Bort mä dig...

..dumma förkylning som börjar inta min kropp. Bort!!! Vill inte ha dig här nu, vi ska ha nyårsfest snart och jag har verkligen INTE tid med en förkylning just nu. Har laddat upp med alvedon och nässpray så ja hoppas att jag kommer vara relativt pigg om ja nu blir ännu mer snuvig å hängig. Bara att bita ihop.
Igår va i och handlade inför festen. Kommer bli riktigt mysigt faktiskt. Vi ska vara ute i stugan i Söderhamn, åka skridskor på isen nere vid vattnet och grilla korv med bröd å bara mysa. På kvällen blir det trerätters middag, tävlingar och en massa garv med dom bästa! Jag längtar verkligen. Enda minuset därute nu är att vattnet till duschen har frusit. Tur att vi har vatten inne i storstugan som fungerar. Får helt enkelt bli en snabbtvättning i handfatet!! Myyyysigt :). Primitivt och härligt, som det ska vara! :)
Vi åker redan ikväll till Söderhamn. Jag kommer att jobba lite hemifrån på morgonen och sen vid tolv så drar vi in till stan och börjar handla mat inför festen och dukning. Måste komma på nåt snyggt som vi kan göra. Svårt det där, men jag kommer säkert på nåt :).
Har så mkt att tänka på hela tiden att jag glömt bort att vi gått in i v.26 av graviditeten! Jag har 101 dagar kvar till BF, coolt! :) 63,9% av graviditeten har jag passerat! Shit va fort det går! Häftigt! Tage kickar på som bara den därinne och putar med rumpan så det syns utåt..hahaha..så mysigt att ligga å kika på magen på kvällarna när det rör sig som mest därinne. Kan ligga i timtal och kolla. Jag tröttnar aldrig, så otroligt häftigt!! Å ännu mer verkligt blir det när jag varje morgon går förbi kortet från ul. Där ser man vår bebbe!! :)

Din graviditetsvecka: 26
Fostrets ålder: 24 uker

Barnet är nu redan ca 31 cm långt. Tänk på att fostrets ålder hela tiden är 2 veckor yngre än graviditetsveckorna vi räknar. Fostrets ålder är nu därför egentligen 24 veckor.

Fostret reagerar på både ljud och ljus. Det kan också känna att någon stryker på magen. Kände du till att fostret tycker om musik?

Du har kanske fått sträckmärken på din hud. Det finns ingen behandling med dokumenterad effekt att erbjuda, men de bleknar ofta efter förlossningen.

Fostrets längd: ca. 33,5 cm 
Fostrets vikt: ca. 950 g

/ Tessa ♥


På Plats...

Ja, då var man på kontoret igen, en dag försent då vädret på annandagen då vi skulle dra oss hemåt INTE var det bästa. Det var KAOS på E4:an och hos oss snöade det så mkt att vägen knappt syntes. Vi stannade kvar en extra dag då vi inte ville utmana ödet genom att dra oss ut i trafiken. Och TUR var det!

Igår gjorde vi ett försök och drog oss från Vemdalen kl.11
Det tog oss 7 timmar att komma hem. Ishalka och snörök gjorde att vi inte kunde gasa på som vi ville. Men hem kom vi och det var skönt! På sätt å vis! Älskar att vara i stugan och jag längtar redan till v.1 då vi får va där hela veckan. Vilken lycka! :)

Måste vis snömängden som kommit däruppe..







Har lätt snöat över en meter på ett dygn...

Dags att sätta igång med jobb, är överhopad, like usual! :) Bitter? Jag, nääää är ju helt underbart att va i Sthlm igen..hahahaha!! IRONI!!!!

/ Tessa ♥


Vilken Jul...

