FoRt..

..gick den här helgen som alla andra :(. Lite för fort!

I lördags drog vi en vända på stan med gänget! Tog en fika på Waynés! Kaka och Coca cola. Är ju sämst på att dricka kaffe ja. Så lattemorsa kommer ja definivt inte att bli. :) Men en chocomorsa kanske ;).
Köpte även toning till håret på Hårcenter och en inpackning som var GRYM. Håret blev som nytt igen.

Då jag var helt slut när vi  kom hem efter en promis fram och tillbaka till svärisarna i värsta stormen så fick det bli en hemmakväll med mamsen å pappsen. Mamma hjälpte mig med håret, å vilket resultat. Det fick helt nytt liv och fin färg. Var rätt så uttvättat innan. Hua! Så nu är man fräsch igen :) Tack mamma!! ♥

Igår var det slappardag deluxe. Jag har fortfarande inte hämtat mig från den här jäkla förkylningen. Den tar liksom nya tag. Så igår var ja hängig. Lyckades pallra oss iväg för en tvättning av bilen..jäklar va smidig man är nu förtiden, haha! Jag och P fick oss ett gott garv några ggr där. Ja tänker liksom inte på att magen finns där, så vissa böjningar blir rätt roliga!! :) Kollade klart på handbollsmatchen innan vi satte oss i bilen för hemfärd.

Väl hemma blev det en pizza, å sen mys i soffan till Solsidan.

Jo, vi bröllopsplanerade i lördags med.
Å va många bra ideér vi kom fram till.
Kommer bli hur bra som helst, å ja bara längtar! :)

Dukningen är klar i mitt huvud, å som ja ser det därinne, så kommer det bli skitsnyggt! :)
Fick även ett grymt bra tips på en fotograf som kan fota på bröllopet. Han hade riktigt grymma bilder på sin sida. Så jag hoppas att han inte är allt för dyr och att han kan fota åt oss! :)

Nu har vi gått in i v.31 av graviditeten! 

Din graviditetsvecka: 31
Fostrets ålder: 29 uker

Barnet producerar hela tiden fett under sin hud. Detta är barnets energilager. Även om många foster har fått ganska mycket hår nu, varierar detta. Vissa är ganska "flintskalliga". Detta varierar ju också vid födseln. Vissa bebisar har mycket hår, och andra lite. Detta har ofta jämnat ut sig först i 2-3-årsåldern.

Det blir mindre och mindre plats i din livmoder. Det kan vara svårt att hitta en bra sovställning på grund av den stora magen.

Nu bör du packa väskan du ska ha med till förlossningsavdelningen. På Mammanett hittar du en utskrivbar checklista till detta ändamål. Om du vaknar på natten och fostervattnet har gått, är det dumt att tvingas använda tid och kraft på att packa. Var förberedd! Tänk på att man på vissa BB-avdelningar måste man ha med små sockar till den nyfödda.

Fostrets längd:  ca. 39 cm
Fostrets vikt: ca. 1750 g

Å såhär ser magen ut:



Tess a.k.a. Barbamamma!! ;)

/ Tessa ♥


Läskar mig...

på att få vara hemma i Söderhamn!

Igår var vi hos Giray/Ohlson. Det bjöds på hemmagjord pizza och en kanongod efterrätt.
Som vanligt blev det sjukt mkt garv och en massa snack! Älskar vårt gäng. Så otroligt mysigt att umgås.

Imorse vaknade jag 7. YES!! Är sämst på att sova ut nu förtiden. Och det enda folk tjatar om när man är gravid är "passa på att VILA, sen blir det inte så mkt av det" JO, lätt att säga. Men ja har alltid varit kass på att sova länge. Inte min grej.
Så här sitter jag med mamsen. Resten av huset sover. Men mysigt att få en liten egenstund bara jag och mamma!

Idag blir det en prommis med gänget, å en fika på stan.
Toning av håret, som grymma Cissi ska hjälpa mig med. BÄST!!
Fika hos svärisarna och ikväll mys här hemma. Skön helg!

/ Tessa ♥



Efterlängtad helg...

OJ som jag längtat efter den här helgen.
Vi ska åka hem till Söderhamn. Kära Söderhamn. Det var ett tag sen nu å det känns!

