Sämre...

...å fast att jag lovade att bättra mig när det gällde bloggandet så har jag blivit sämre. Jag ber om ursäkt.
Helgen har varit grym! I fredags var vi tvungen efter en timmes skrik av sötnosen Hilma att ta oss en promenad på kvällen. I panik satte vi på Hilma hennes overall, drog ner henne i vagnen och det blev tyst. 23.30 var klockan och det var rätt kyligt ute. Det var vi och festfolket som var ute. Fick lite skumma blickar av de vi mötte, men va gör man inte när man har en dotter med magknip. Efter det fick jag och P somna lugnt med sessan bredvid oss! Kärlek!
I lördags drog vi ut på Solvalla! Det var dags att spela på hästar! Hilma gjorde succé i sina rosa converse och rosa stjärnjacka! Sov sig igenom hela dagen med några vakna stunder för käk. Hon är så duktig vår sessa. Spelet för mig och P gick sådär. Eller sådär gick det inte heller vi förlorade varje bet. Men mysigt hade vi det, trots kylan!
Igår var det upp tidigt å packa å sen begav vi oss till Söderhamn! Fullpackad bil. Fatta va grejer man har med sig när man har en liten. Trodde aldrig att det skulle vara så mkt. Men mirakulöst fick vi med oss allt som skulle med. :)
Idag är det TOKblåst i stugan, som vanligt. Vi har lagt i vattenskotern men ja tror inte att det blir en tur idag. Då blåser jag av och fryser ihjäl på kuppen! Hoppas på att finvädret kommer snart så att man kan sitta å jäsa på altanen lite. Please!
Nu längtar vi efter morbror som kommer på onsdag! Skynda!!
Bilder från de senaste dagarna!
Köpte snyggaste jackan till Hilma på adidas store! Strl 62, så snart åker den på! :) Vilken kittad liten sessa hon kommer va då! Jag kommer köpa allt när hon kommer upp i strl 72. :)
/ Tessa ♥

Irriterad...

..ja är så irriterad att ja snart börjar koka. Sitter här med tårar i ögonen. Så blir det alltid när jag blir arg, då börjar tårarna att rinna! VARFÖR ska jag alltid ha otur?! Har pratat med Försäkringskassan flertal ggr nu ang. att de har fel kontonummer på mig. Tror du att de fixar det? Har skickat in papper m.m. för att rätta till det. Nu när jag ringer så har de självklart skickat pengarna till ett konto som jag inte använt mig av sedan 2003. NYTT! Hur har de fått tag på det kontot överhuvudtaget? Jag är så sjukt arg! Får pengarna på MÅNDAG säger hon, BEKLAGAR...hatar det ordet! Helt ok när de gör fel men om en annan skulle göra nåt gentemot dom då jäklar! Kokar inombords känner ja!
Inte konstigt att folk ligger hos Kronofogden! Tur att en annan har sparade pengar men va gjorde man om man INTE hade det? Svalt hela helgen? Lånade blöjor?
Försäkringskassan suger fett!
/ Tessa ♥

Ursäkta mä...