Helt underbart har vi haft det i stugan med familjen.
Julfirandet började hemma hos Pecka´s mamma och pappa dagen innan Julafton. Där fick vi grymt god mat och en så otroligt fin klapp. TUSEN TACK SVÄRISAR, NI ÄR BÄST!!!♥
Efter några timmar och proppmätta magar satt vi oss i bilen och drog upp  mot Vemdalen.
Vägarna var bra och trafiken lugn, det var skönt. Som alltid så somnade jag i bilen ett tag. Hahaha, tur att P är van. Stackarn! Väl uppe så väntade hela familjen och Moster som kommit med bussen en timme innan oss. Stackarn hade blivit av med sitt bagage. Nån som tagit fel visade det sig idag. Men nu är väskan åter hos Moster å allt är bra!! :)
Älskar Happy endings!
Igår hade vi en supermysig dag.
Minus 32 grader ute gjorde att dagen spenderades inomhus med en massa mys och sällskapsspel.
Vi måste ha varit grymt snälla i år, för shit va paket det fanns under granen :) Bästa Julen ever! Jag är såå nöjd. Och jag satte P:s julklappar vilket va skönt. Skjortan va perfekt! :) Till o med Tage fick julklappar. Både av mormor och morfar och gammelmoster.♥
Idag har grabbarna kunnat åkt skidor. Å ja tjurat över att jag inte får eller kan. Eller vågar kanske är det rätta ordet. Ingen som förbjudit mig precis, men inte uppmuntrat det heller. Ajja, kommer igen nästa år. :)
Har varit på After Ski en sväng.
Sett ett av de sämsta banden spela. Katastrof, men colan va god :)
Nu bliré filmmys på loftet!
Ångesten för att åka hem imorgon börjar komma nu. Jag vill INTE!
Önskar vi kunde stannat längre.
Natti Natti!
/ Tessa♥

Blir man någonsin för gammal för klappar?!...

img_9675 (MMS)

Blir man någonsin för gammal för klappar?! :) Hoppas INTE!! God Jul på er!!


Nu är vi NÄRA...

Ska alldeles strax bege oss hem till Söderhamn till P:s föräldrar för att fira lilla Julafton med dom.
Senare ikväll drar vi uppåt till Vemdalen och min familj.
Jag har lagt upp min klänning som jag ska ha på mig idag. Behövde inte korta den så mkt, så jag är stolt! Kan man fortfarande växa på längden när man är 28 år? :) Hoppas!!
Nu ska jag packa det sista!
Ha en mysig dag och jag uppdaterar från Vemdalen under helgen!
GOD JUL på er!!
/ Tessa♥

Klick..

Kolla vad jag "klickat" hem på nätet...
Usch, kommer allvarligt att handla ihjäl mig..finns så mkt sött som man bara VILL HA!!

Hur söt kommer inte lillfräsen att vara i det här då? :)





/ Tessa♥

Jäklar..

..va trött jag är! *Gäsp*

Somnade kvart över nio igår och vaknade två på natten.
Sen kunde jag inte somna om, typiskt! :(
Låg och tänkte på en massa smarta saker, mindre smart idag då jag är kräktrött.
Väckte lillen i magen med som började böka runt, då är det inte lätt att somna om. Fast det är det värt :).

Två dagar kvar till vi drar uppåt. Längtar som en tok.
Ikväll ska jag lägga upp en klänning som jag ska ha på mig när vi ska fira lilla Julafton hos P:s föräldrar. Jag är ju så kort att alla långklänningar som på normallånga människor slutar strax under knäna, slutar vid hälen på en annan. Så ikväll blir det till att sy!
Ni får se resultatet sen!

Ser ut att bli en kall Jul i Vemdalen.
Just nu är det -26 grader däruppe och det är 65 cm snö.



Brr...bara att packa på sig varma kläder när man går ut!!
Trist för grabbarna då de inte kan åka skidor om det är så kallt. P som längtat.
Hoppas verkligen att temp. stiger liiite!!

Vi har förresten gått in i v.25 nu av graviditeten.
Jag har 110 dagar kvar till BF. Häftigt!


Din graviditetsvecka: 25
Fostrets ålder: 23 uker

Fostrets skelett börjar bli hårdare. Den viktigaste utvecklingen nu består i att fostret ska lägga på sig och få mer underhudsfett.

Det är mycket aktivt i detta skede och du märker troligen skillnad på en spark från en liten fot och en puff från en hand.

Många kvinnor plågas av benkramper eller stickningar i händerna. Tyvärr är det inte så mycket man kan göra för att lindra detta, men vissa tycker att massage hjälper. Man kan också prova att smörja på en avkylande kräm på benen, och att trampa lite hårt i golvet.

Nu kommer du och bör också varje dag känna att fostret rör sig. Detta är din garanti för att allt står bra till med det lilla livet i magen.

Fostrets längd: ca. 31 cm
Fostrets vikt: ca. 850 g 

Det går undan nu!! Häftigt!!

/ Tessa ♥


Inget spill..