Ikväll ska vi äta middag med våra fina tärnor och bestmans och deras fina guldklimpar till kids.
LÄNGTAR! Vilken härlig kväll. ♥

Imorgon blir det nog en fika på staden, en promenad och besök hos svärisarna. De har inte sett magen på ett tag! :) Växt lite sen dess!
Sen på kvällen blir det mys med mina föräldrar. God middag, Whiskey för pappsen och P å läsk för mig å mamma :). Inte helt fel!

Som ni vet älskar jag onödigt vetande så här kommer lite ;)
Håll till godo!

74,3% av graviditeten är passerad.
Jag är i vecka 30.
Kalendermånad 7.
Trimester 3.
Jag har 72 dagar kvar till BF ♥

Å här är dagens magbild.



Härlig Fredag!! Fredag FrEdAG, fREdAG...♥

/ Tessa ♥

Poff...

(igår) ..lät det kl.11.15 och min datorpå jobbet slocknade, samt allting annat elektroniskt. Det blev mörkt! Strömmen hade gått. Vi väntade ett tag, men efter en timme började magen att kurra och tron på att datorer m.m. skulle börja funka igen sinat! Vi sitter 17 vån upp i ena Hötorgsskrapan. Utsikten är kanon, men i brandsäkerhet samt när hissarna strejkar är det riktigt pissigt. Vi fick helt enkelt knata ner 17 trappor i en bäcksvart trappuppgång med massor av folk från andra våningar. Mina tankar var bara, shit va kommer hända i trappen om det börjar brinna nån gång, kommer ju att bli KAOS!

Eftersom strömmen beräknades komma tillbaka efter 14, drog ja mig hemåt.
Tunnelbanan stod helt stilla så det fick bli bussfärd hem.

Vid 17 mötte ja upp bästa Mallan och Jannike vid tunnelbanestationen i Kristineberg.
Vi gick och handlade lite gotta och begav oss hem till oss.
Vilken otroligt mysig kväll. Vi skratta som tokar när vi pratade om allt galet vi varit med om.
Tack fina tjejer för att ni är helt underbara! ♥

Jannike va så go å hade köpt ett Humanity armband åt mig på Tax-Free.

Humanity - Word Bracelet Long
Har ett svart sen innan och jag bara ÄLSKART!

Ikväll ska jag äntligen få umgås med P. Längesen nu, haft nåt varje kväll så ikväll ska det bli mysigt att bara få krypa i mysisarna och gosa i soffan! Alla TRE ;)
Hinner nog med några SATC avsnitt med! :)

Är helt inne på att det är Fredag idag :(. Andra veckan jag ligger en dag före, and I hate it. Känns som att veckan går toksakta när man är före. Imorgon är det äntligen fredag och då drar vi oss hem mot Söderhamn och får äntligen träffa våra vänner ♥ Kan inte bli annat än en KANON-helg!

Men IDAG är det TORSDAG, TORSDAG ToRSdaG...tror det går in snart..;)

/ Tessa ♥

Soluppgång..

Sitter på kontoret och har sett solen gått upp alldeles nyss. Så vackert!
Underbar morgon! Går alltid in tidigare till jobbet då ja tycker att det är helt underbart att få sitta själv ett tag, innan alla kolleger börjar rulla in. Det är sådär tyst å lugnt!

Igår var jag och finaste Frida och käkade på O´Learys i Gamla Stan. De visade handbollen där. Som tur var fick vi ett bord. Det var knökat med folk! Ibland ska man ha tur med :). Vi hade en supermysig kväll å det är ALLTID lika roligt att träffa Frida. Tänk att vi varit kompisar sen vi föddes. Å trots att hon flyttat land och rike runt så har vi hållt i kontakten. Å det är ja glad för! :)

Ikväll är det tjejmys med bästa flickorna Jannike och Malin!!

Sitter även och fixar med inbjudningskorten till Bröllopet! Så spännande och roligt. Jag är snart klar med layouten och ska skriva det som ska stå i inbjudan. Nu börjar det kännas på riktigt. P och jag ska bli man och hustru! Helt underbart! ♥

Lovar att jag kommer att visa er hur inbjudan ser ut när jag väl sänt ut den.

Ha en skön onsdag, för mig så är det som vanligt torsdag. ORKA ligga en dag före hela tiden. SUCK!!

Tur att det är fika på jobbet idag! :)

/ Tessa♥




Min första Kyss...