..för ja är KASS på att blogga nu förtiden. Det är liksom en liten tös som tar min vakna tid och när hon sover passar mamsen på att antingen sova, duscha, eller fixa hemmet så att det ser någorlunda bra ut eller tar oss en promis med vagnen. Ska verkligen försöka att se till att ta fram datan lite mer ofta och sätta mig ner. Tar egentligen ingen tid, man ska bara få tummen ur liksom! Jag ska försöka bättra mig! Kul att se att de stadiga läsarna inte ger sig med att gå in och kika i alla fall, det tackar jag ödmjukast för! ♥
Dagarna rinner iväg. Vi håller ju som ni vet på att sälja vår lägenhet. Det går sådär. Maj månad är inte den bästa månaden att sälja lägenheter i. Hoppas på att spekulanten som vi har just nu är villig att ge oss det vi vill ha för den annars så drar vi tillbaka lägenheten och väntar med att sälja till hösten istället. Känns lite trist men vafan, så är livet! Orkar inte bry mig så mkt om ja ska va ärlig. Vi har ingen brådis med att sälja, vilket är skönt just nu.
Skulle egentligen ha åkt hem till Söderhamn imorgon. Men eftersom P jobbar sin sista dag på Fridhemmet så kommer vi att ta några lediga dagar tillsammans här i Sthlm. Känns helt rätt faktiskt. Vi drar nog till Elitloppet en sväng för att kika lite å sen blir det middag med goda vänner och mys! Ska bli mysigt att få några lediga dagar tillsammans härnere. Saknar P när han är på jobbet om dagarna!
Kanske blir det Skansen och Grönan! :) Yay!
Skulle gå in och kolla om jag fått pengar från FK. Vad tror ni svaret är på den? NEJ!!!! Jag blir så sjukt irriterad. Ringde i veckan till dom för att verkligen säkerställa att jag skulle få mina pengar i tid eftersom jag har autodragningar. Får svaret av damen på FK att allting är i sin ordning och att mina pengar kommer att sättas in på mitt konto 25/5. I helvete att de kommit. Fan va less ja blir. Jag är arg som ett bi just nu. Tur att man har sparade pengar som man kan ta från och betala sina räkningar med. Men tänk de som inte har de då? Hur gör dom? Kan man stämma FK? Inte konstigt att folk ligger hos krono när FK kan bete sig. Imorgon kommer FK att få en arg Therese Åsman i luren, det kan ja lova er. Grrrr....
Imorgon ska vi till Socialkontoret för att fastställa att det är P som är pappa till Hilma. Hahaha..trodde att det var ett skämt när mamma sa att vi var tvungen att gå dit på en "intervju" för att de ska kunna fastställa att P är pappa. Känns så old school. Vi kommer att få frågor som: "Har du misstanke om att Therese ev har varit med ngn annan som kan vara far till barnet?" Jag har sån lust att dryga mig känner ja, men ja tror inte att det kommer att uppskattas av soc.damen! :) Ser fram emot intervjun! :)
Här kommer lite bilder från de senaste dagarna! Å självklart är det kort på sessan! Hon är ju trots allt vårt ALLT!! ♥
/ Tessa ♥

Öö..

Strålande sol, inte ett moln på himlen och TOKBLÅST!
Vi har inte kunnat vistas ute idag! Det har blåst rakt in på oss här i stugan. Så trist!

Mormor va barnvakt idag och jag drog in till stan för att shoppa. YES ni hörde rätt, shopping i stora Söderhamn. :)
Å ja hittade massor! Två par jeans! Min gamla storlek satt kanon och lyckan var TOTAL inne i det där provrummet. Jag blev på världens bästa humör å shoppingen var kanon! :) P fick även han två tröjor!

Imorgon hoppas vi på finare väder och värme och ingen vind!



Nybadad och lycklig liten tjej!

/ Tessa ♥


Lycklig..

Välkommen till världen Hilma´s kompis Klara!! ♥
Fick världens finaste bild på Klara idag. Min barndomsvän i Hudik har äntligen fått sin sessa. Å vilken goding! Stort Grattis till er! Hon är underbar!

Har myst med P och Hilma! Hilma har myst å myst på pappas bröst. Det kommer bli en pappas flicka det där! :)

Igår var vi på BVC. Vi la lite lapisal på Hilmas navel.
Lägger upp henne på skötbordet och barnmorskan Mona ska börja kolla på naveln, då känner jag ngt varmt som kommer på mig. Hilma kissar! Å det är inte lite kiss som kommer heller. Hela golvet, halva mamma. Lite smått pinsamt blev det. Stackars Mona fick skura hela golvet. Hahaha Nu har vi presenterat oss där med! Så nu har vi bajsat ner oss på Kappahl samt kissat ner sig själv, mamma och halva kontoret för Mona!!