..än i alla fall! Har klarat denna morgon galant från klantigheter! Hoppas det fortsätter så!
P fick torka choklad i en låda när han kom hem igår, fanskapet försvinner inte fast att jag torkade hur länge som helst själv..haha!!

Känns skönt att det är måndag! Nu är det nedräkning inför ledighet. Kortledighet! Helt underbart!

Det snöar fortfarande här. Har kommit riktigt mycket snö och det är fortfarande kaos i tunnelbana och på vägarna! Fantastiskt! :)

Hoppas att det lugnat sig lite till på torsdag så att det går smidigt att komma hem. Orkar inte med en massa galningar på vägen som tror att de kan köra i halka.

Idag fyller finaste Tess år!!
Grattis på DIN dag vännen och hoppas du får en mysig dag med presenter och tårta!! :)



Å såhär smidig är hon trots sin 30+ ålder :) ♥

/ Tessa ♥


Avslappnad söndag...

Haft en riktigt skön söndag.
P och jag sov ut imorse, gjorde en mysig frukost som åts i soffan och kikade på vinterstudion tills P skulle gå till jobbet vid 12.
Tog en promenad i snöstormen som vi haft här i Sthlm idag. Det snöar fortfarande och det har kommit riktigt mkt snö. Helt underbart!
Har haft en riktig lugn dag. Fixat lite hemma och kollat på damernas handbollsfinal Sverige-Norge. Synd att vi förlorade! Men vi spelade stundtals riktigt bra handboll.
Igår ringde Camilla från Vemdalen och berättade att bron som man tar sig över de olika skidområdena på däruppe hade blivit rammad av en sandbil. Föraren i sandbilen måste ha fått ett rejält hjärnsläpp och inte tänkt på att hans flak skulle ta i bron. TUR att ingen befann sig på bron när olyckan skedde. Förstå vilken smäll.
Såhär ser bron ut idag!
Lite feltajmat måste jag säga. Inför jul å nyår, de största helgerna på hela året.
Dags att sätta in en plan B skalet!! :)
Snön vräker även ner i Vemdalen.
Det är nu över 64cm snö däruppe och det beräknas komma mer i veckan. Som det ser ut nu så kommer det att snöa dagen innan jul och på julafton. Underbart!
Här är en bild från Vemdalen idag kl.15
Julkänsla!! Helt underbart!!
Vet att jag innan berättat för er att jag blivit helt virrig och flummig nu när jag är gravid. Ibland känner ja inte ens igen mig själv. Går in i grejer, tappar saker och är allmänt klumpig. Nu alldeles nyss skulle jag göra kvällsfika. Jag hällde upp ett glas med mjölk å blandade o´boy. När jag ska ta fram mackan så kommer jag åt skeden i glaset och jag ser att hela glaset med mjölk välter och där står jag med choklad över hela mig och hela golvet i köket, samt över halva bänken och i alla lådor under....SUCK!! Drog en härlig harang, som innehåller de flesta härliga könsord som jag kan och började torka, och torka och torka!! Tog en evighet, men efter ett tag så var all choklad borta och köket såg ut som vanligt igen. Hur drygt är det inte när det rinner mellan springorna i lådorna...grrrrr..va arg ja blir. Tar tusen år att få skiten rent.
Kommer att resten av kvällen hålla mig ifrån köket!
/ Tessa ♥

Härliga Lördag!

Ska snart bege mig in till Fridhemsplan där jag ska möta upp finaste Mallan!!
Vi håller oss ifrån innerstan denna dag. Båda tycker att det är otäckt efter det som hänt.
Vi tänkte ta tunnelbanan mot söder och ett lunchställe! Har massor att snacka om och det kommer att bli såå mysigt!!
Fick ett mess igår av mamma på åkpåsen som hon stickat till vår lillfräs i magen.
Jättefin blev den och jag längtar till vi får använda den!! ♥
Kommer inte kunna använda den så länge då den är ganska liten men ett tag i alla fall! :) Mormor är bra duktig hon!! :)
Har även knäppt kort på sängen som lillfräsen ska få sova i.
Den står färdig, enda som saknas är en mobil. Har inte hittat den rätta än, men snart så :)
Barbaflyg är inte dåligt att ha som lakan! :) Senaste!!
Tänk att det snart kommer att ligga en bebbe däri. Helt otroligt!
Nä nu ska ja göra det sista härhemma sen ska ja dra på mig vinterutstyrseln då snön yr här och bege mig in till fridhemsplan.
Dagens magbild!
Går idag in i v.25
Älskar verkligen gravidmage. Det är så otroligt mysigt!
Ha en skön lördag!
Kärlek ♥
/ Tessa♥

Tunga steg..