Önskar den hade varit med P, men då hade vi nog inte varit tillsammans idag..ja va KASS!! Hahaha...

Nu undrar ni säkert, varför ska hon berätta om sin första kyss? Jo, ja läser en tjejs blogg å hon berättade om den å då kände ja att det vill ja också göra. Det är en sån grej som man ALDRIG (som tjej) glömmer.

Jag kommer ihåg min som om det var igår, he, läskigt, ja vet!

Det var med en kille som heter Marcus Holmberg. Jag gick i åttonde klass och han gick i sjunde. Han var skatare, som i stort sett alla fina killar var på den tiden i Söderhamn :). Jag var från en början inte kär i honom utan i en annan skate kille. Ja hade nog varit kär i den killen i två år, yes. Å tror ni att jag NÅGONSIN pratat med honom? Nope. Såg honom på matrasterna samt i matsalen, han gick första året på gymnasiet! Å ja blev knäsvag när ja såg honom.

Ajja, ja får helt enkelt reda på av några vänner att Marcus är kär i mig. Hihi, var på en rast vid skåpen. Började spana in honom och ja han va ju snygg, söt å härlig! ♥ Tog mod till mig och gick fram och pratade med honom. Efter det var jag FAST! Vi träffades lite med andra kompisar, flirtade och jag var KÄR. Efter en kväll med film hemma hos mig på Öster i Söderhamn, följde jag med honom en bit på vägen när han skulle hem. Vi stod vid järnvägen nere på Öster och vi stannade. Ja hade handsvett och trodde på allvar att jag skulle svimma. 

Jag tog mod till mig och kysste honom! Kan tänka mig att det va en kass kyss från mitt håll. Men hans var helt magisk. Jag var FAST, KÄR och helt ÖVERLYCKLIG!
Skulle va roligt att få veta om Marcus kommer ihåg den, troligen INTE. Måste fråga honom! hahaha!!

Ja det ni vänner va min första kyss :).

Ikväll ska ja möta upp en barndomsvän, vi ska gå å kika på Handbollen och kanske käka nåt.
Ska bli mysigt. Hoppas att det slutar snöa bara, just nu vräker det ner. Usch! Ge oss VÅR, SOL, VÄRME!!

P du ÄGER mitt ♥!

/ Tessa ♥

Urk..

I lördags va ja i Gävle. Åkte med tåget från Sthlm Central vid 11.16, i min kupé satt en dam som andades som att hon hade en snorkuse i näsan som hon ville fräsa ut, usch. Blev så sjukt illamående av ljudet att jag fick proppa in hörlurarna och lyssna på ljudbok.

Väl framme i Gävle, mötte ja upp brudarna på Flanör! OJ va dom byggt om på Torget var min första reaktion och Flanör va ju riktigt flott nu. Inte som när ja bodde där precis. Annars var allting sig likt. Vi hann inte springa runt i så många butiker då tjejerna va hungriga. Vi gick på Java, mitt stamfik när ja bodde i Gävle. Riktigt roligt att se att de flesta fortfarande hängde där! Träffade några gamla bekanta, som blev överraskade att se mig med en stor mage putandes, hehe!! Surprise!! :)

Dan gick sjukt fort, vi satt ett bra tag på Java. Garvade och snackade om allt möjligt! Tack brudar, ni är underbara! Efter nån timme, drog vi oss hem till Vickis lägenhet. Hängde lite där och Vickis bytte väl om sisådär 30 ggr innan hon va tvungen att välja en outfit FORT då vi beställt bord på Helt Enkelt kl.18.
Snabbt stuva vi in oss i Rings bil allihopa och gasade ner på stan.

Maten på Helt Enkelt är grym.
Robbans heta fräsare fanns kvar så den fick det bli till varmrätt och förrätt blev det inte helt otippat vitlöksbröd, mums!
Kanske inte det BÄSTA valet kände jag efteråt. VITLÖKs stank kom ur min mun resten av kvällen. Ni vet när man känner själv hur mkt man stinker. ÅNGEST! Till o med dagen efter, vaknade jag av min egna andedräkt. Gick upp å borstade tänderna i 25 min med den starkaste tandkrämen, och det kändes faktiskt bättre efteråt! Psykiskt tror ja!