Äntligen har blåsten gett vika och det är vindstilla och strålande sol härute. Idag blir det promenix i skogen och solande på altanen. Kom på i förrgår att det finns Björn härute. Började direkt med paranoida ögon blänga in i skogen och rycka till för minsta lilla ljud som kom från skogen. Som tur var stötte jag inte på nån Björne. Va ska man göra om man gör det? Skrika, sparka, kasta nåt? Ja måste ta reda på det! Hmm...
Det är som ett zoo härute. För nån dag sen träffade jag på en Hjort. Den travade mot mig hur nära som helst, tills den såg mig. Då hoppade den till å kutade in i skogen. F-n va seg man är såna ggr att få fram den förbannade mobilen för att fota. Blev så matt på mig själv. Den som hade sett mitt jagande efter mobilen hade fått sig ett gott skratt!
P stötte häromdagen på en älg som stod mitt på vägen, helt obrydd om att ngn alldeles nyss nästan hållt på att krocka med honom. Han bara glodde på P och gick sakta av vägen. Skön kille :)
Så ja är jäkligt rädd för att vi snart kommer att stöta på herr Björn och herr orm...hua!

Nu är det dags för lite mys med Hilma och P innan P drar tillbaka till Sthlm!

Sön, mån är det visning av lägenheten. Please, låt det gå bra, AMEN!! Är sjukt nervig!

Ha en skön fredag alla! Det ska vi ha ;)

/ Tessa ♥


Stormy weather...

Blåser storm härute idag. Mindre roligt. Gillar inte blåst.

Igår drog jag, Hilma och Mormor in till staden Söderhamn. Uppdraget för dagen var att hitta en jacka till mig då jag inte tycker om den som jag köpte innan jag fick Hilma. Den är liiite för stor nu kan jag tycka! Väl inne i staden så gick jag in en snabbis på Kappahl. Hilma bestämde sig rätt snabbt för att totalt skita ner sig i butiken och gallskriket kom. Tog snabbt beslutet att byta blöja på henne i vagnen. TOKmkt kläder på mig och svetten började lacka. Blöjan bytt och en nöjd bebis....i en fem minuter. Sen var det dags att komma på att jag är hungrig med. Gallskrik, snabb styrning av vagnen till Waynes för lite fika och en snabbamning. Där sket vi ner oss IGEN och blöjbyte numero två infann sig. Efter det så var det dags för vagnen, gallskrik och en stressad mamma bestämde sig för att styra kosan till bilen och skärgården.
Blev ingen jackletande för mamma helt enkelt. Mitt liv styrs av en bestämd liten tös Ester Marie Hilma Lust var namnet! Men det gör inget för hon ÄGER mitt ♥.

Idag kommer P hem igen! Som vi längtar! Längesen vi var ifrån varann såhär länge. Drygt men det är mysigt att längta med.

BVC besök kl. 12 står på schemat idag! Sen ska jag försöka mig på att hitta en jacka också. Om lillhönan håller sig lugn vill säga. Visst, barn skriker! Men oavsett om det är OK för mig så blir jag stressad över att andra ska tycka att det är drygt. Vet inte varför men det bara är så. Sen är det otroligt jobbigt att se henne arg, nästintill hysterisk i vagnen. Lillhönan!

Ikväll är det fotbollsmatch! Vi ska kolla på när P coachar sitt lag. Hoppas på en vinst mot Edsbyn!
Dunjacka på och mössa för satan i gatan va kallt det kommer att vara!

Hörrni, wish me luck att jag hittar en jacka idag! :)

/ Tessa ♥


Skärgårdsro....

Det är så otroligt lugnt å skönt härute i stugan! Längtar verkligen till solen och värmen kommer tillbaka så att vi kan sitta på altanen och mysa. Snart är det bara en månad kvar till midsommar! Känns helt underbart! Längtar!!

Dagarna bara rinner iväg härute! Vi tar promenader, åker in till stan och kikar lite. Lugna å sköna dagar!

P drog hem till Sthlm igår för att jobba. Han hade nästan tårar i ögonen när han sa hej då och jag förstår honom. Det är svårt att lämna vår lilla skatt. Men på torsdag ses vi igen. Jag och Hilma stannar här på grund av att vi ska ha visning på lägenheten till helgen och det är så bökigt för mig att själv rodda lägenheten när jag har lillsessan att amma och trösta ibland. Så då var det bättre att P fick dra hemåt å fixa lägenheten! Håller tummarna nu för att det rullar in lite folk på visningen!