Gick med tunga steg till jobbet idag.
Trodde att jag skulle få vara ledig, då det ska slipas och lackas golv på vår våning. Men ikke då.
Hantverkarna ska börja på lördag!! UNDERBART! Å jag och P som hade sett fram emot EN ledig dag tillsammans den här veckan :(. Jag är så sjukt BITTER nu!!

Min bror och hans tjej köpte världens lya igår! En etagelägenhet med Pool på innergården! Riktigt snygg!

Annars då? Ja du, annars..ingenting!
Väntar med spänning på julen. Längtar efter att få komma upp till stugan, svassa runt i mjukisbrallor och varma sockor! Gå promenader! Bada tunna! Bara få vara! Men det var ingen nyhet för er ;).

Jag och P ska försöka att se nya Harry Potter filmen i helgen.
I eftermiddag blir det julklapps handling, taco-kväll och Robinson. Härliga Fredag!

Såg att "Elf", filmen skulle gå på Tv ikväll.
Har ni inte sett den så SE DEN!
Sjukt rolig!

Dags för frukost! Som idag består av en polarmacka och en varm choklad. Mums!!

Det bästa med att nästan vara själv på kontoret är att chokladasken som finns häruppe, kommer att vara TOM när de andra kommer på måndag! *smask* :)

/ Tessa ♥

SNÖ...

..KAOS i Sthlm. Och jag jääser!! :) Hur underbart som helst. Kanske inte kommer att va lika underbart när man ska ta sig hem i eftermiddag men vad gör det, för imorgon är jag LEDIG!!
Vilken lyx!! Jag och P ska inhandla de sista klapparna till familjerna våra. Fast först blir det mysförmiddag hemma, sovmorgon och mysfrukost. Som jag längtar! :)

Igår var jag och systrarna Gunnarsson på Julkonsert i Immanuelskyrkan!
Riktigt bra var det. Eller vissa artister hade de kunnat hoppa som Moto Boy eller va han hette, inte alls min smak. Han sjöng grym falsett men rätt så jobbig att lyssna på.
Bäst på hela konserten var Bo Sundström (sångaren i Bo Kaspers Orkester) och Rebecka Törnqvist, de gjorde den bästa jullåten av dem alla nämligen "Fairytale of New York",  Love it!!
Innan konserten gick vi å käkade crepes på ett riktigt shysst ställe. Första gången jag käkar det ute, och det var en hit faktiskt. Tack fina systrar för en mysig kväll!


/ Tessa ♥



Nedräkning..

Nu är det nedräkning till Jul!!
Gu va mysigt, längtar!! Har fortfarande inte druckit glögg heller, tänkte hålla mig till självaste julafton. Det blir mest stämning då. Duktigt va? :) Pepparkakor har ja käkat och Lussebullar mä, men till det blev det julmust. Är inte sånt stort fan av julmust. Tycker coca cola smakar betydligt bättre. Får en konstig eftersmak i munnen av must.

Ikväll ska jag möta upp systrarna Gunnarsson för att först gå och äta på nåt mysigt ställe och sen klockan åtta ska vi på Julkonsert! Ska bli mysigt att få umgås med dom en hel kväll. Var riktigt längesen. Kommer pladdra sönder varann haha!! Jag tror att Julkonserten är i Emanuelkyrkan, heter den så? Vet var den ligger i alla fall så det är ett plus ;). Jag är ju sämst på att hitta i Sthlm. Trots att jag bott här i tre år snart så är ja urkass. Finns GPS :).

Är rätt trött nuförtiden. Sover sjukt kasst på nätterna. Lillfräsen sparkar på och jag har svårt att somna om. Otroligt mysigt att känna rörelse därinne, men usch va trött man blir när man inte kan somna om. Snoozar nog 8 ggr nu innan jag kommer upp. P får tvinga upp mig..hahaha!! Hör inte till vanligheterna ska tilläggas.

Jag har nu 116 dagar kvar till BF.
58,6% av graviditeten har passerat.
Jag är i kalendermånad 6.
Coolt!!