Kollade på klockan 20.50, fick lite lätt panik då mitt tåg hem till Sthlm skulle gå 21.10. Betalde snabbt och tackade brudarna och kilade snabbt till stationen. Tåget hem gick i tid å kl. 22.46 var jag äntligen i Sthlm. TRÖTT, MÄTT och OTROLIGT KISSNÖDIG!!! P hämtade mig med bilen, det var min räddning, annars hade jag garanterat kissat på mig på tunnelbanan :).

Helt underbar lördag! Som måste göras om snart igen!!

(som vanligt så lovar jag saker jag INTE kan hålla. Tog inte ett endaste kort på hela dan. Å ja vet inte varför, vi hade så sjukt mkt att snacka om å garva åt att det helt glömdes bort. Skäms. Men så är det, sorry!)

Igår var det en slappardag för mig.
SATC maraton, med täcket i soffan! Mmm..älskart! ♥

P kom hem på eftermiddagen/kvällen å då gick vi å köpte pizza och mös ner oss framför tv:n för en kväll med handboll! Härliga söndag!

Imorse var det inte lika roligt att stiga upp. Usch för måndagar!


Vi har nu gått in i v.30 i graviditeten. 10 veckor kvar till DO date!! 

Din graviditetsvecka: 30
Fostrets ålder: 28 uker

Tänk nu går du in i den sista fjärdedelen av havandeskapet! Om 8-12 veckor kommer du att sitta med ett litet nyfött barn i dina armar!

Fostret fortsätter att öva på att andas genom att röra bröstkorgen in och ut. Det kan kissa och dricka ca 1/2 liter fostervatten om dygnet. Fjunhåret på kroppen reduceras. Benmärgen producerar nu de röda blodkropparna.

Har du förvärkar? Din livmoder förbereder sig på förlossningen på detta sätt.

Graviditetshormoner gör dina ledband mer elastiska och mjuka. På grund av detta kan du uppleva ryggsmärtor. Försök räta upp ryggen när du sitter och står, även om du nu har olika vikt fram och bak på kroppen. Bli medveten om din hållning!

Fostrets längd: ca. 37,5 cm
Fostrets vikt: ca. 1550 g


/ Tessa ♥


Påväg hem efter en grym dag med brudarna i...

img_0998 (MMS)

Påväg hem efter en grym dag med brudarna i Gävle!!


Tick Tack..

..va tiden går sakta. Suck!
Vill bara att klockan ska bli fyra så att jag kan dra mig hemåt. Är sjukt uttråkad och nån har helt snott min arbetslust just nu. Allt går i slowmotion. Längesen ja hade en sån dag. Man hinner inte ha såna dagar i mitt jobb.

Imorgon drar jag till Gävle för att möta upp lite tjejer och ha en mysdag/kväll.
Vi ska strosa lite på stan, kanske ta en fika (älskar att hänga på fik, men gillar INTE bakelser) och sen på kvällen ska vi på Helt Enkelt och käka. Längesen ja var i Gävle. Ska bli roligt å se om man stöter på nå kändisar!! :)
Sen tar jag tåget hem till Sthlm igen. För att få sova med ♥. Värt mkt det :).

Ikväll blir det en ensam hemmakväll. Bara jag och Tage ♥ inte fy skam! :) Ska kolla på Let´s Dance å bara mysa i soffan under filten med en massa tända ljus. Får vi se vem som är kass på dans ikväll. Ranelid röstar ja på :). (att han ska åka ut alltså)

Ska försöka att vara flitig med kameran imorgon å lägga upp lite bilder sen från vår dag i Gävle.

Ha en skön Fredag vänner!

YES, klockan har hunnit bli hela 15.10 under detta inlägg...går fort nu :) hahaha

/ Tessa ♥


Helt Ok..

..dag!

Men jag har inget som helst att skriva om :(.
Det har liksom inte hänt så mkt.

Allt rullar på som vanligt!

Lite onödigt vetande kan jag bjuda på :)

71,4 % av graviditeten har passerat
Jag är i v.29
Kalendermånad 7
Trimester 3
Jag har 80 dagar kvar till BF

Mamma skickade en bild igår:



Nu är Tages säng fixad på Baggargatan!! ♥
Både jag och min bror har haft den här sängen! Så himla mysigt.

Nu är vi redo för dig ♥

/ Tessa ♥

Gaaalet trött...

