet mitt hade föreställt mig, dock liite för stor! Men det fixar vi. Så nu är det dags för mig att åka och fixa underkläderna för dagen/kvällen :). Sen ska jag tillbaka och nåla och fixa så att den blir så som jag vill att den ska sitta på mig. Längtar!
P provade två olika outfits. Bland annat en frack. Stackarn, de syntes direkt när han kom ut ur provrummet att han inte trivdes i den så den räknades bort direkt. Det fick bli en annan frackliknande utstyrsel fast lite mer avslappnad. Han va så snygg och det kommer bli kanon. Nu längtar vi verkligen till den stora dagen. Det börjar närma sig. :)
(Kommer inte ihåg vad utstyrseln hette, men snyggt var det!)
Ikväll är det en massa artister som spelar i parken i centrala Söderhamn "Schools out" heter det. Petter, Mustasch m.fl. ska uppträda. Hoppas på att regnet ger med sig så att vi kan åka in och kika. Hörselskydd (rosa så klart) har vi fixat till Hilma. Stackarn får kinderna upptryckta av dom, hon ser ut som en sumobrottare hihihi! Men bra är dom!
I helgen blir det att åka till Sthlm. Vi måste fixa lägenheten inför omvisningen. Vet inte om vi drar ner på fredag eller lördag morgon. Lördag är nog bäst eftersom det är visning på sön, mån. Hoppas och håller mina tummar att vädret inte är för fint eller fult de dagarna vi har visning. Nu vill vi att de ska komma seriösa köpare som är intresserad. Ber till gud att det går vägen! Annars får vi helt enkelt hyra ut den och sälja den vid ett senare tillfälle när marknaden är bättre och köparna fler.
Lite far å dottermys efter en varm dag på altanen! Det tar på krafterna att jäsa! :)
Såhär ser Hilmas dagar på altanen ut. Hon jäser järnet i gymet, OM blöjan är ren och hon är MÄTT såklart! :)
Den här dressen fick Hilma av bästaste Kristin. Visst är den söt?! Tusen Tack! ♥
Nu är det dags att hoppa in i duschen. Dagarna går i slow här hemma! :) Skönt dä med!
/ Tessa ♥

Far å dottermys!! Mina älsklingar!!

img_1930 (MMS)

Far å dottermys!! Mina älsklingar!!


Kan inte blogga! :( Mitt internet fungerar...

img_0309 (MMS)

Kan inte blogga! :( Mitt internet fungerar inte!! Men går ingen nöd på oss vi njuter av sol å värme! Hoppas ja kan blogga mer snart igen!


Första soldagen...

..idag har vi legat och stekt på altanen! Riktigt härligt! Äntligen har vinden gett sig och man kan sitta i bikini på altanen. TACK!! Nu jäklar ska här fixas bränna :).
Imorgon ska det bli hur grymt väder som helst sägs det så vem vet, kanske blir det ett premiärdopp! Kan man bada med bröna tro? Aja, vi får se :)
Helgen har varit mysig och lugn.
I lördags drog vi in och kollade in Återvändardagarna. Mkt folk på stan och många som ville kolla på sessan i vagnen. Hon charmade sönder dom med sitt underbara leende. Yes, hon är glad vår lilla sessa :).
Igår fick vi ÄNTLIGEN träffa lilla Klara och hennes föräldrar. Och shit, hon har charmat mig TOTALT. Vilken liten sötis. Helt underbar. Hilma såg ut som en JÄTTEbebis bredvid henne, haha! Två mån är mkt det mellan bebisar :).
Vi myste järnet där i Hudik och åt gott och pladdrade massor som vanligt. Tiden sprang iväg och tillslut var vi tvungen att åka hemåt. Längtar redan till vi får åka dit igen och hälsa på. Finaste familjen Östlund vad jag gillar er! Puss ♥
Liten skillnad va? ;) Sötisarna! Våra prinsessor! ♥
Imorgon och på onsdag är äntligen P ledig! Då ska vi mysa järnet.
Här kommer lite bilder från veckan som varit:
Redo för solen! Lillskruttan! Hon är för go!
Morgonmys med Pappa. Sussar man om gott! Mina älsklingar!
Ralph Lauren dressen vi fick av morfar! Så fin!
/ Tessa ♥

Mysdag i blåst..