Nu är det dags att jobba!
Idag är det onsdagsfika här på kontoret, veckans höjdpunkt!!

/ Tessa ♥

På tizzda´.., på tizzda´...

Kommer ni ihåg när man skulle lära sig att spela trummor i jazztakt i skolan på musiktimmen? Då fick man lära sig att man skulle slå å säga på tizzda´på tizzda´...

Igår hade jag absolut INGEN lust att blogga. Kom liksom inte på nåt att skriva om.
Inte för att jag kommer på det jämt annars när jag skriver heller. Bara skriver...som i dagboken när man var yngre. Jag var en inbiten dagboks tjej. När jag flyttade till Sthlm hittade jag en låda med alla mina dagböcker sparade. Hur roligt är inte sånt? Läste å Läste..innehållet skiljde sig mkt från ålder till ålder kan jag lova. Hahha!!

I tvåan till fyran tyckte jag att ALLA killar var snygga. Speciellt en av dom, nämligen min killkompis Jonas. Vi bodde på samma gata och gick i samma klass. Han hade tokblont hår i pottfrisyr, hur hett var inte det..? :)
Kommer ihåg en rad som jag skrev den va såhär "Idag hade Jonas nya kläder på sig som han och hans mamma köpt. Han var så himla fin". Haha, viktigt med kläder redan där på grabbarna alltså ;)

Skrev dagbok ända till 3:e ring. Slutade med att min dåvarande pojkvän läste den och då la jag av.
Nog om dagböcker..

Nu har jag gått in i graviditetsvecka 24.

Jag har även hört den härliga kommentaren " Dags att se upp för vad du äter nu förtiden, du har lagt på dig lite, höhöhöhöhö" 15 000 ggr. Å NEJ jag skrattar INTE. 

Din graviditetsvecka: 24
Fostrets ålder: 22 uker

Fostret är nu 30 cm långt och väger 650 g. Det har fördubblat sin vikt på 4 veckor. Lungorna är inte tillräckligt utvecklade, men fostret kan överleva om det föds nu, även om det ofta är förbundet med ganska många komplikationer och risken för att det inte kommer att kunna klara sig är stor.

Man kan mäta REM-rörelser. Detta är tecken på drömsömn hos fostret.

Livmodern ska ha passerat övre delen av din navel under de senaste veckorna.
En del gravida kvinnor får mörka fläckar i ansiktet. Särskilt mörkhyade kvinnor. Dessa fläckar försvinner som regel efter förlossningen, eller syns bara svagt.

Fostrets längd: ca. 30 cm
Fostrets vikt: ca. 750 g

Längtar för övrigt till julledigheten.
Ska bli helt underbart.

/ Tessa ♥


Slutt på helgen...

Varför går alltid helgerna FÖR fort?
Känns som att det var igår det var fredag å vips så är det söndag!
Känner att en veckas semester v.1 kommer bli helt underbart! Längtar som en TOK.
I Vemdalen var det helt underbart!
Vilken julkänsla jag får när jag kommer dit upp. Överallt är det vitt och det hänger snö på träden.
Helt underbart. Snöfall och -10 grader. Himmelriket.
Tur att vi får åka upp om två veckor igen. Då är det äntligen JUL.
Måste erkänna att jag saknar skidåkningen!
P och pappa åkte igår. Jag är så sugen jag med. Men det är inte värt det. OM det skulle hända något som gör att bebben kan ta skada eller min kropp. Vill vara hel känner ja. Plus att jag vill kunna dra på, å åka som ja brukar och det kommer jag inte att kunna göra. Så ja får helt enkelt nöja mig med plogställning i barnbacken med tjejerna v.8. Inte helt fel det heller ;).
Känns sådär å va tillbaka i Sthlm.
Alla nyhetskanaler sprutar ut info ang. "självmordsbombaren" som utlöste två bomber igår vid Drottninggatan i Sthlm. Jag jobbar där. Känns så overkligt. Var är vi påväg? Har tänkt på det här många ggr när man åkt tunnelbana och tåg i Sthlm. Tog upp det på jobbet för ett tag sen att jag var orolig, där fick jag en idiotförklaring av mina kolleger och de sa "Inte i Sverige Tessan" Varför inte? Kan väl hända var som helst kan jag tycka. Å uppenbarligen så skedde det. Nu får ni äta upp det ni sa.
Planen var att vi skulle dra förbi Söderhamn på vägen hem från Vemdalen idag. Träffa lite vänner där hemma som vi saknar så otroligt mkt.
Vi kom iväg ganska sent från Vemdalen och kände att vi inte orkade komma hem så sent till Sthlm.
Bestämmer oss på vägen för att äta på Max i Bollnäs.
Väl inne på Max så ser jag när jag ska betala att det INTE är mitt kontokort som ligger i plånboken, det är mammas!! Hur lyckas jag? Handlade med mammas kort igår och gav helt enkelt tillbaka FEL kort till henne. SUCK!! Jag skyller återigen på gravidhormonerna som gjort att jag inte känner igen mig, gu va flummig jag blivit. Går in i saker. tappar grejer och ibland får jag helt hjärnsläpp.
Det var bara att sätta sig i bilen, åka hem till Söderhamn, sladda upp i lägenheten hos mamma och pappa och byta kort å sen gasa hemåt Sthlm. Tur att jag har världens mest LUGNASTE kille. Han suckade inte ens, bara garva!! ♥
Nu är det dags för Handboll!
Söndagsångesten börjar krypa sig på, imorgon är det jobb IGEN!
Måtte denna vecka gå FORT!!
/ Tessa ♥