Är ni nyfikna och vill gå in och se hur lägenheten ser ut så klicka på den här länken:

http://www.widerlov.se/bostadspresentation/?id=7864


Igår fixade vi äntligen annonsen till kuriren att vår lilla Hilma kommit till världen. Det har tagit sin lilla tid och min mamma har tjatat hål i huvudet på mig att jag MÅSTE sätta in ett kort i tidningen. Så igår fick jag tummen ur och tog tag i det och det blev bra! Så nu på fredag kommer vi att vara med i tidningen hela familjen! P:s föräldrar kommer bli så glada! Bilden kommer garanterat att pryda deras kylskåp. På bilden ser det ut som att jag ätit på tok för mkt bullar. Så nu är det dags att bege sig ut på springrundor. Å ja som verkligen hatar att springa. Men det måste bli en beach 2011 :) Är liiiite för slappt saker och ting hihihihi!!

Här är bilden:


Familjen Lust! (Blivande i alla fall)

Planerna med bröllopet går framåt! Min bror som ska vara toastmaster är BÄST! Han har fixat och donat en massa. Bl.a. en DJ som ska spela på kvällen för oss. Kommer bli SÅ bra! Jag och P längtar verkligen till dagen med stort D. Känns som en evighet tills dess, men sommaren kommer väl som vanligt att rinna iväg och vips så är det den 13 aug. och dags för bröllop! :)

Nu ska ja invänta att sessan vaknar. Sen ska vi ta oss en långpromenad med mormor.

Tidiga mornar gör att när klockan är tio att det känns som att den är två på eftermiddagen. Ingen kan klaga på att vi INTE tar vara på dagarna i alla fall :).

/ Tessa ♥


Hilmas favvopose på skötbordet! Boltposen!...

img_5563 (MMS)

Hilmas favvopose på skötbordet! Boltposen!! Gohjärtat vårat!! <3


Hamstrar hon mjölk?

img_8256 (MMS)

Hamstrar hon mjölk?


Nu inväntar vi solen!!

img_8541 (MMS)

Nu inväntar vi solen!!


Idag drar vi hem till Southport! Ska bli u...

img_3411 (MMS)

Idag drar vi hem till Southport! Ska bli underbart! Vi längtar efter mormor å morfar å farmor å farfar! / Tessa <3


För fort..

Lillsessan är redan en månad gammal. Usch, det går för fort. Vill stanna tiden!
Älskar dig Ester Marie Hilma Lust! ♥
/ Tessa ♥

Varm i kläderna...

Igår  var vi in till stan och hälsade på mina kära kolleger. Hilma skötte sig exemplariskt och det var såå roligt att se alla på jobbet och att få visa upp vår lilla skatt! :)
Fick jättefina presenter! Hon blir så bortskämd vår sessa och vi vet inte hur vi ska tacka er för de fina grejerna! Ni är för goa! Tusen tusen tack!
Vilket väder det är! Igår gick vi i linne och idag har jag satt på mig klänning då det är 23 grader varmt ute. Svåraste i detta är att klä Hilma. Hur lite eller mkt kläder ska man ha på henne? Det blir ju sjukt varmt i vagnen. Vi får helt enkelt prova oss fram! Snart har vi väl kläm på det. :)
Senare idag ska vi bege oss till Barkarby. Vi måste byta ut topplocket på vagnen. Kul när vi köpt världens dyraste vagn och det första som händer är att det går sönder. Blir så less. Så nu ska vi ta med oss kvitto och garantipapper och byta ut det där topplocket samt köpa ett parasoll. Blir för soligt för sessan annars!
Jo, glömde en sak. Systrarna Gunnarsson kom förbi igår. Å det var så mysigt! Även av dom fick vi urfina presenter. tusen tack finaste systrarna!! ♥
Imorgon hoppas jag på att vi beger oss hem mot Söderhamn! Vi får se om P får ledigt från jobbet. HOPPAS, för då drar vi redan vid ett tiden! Längtar efter mormor och morfar nu, och de längtar efter gofian! Hon växer så det knakar och varje dag sker det nya saker. Imorse tittade hon på P och log. Mitt hjärta smälter varje gång. Hon är vårt allt! ♥
Igår var dom här och fotade lägenheten. Blev skitbra bilder och idag kommer jag att få prospektet skickat till mig på mail. Ska bli skitkul att se hur det blev. Senare i veckan kommer den att läggas ut på nätet, tryckas i tidningar m.m. Sen är vi igång med försäljning. Känns helt underbart, fast även lite sorgligt. Det här är min och P:s första gemensamma bostad. Det är lite speciell känsla man har för lägenheten. Kommer att sakna det här området. För gud vad jag älskar Fredhäll. Helt underbart, med vattnet nära och alla grönområden! Vem vet kanske vi kommer att bo här nån gång i framtiden igen! :)
Lite dåligt med bilder nu känner ja. Ska skärpa mig och knäppa lite kort idag! Promise!
Ha en skön dag och sola lugnt!
/ Tessa ♥