Vi har haft en kanondag idag trots blåsten på förmiddagen.
Kubbturnering med stordäng har vi också hunnit med. Jag och mor min åkte på stordäng mot pappa och P. Attans va kassa vi var på slutet. Gav grabbarna seger efter seger. Blir revansch imorgon kan jag lova. :)
Nu har vi precis satt oss inomhus efter en kväll med strålande sol och vindstilla på altanen. Grillen tändes och vi dukade upp en massa god mat. Hilma jäste i vagnen och vi njöt av att kunna sitta ute i linne och äta. Helt underbart. Nu är äntligen sommaren här!
Tråkigt att inte P kunde vara med ikväll, han jobbar! Men det blir fler såna här kvällar vilket känns skönt! :)
Dagarna är rätt så lugna härute. Vi myser järnet och njuter av tystnaden. Älskar verkligen att vara i stugan. Det är så rogivande. Att kunna gå promenader på lillvägen och njuta av fågelkvitter. Livskvalité!
Imorgon säger dom (väderbrudarna) att det ska bli strålande sol och 20 grader. Hoppas verkligen på det för då hoppar Tessa i nyinköpta bikinin och oljan så beger vi oss ut i solen å steker järnet. Nu är det dags för sommarens bränna känner ja :).
Morbror David myser järnet med sessan. Här är dom imorse:
Grabbarna var in och spelade badminton med min far idag. De åkte på stordäng! Hahaha
Pappa hade (som vanligt, enligt mamma) glömt sina shorts hemma. Men som en sann Åsman fixade han det genom att spela i kallingarna..haha! Tänk att jag och min bror blivit så pass fint funtade trots en tokig far! :)
Tack och lov var de ensamma i lokalen denna dag!
Sexy! ;)
/ Tessa ♥

Välkommen tillbaka...

..säger vi till sommarvärmen! Igår slutade det blåsa på eftermiddagen efter att vi kommit hem från en mysig eftermiddag hos farmor och farfar! Vi blev snabbt sugna på att ta oss en båttur i solen. Sagt och gjort. Hilma fick hoppa i flytvästen för första gången och sen bar det iväg. Hon dunade in efter tre meter. Sötaste tjejen. Så duktig!
Efter båtturen blev jag och P sugna på majskolvar! Grillen tändes och det började grillas majs. Mumma va gott det var! Sen blev det mys på altanen i det fina vädret!
Vaknade inatt av att det var fullt med mygg inne på vårat rum. Helt galen blev ja. Det surrade överallt. Livrädd för att lillstintan skulle få myggbett kutade jag ut och hämtade myggnätet. Sen startade operation döda mygg. Shit va jag härjade i rummet. Hilma och P sov som stockar medan jag smög mig på mygg efter mygg och dammade ihjäl dom. Efter att ha slagit ihjäl mygg i x antal timmar kunde jag äntligen lägga mig utan att höra surr i örat. Jag blir GALEN av mygg. Nu är vår dörr konstant igenstängd. Inatt ska det inte va en endaste mygga därinne, det har jag bestämt!
Ikväll kommer morbror och hans tjej hit!
Å som vi längtat efter morbror! Han har inte sett Hilma på över en månad, jo på kort men inte irl.
Så dom kommer att mysa i helgen, det kan jag garantera!
Nu inväntar vi åskan som kommer att komma!
Mysigt med åska och regn. Så nu har vi krupit upp i soffan för att mysa med Hilma sessan! Hon har somnat tryggt på pappas bröst.

I helgen är det återvändardagar i Söderhamn. Med det betyder det att det är mer än 20 pers på stan på lördag och att det är lite jippon. Vi kommer att vara där. Yes, för det måste man vara när det väl händer nåt. :)
/ Tessa a.k.a. Mygghunter! ♥





RSS 2.0