Haft en grym dag i stugan!! Älskar snö! -1...

Haft en grym dag i stugan!! Älskar snö! -10 å snöfall! Kan det bli bättre? Julkänsla!! TrÃ¥kigt att helgen gÃ¥r sÃ¥ fort  / Tessa


Boxare?

Igår när vi skulle gå å lägga oss så ville P lyssna lite på magen.
Han brukar göra det. Varje kväll pratar han med magen och pussar på den innan vi ska somna. Så mysigt! ♥
Han satte örat till och fick i samma veva en rejäl box på örat! Har vi en liten boxare därinne? Vilken kraft. :)
Coolt var det!! ♥

Idag är dagen med stort D. Vi drar till Vemdalen vid 4.
Ska bli helt underbart! Längtar till vi sitter i bilen och är påväg. Så mysigt att åka bil, jag älskar det. Nu håller jag mig vaken med, skönt för P :) hahaha!

Längtar efter mamma och pappa nu. Yes, en 28 åring KAN faktiskt göra det.
Är van att se dom oftare och nu har vi inte varit uppe på ett tag så det ska bli så mysigt att träffas.

Ha en skön FREDAG!!

/ Tessa ♥

Ny blogg..

Finaste Jessica på mitt jobb håller på att ordnar lite på min blogg.
Den ska få ett nytt utseende och hon är en riktig datahacker som fixar sånt. Så jag har helt lagt det i hennes händer. Hon kanske till o med gör ett inlägg här :), Jessica gört -  du har min kod!! :)

Vi får se när den blir helt klar! Spännande ska det bli i alla fall!

Tusen tack Jessica!! Du är en KLIPPA!!! ♥

/ Tessa ♥


Snart Helg..

Ska bli helt underbart med helg.
Vi drar upp till Vemdalen. P ska åka skidor och jag och Mamma ska pynta i stugan inför Jul. Så att det mesta är klart när mamma och pappa åker upp. Granen får mamma klä själv, då jag och P kommer att komma upp sent dagen innan Julafton. Vi ska fira med P:s föräldrar först hemma i Söderhamn! Längtar!

I helgen ska jag njuta av kylan, njuta av att kunna strosa omkring i underställ och myskläder med raggisar i stugan. Tända brasa och dricka varm choklad med grabbarna i backen. I år är det jag som tar bord på alla ställen i backen känner ja :). Kommer att bli en fikaprinsessa däruppe :).
Kommer förmodligen att tjata hål i huvet på Jocke och Camilla i shopen med. Men det får dom ta :).

Igår va en skön kväll.
Tog det bara chill. Mkt att göra på jobbet nu å då är man helt slut i huvet när man kommer hem.
Vi tvättade, kollade på Bonde söker Fru där jag tyckte så synd om Bonde Tomas som började grina då ingen av tjejerna ville vara kvar som han gillade. Usch va han grät. Fick så ont i hjärtat att jag inte kunde kolla mer. Hjärtekross är det sämsta som finns.