Ännu en solig dag!

OJ vilken kväll vi hade igår. Sessan hade sån sjuk magknip och vad jag än gjorde så var hon missnöjd. Svettig och helt stressad över att inte kunna hjälpa henne kände jag att mitt humör inte var på TOPP. Varför kan de inte bara få säga vad det är de vill. Tycker så synd om henne när hon är så gasig i magen och inte får ut det. Man ser hur hela kroppen hennes spänner sig och det gör så ont i mig att inte kunna hjälpa henne. Idag blir det till att köpa droppar mot gasig mage! Hon är för glupsk när hon ska äta jäntan, därför får hon dessa kramper. Lillpruppan!
I Fredags var vi på BVC.
Vår tös var så duktig! Hon har växt tre cm på en månad och sen så har hon lagt på sig ett kilo i vikt. Jag har nog grädde i tuttarna! Bm va så nöjd och helt lyrisk över att min amning går så bra! Å att hon är matgla´!! :)
Å vi med ♥
Igår var det styling av lägenheten som gällde. Gu va vi slängt grejer. P är helt underbar. Han sliter verkligen som ett svin. Medan jag sitter å ammar får han bubba å bära grejer. Jag lider med honom, men vad ska jag göra? Lillsessan är ju tvungen att äta.
Tog en kvällspromenad efter allt fixande igår. Vi gick längs Norr Mälarstrand! Hur mkt folk som helst i Rålisparken och grillukten var helt underbar. Nu känns det att sommaren är på intåg. Mkt folk i rörselse och varje uteservering var proppad.
GrönaLund har premiär idag. Jag hade så gärna velat varit där, men vi är tvungen att städa lägenheten på grund av att det är fotning imorgon kl.09.00. Vi får ta det en annan helg.
Nu är det dags för amning igen och efter det beger vi oss ut i solen! :)
Ha en skön söndag! Det ska vi ha, trots en massa jäkla tråkig städning! :)
/ Tessa♥

Fredagsmyset är i fullgång!! Precis ätit t...

img_7010 (MMS)

Fredagsmyset är i fullgång!! Precis ätit tacos å nu inväntar vi Så ska det låta å sen Twilight!!


Lite värme..