Längesen ja slängde in en bild på Vemdalen. Igår vid 10 såg det ut såhär:


Skulle ta en bild ifrån just nu, men den va kolsvart så ja tog denna istället.
Härligt va? :)

Här i Sthlm är det kallt och vitt. Så mysigt! Men gu va ja klär mig när ja ska till jobbet, haha. Ser ut som barnen när de knappt kan stå i deras overaller för att de har så mkt kläder på sig. Överkroppen är helt oböjlig för att jag har så många lager på mig :) Va bara tvungen att knäppa en bild imorse.


Vilken jäkla överkropp.
Hörrni alla byggare på Faxe i Söderhamn, släng er i väggen :)

Ha en skön Torsdag!
Imorgon är det Fredag, ja vet ja är GRYM på veckodagarna!!

/ Tessa ♥


Heartbeat...

Nu har jag varit hos BM.
Allting såg bra ut och vi lyssnade på lillfräsens hjärtljud. Så häftigt! Det slog fort och bra! Jag är LYCKLIG!!
Synd att inte P kunde hänga på, han får höra nästa gång! :)

Idag är en skön dag!
Tog en lång promenad innan besöket hos BM. Är riktigt skönt ute faktiskt. Sthlm är så vackert med all snö.

Ikväll blir det hårfix hos Nettan! Helt underbart! Längtar!

Ni ska få se resultatet sen!!

/ Tessa ♥

Ny vecka...

Å måndagar är som vanligt sjukt trista.
Idag har det varit en helt ok måndag så länge, va på Gina på lunchen och hittade lite snygga toppar så nu är jag nöjd!

Imorgon ska jag äntligen få fixa mitt hår. Det behövs!! Ska bli så skönt att få färga det lite och få tillbaka glansen. Längtar!

I lördags gick vi in i v.23 av graviditeten.
Shit va fort det går. Veckorna bara susar iväg! Coolt!
Imorgon är det besök hos barnmorskan som gäller. Höra på hjärtljud, väga och mäta mage. Ta prover ska det nog också göras, hoppas jag slipper järntabletter. Vi får se!

Jag har 125 dagar kvar till födsel.
55,4% av graviditeten har passerat.
Kalendermånad 6.
Trimester 2.


Din graviditetsvecka:
23
Fostrets ålder: 21 uker

Fostret väger 450 gram. Fostret lägger på sig mycket de kommande veckorna. På barnets hud bildas det nu ett klibbigt fettlager som kallas vernix. Huden är rynkig och fostrets kropp är smal.

Vissa får vid denna tidpunkt och senare förvärkar. Detta är sammandragningar av din livmoder. Ett slags test på förlossningsvärkarna som kommer när förlossningen sätter igång.

Ibland känner du kanske stick längs sidan av buken. Detta är livmodern och livmoderbanden som sträcks, så kallade ligamentsmärtor. Smärtan avtar dock snabbt och det är helt ofarligt.

 

Fostrets längd: ca. 29 cm
Fostrets vikt: ca. 625 g

/ Tessa ♥


Andra advent..

Oj va ja har varit slö med uppdateringen här.
Har mkt att gå igenom.
I torsdags kväll drog vi på Julgalan med jobbet. Dom hade gjort Annexet vid Globen hur fint som helst. En massa lampor en stor scen och riktigt god julmat. Helt perfekt. Vi fick sitta alldeles vid scenen. Kanonplatser! Maria Montazami var kvällens konfrencier. Hon är helt underbar den människan.
Det var en riktigt lyckad kväll med grym underhållning av Sthlm Live, Alcazar, Velvet, Rasmus, Darin och en australiensk kille som va grym på standup. Den sämsta på hela kvällen, som har överlevt sig själv i ungefär lika många år som Anna Book var Pernilla Wahlgren. Hon passade absolut inte in bland det där gänget. När hon kom ut och sjöng Picadilly Circus då gick det för långt. Blev rent av pinsamt. Hela publiken dog! Rasmus va grym live, gillar inte hans musik när man hör den på radion men live var den grym.
Sist ut var Rydell och Quick!! Rockbandet med två trummisar. Riktigt häftigt. Var ett tag sen man såg dem. De såg exakt likadana ut som de gjorde för 10 år sen på MEGA afterskiin i Vemdalen, komiskt!
Klockan 12 var ja nöjd. Då kom P och hämtade mig med bilen. Jag fick sätta mig i en varm bil med rumpvärme, kunde inte få ett bättre avslut på kvällen :).
Lite bilder från kvällen..tog inte på allt, hade så dåligt med batteri på mobilen, typiskt!
Tack för en riktigt mysig kväll alla!!
I fredags var man lite halv seg. Att somna kl 01.00 och vakna 06.00 är ingen höjdare.
Gick till Michlin på Spa By Us för att fixa mina naglar. Blev som vanligt supernöjd.
Kom hem till en sambo som lagade mat och hade tänt ljus i lägenheten. Älskar ljus, man kan aldrig ha för mkt av det :). Vi hade en mysig kväll som för mig slutade kl 20.30, då mina ögon kändes som sandlådor och inte gick att hålla öppna längre. P stackarn fick ligga och kolla TV själv där ett tag. Tur att han är van :).
Lördagen var vi barnvakt åt finaste Viggo och Vilmer. Mamma Linda passade på att gå på salong och fixa håret inför bröllop. Vi hade det såå mysigt! Åkte kälke och lekte i snön. Vilmer sov mestadels av tiden, han va såå snäll. Tänk att vi om fyra månader också kommer att vara föräldrar. Känns helt underbart. Jag och P längtar så! :)
Idag är det exakt ett år sen P friade till mig uppe i stugan i Vemdalen. ♥
Tänk att det redan gått ett år. Helt sjukt va tiden går fort.
Vi har firat med, storstädning av lägenheten, utrensning av kläder från min garderob för att ge plats åt en massa bebbekläder, promenad, finmiddag och nu slutligen filmmys i soffan. En riktigt skön dag!!
Grattis till oss älskling! Jag har äntligen fått min drömprins! Och den 13:e augusti får jag dig på RIKTIGT! :)
Har dokumenterat magen idag med. OJ vilken skillnad det är från första kortet som togs i v.8.
Häftigt att se faktiskt. Nu är det en riktig kula, en hård rund liten kula. Mysigt!
/ Tessa ♥
Ska lägga upp bilderna på magen här sen så ni får se.








Julgalan 2010

Ikväll smäller det.
Vi ska på Julgalan 2010 på Annexet med jobbet. Vi är sammanlagt 20 personer från oss som ska gå. Kommer bli riktigt roligt. Det sägs att Maria Montazami ska vara konfrencier, hur soft skulle inte det vara. Gillar henne skarpt!
Partyblåsan är nerpackad och jag är redo för en rolig kväll med jobbet.
P har lovat att hämta mig med bilen efter showen, han är bäst ♥. Fryser nog rumpan av mig om jag ska åka hem med tunnelbana i strumpbyxor..brrr.. Ska bli skönt att få sätta sig i en uppvärmd bil med rumpvärme mmm!!

Igår va vi och käkade på Texas Longhorn med Emma och Micke. Jag fick vitlökssmör till köttet, min kväll var gjord efter det. Älskar vitlökssmör. Vi babblade på som vanligt och garvade. Riktigt mysig kväll som avrundades vid 8 då dom i stort sett stod på vårt bord och bad oss att betala och gå därifrån. Hahaha!

Jag och P hann med lite soffmys hemma innan det var dags att krypa ner under täcket. Älskar soffmys nuförtiden!! :)



Hittade en rätt skön app till telefonen där jag kan följa graviditeten dag för dag..
Den visar;

Att 53,9% av graviditeten har passerat
151 dagar av 280 dagar har gått :)
Att jag är i vecka 22
Kalendermånad 5
Trimester 2
Jag har 129 dagar kvar till BF
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

/ Tessa ♥

Rätt sida...

Idag vaknade jag på den "rätta sidan" så skönt!!

Efter jobbet blir det middag med Emma och Micke på Texas Longhorn, å det ska bli GOTT!! :)
Längtar :)

Igår var det mys framför tv:n som gällde. P hade tänt ljus och fixat när jag kom hem. Så det var bara att inta position i soffan inför filmvisningen. Vi kollade på en film som heter "Ghostwriter" å som vanligt när man hyr film nu förtiden så var den KASS! Hela filmen var otroligt seg och sen när man verkligen kom underfund med saker och ting på slutet då förstås så slutade filmen helt abrupt och helt värdelöst meningslöst. Typiskt! Har man genomlidit filmen helt i onödan!

Nu har vi det berömda onsdagsfikat på kontoret! Mkt uppskattat!
Får se vad det bjuds på idag!?

Skön onsdag på er!

/ Tessa ♥



RSS 2.0