Lite av värmen har äntligen hittat tillbaka. Gud va skönt! Nu kan man vädra i lägenheten igen utan att frysa ihjäl! Me like! :)
Snacka om att dagarna flyter ihop när man är mammaledig. Känns verkligen inte som fredag idag. Den här helgen kommer att gå sjukt fort. Vi ska styla lägenheten inför fotning på måndag morgon. Å jag som trodde att det inte var så mkt att fixa. Å vad jag får äta upp alla mina saker som jag säger. Det är HUR MKT SOM HELST att göra!! Vet inte hur vi ska hinna allt, med en liten sessa som kräver uppmärksamhet med och P som jobbar hela helgen. Får helt enkelt ta kvällarna och mornarna då Hilma sover som mest och vara aktiva! Håll tummarna för oss att det går vägen! Jag är nervös!!
Nästa vecka på torsdag drar vi hemåt Söderhamn i en å en halv vecka!! Helt underbart! Längtar!
Känns skönt att inte vara i lägenheten när de ska visa den. Slipper man hålla på att städa efter och så.
Idag är det BVC besök som står på schemat! Hilmas första! Ska bli spännande och se om tösen växt något på längden och bredden. Med hennes aptit är jag inte orolig. Amningen fungerar verkligen skitbra! Hon är grym!
Igår var vi på promenad med Linda och Vilmer. Jättemysigt var det!
Tog en till sväng på eftermiddagen för att inhandla blöjor, solen sken och det var faktiskt riktigt skönt ute. Nu är äntligen värmen påväg tillbaka. Underbart!
Ikväll är det röjning som står på schemat! :) Yay! Vi ska ta tag i badrumsskåpen som på grund av mig ser förjävliga ut. Jag är bäst på att i skåp, knöla in ALLT för att sedan bara kunna stänga skåpet och vips så syns inte skiten. Å det får man sota för nu. Hua! Imorgon är det köket som ska få sig en törn å sen så ska vi ta tag i allt annat skräp som vi samlat på oss.
Ja vi vet vad vi kommer ha att göra i helgen om man säger så.
Tur är att föreningen har städdag och att den stor container kommer att ställas upp här utanför. TACK!!
Nu grinar Hilma efter käk!
Skön helg!
/ Tessa♥

Skönt att sova hos mamma!!!

img_0335 (MMS)

Skönt att sova hos mamma!!!


Rullar på..

Har blivit kass på att uppdatera bloggen och jag ber om ursäkt!
Dagarna går alldeles för fort och det är numera prinsessan som bestämmer hur dagarna ser ut! :)
Hon är verkligen helt underbar. Vår underbara dotter! ♥
Vi åkte hem från Söderhamn igår. Kändes sådär. Det är så underbart att vara hemma, att kunna ha Hilma sovandes i vagnen på altanen och att själv kunna gå ut på gräsmattan och bara vara. Jag längtar verkligen efter att få bo i hus nu. Jag är ingen lägenhetsmänniska har jag kommit på. Speciellt inte nu när man har barn.
Hilma fick gå på sin första fest i lördags! Hon skötte sig exemplariskt! Vi kom dit vid 17 och drog hem vid tolv tiden. Då var vi alla helt slut. Livet som småbarnsförälder innebär tidiga kvällar och tidiga mornar ngt som min sambo är väldigt ovan med :). Var riktigt roligt att få gå på fest och klä upp sig. Längtar redan till nästa fest. Jag har fått blodad tand efter 5 mån i mammajeans och platta skor! :)
Känns konstigt att vara tillbaka i Sthlm igen. Har blivit så vana att vara i stugan i Söderhamn nu att det känns mer som hemma än lägenheten. Skum känsla. Fast det är skönt att vara på hemmaplan med. Få sova i sin egna säng, det är magiskt!
Vi har bestämt oss för att sälja lägenheten! YES! Äntligen har jag fått tummen ur. Eller rättare sagt min bror har ringt en mäklare som har varit här idag. Tur att min bror pushar mig! :) Han tyckte att lägenheten var fin och att det inte skulle bli några problem. Han ville dock inte lova guld och gröna skogar och det är jag positiv till. Inge roligt med mäklare som lovar mer än vad den kan stå för. Det kommer att komma en stylist hit kl.14 och ge mig lite tips på hur vi kan styla lägenheten inför visningen. Sen kommer en fotograf till nästa vecka och sedan är den ute för försäljning. Känns helt underbart härligt! Nu får vi se vart vi tar vägen. Känns skönt att sälja före innan vi köper något annat.
Så i helgen blir det operation städning och styling av lägenheten! UNDERBART!! :) Hoppas på att Hilma är med på det också, hehe!!
Nä dags för amning! Det är det mina dagar består av nuförtiden! Amning amning amning! Hon är hungrig vår lilla tös och det syns, för guu vilka härliga kinder hon fått. Vill bara pussa upp na´!! :)

Hon växer så det knakar!

/ Tessa ♥
























RSS 2.0