Igår va vi på Zinkens och kollade på när Broberg spelade mot Hammarby! Å vilken usel match, som Broberg till slut efter ett sjukt underläge vände och vann. Söderkisarna bakom oss va TOKfulla och arga, men så snälla att de grattade oss till segern. :)

Efter matchen gick vi på en pub i närheten å satt oss. Där drack grabbarna några bira och jag en cola :). Satt å snackade nån timme å sen begav vi oss hem. Många Söderhamnare där igår, å det va riktigt roligt. Kändes som att man var HEMMA!! :)

Kom väl i säng vid 12 tiden, helt slut idag. Min kropp är en van 9 timmars sovare, pallar inte att lägga mig sent. Jag är totalt helt slut när jag vaknar.

Igår fixade jag en deal med ett tryckeri, som ska trycka alla våra olika kort till bröllopet. Så nu sitter jag och knåpar på hur den ska se ut. Spännande! :) Kommer bli hur bra som helst, vi vet exakt hur vi vill att det ska se ut. Ska bara få ner det på ett papper som ja kan skicka till tryckeriet! Sen är vi på banan.
Gu va ja längtar! Kommer kännas magiskt när vi skickar ut inbjudningarna, då är det verkligen på riktigt. Jag SKA bli fröken Lust! :)

Dags att börja med dagens arbete!

Skön onsdag vänner! ♥

/ Tessa ♥

Vill ha vår..

..i alla fall i Sthlm.
Orkar inte med snorhala gator som gör att man måste gå som en åttiåring för att inte drutta på rumpan å bryta svanskotan! Min bror gjorde det en gång. Han åkte bräda och vurpade efter en landning och satte sig så illa att den gick av. Usch va ja tyckte synd om honom då. Han kunde knappt sitta stackarn...


Nä tänk att få sätta på sig skinnjackan, en tjock tröja under och en shysst halsduk, å eftersom att solen skiner så tar vi på oss brillorna med :) Häftigt va? Kan man sätta sig på en bänk i solen å läsa en tidning å bara mysa av att solen värmer upp ens ansikte. Å så kan vi ha snö i fjällen som man kan åka till :) Nice!


Ikväll ska vi bege oss till Zinkensdamm där Hammarby möter Broberg. Ska bli riktigt roligt att se Söderhamnsgrabbarna spela. Längesen ja såg dem live nu. Hoppas vi spöar dom! :) Å att inte jag fryser stjärten av mig. Har mina täckisar i Söderhamn, typiskt. Vi skulle egentligen ha åkt hem å hämtat dom i helgen. Men blev kvar i Sthlm! Bummer!


Ha en skön tisdag!

/ Tessa ♥


Nattsudd..

Vaknade SOM VANLIGT inatt av att jag va tvungen att KISSA! Yes, det är återkommande nu kan ja lova! :)
Å SJÄLVKLART kan ja inte somna om när ja lagt mig i sängen igen. För jag har en underbar sambo som Zzzznarkar!! Nåt så ofantligt med. Gaah, blir galen. Det är OK när ja sover, men omöjligt att somna till detta oljud. Fick buffa å buffa, stackarn han fick väl inte sova nåt heller så som jag härjade med honom. Men ja gjorde det på ett snällt sätt :).

Lägligt till att jag börjat dvala in igen så ringde väckarklockan! YES, Måndag var min första tanke :) haha!! Inte min favoritdag på veckan precis!

Jag och P kollade Solsidan igår. Blev en aningen besviken faktiskt. Det var inte SÅ bra som ja hoppats på. Ja har intalat mig själv att det kommer bli vassare i nästa avsnitt, men det här var bra fast inte SÅ bra som de innan. Hoppas verkligen att de kan hålla i allt från första säsongen. please... Eller har ja helt tappat humor sen ja blev gravid. Skrattade inte en enda gång åt Hipp Hipp heller nu som kommit med nya avsnitt. Fast P garvade inte heller, så ja tror inte att ja helt saknar humor. Å han tyckte inte att Solsidan avsnittet igår var klockrent heller...så dä så!


Som jag skrev igår har vi nu gått in i gravidtetsvecka 29. Å jag kan nu kalla mig höggravid, hahaha, vilket ord! 


Din graviditetsvecka:
29
Fostrets ålder: 27 uker


Grattis - nu är du i tredje trimestern och officiellt höggravid! Barnets huvud börjar få de rätta proportionerna i förhållande till resten av kroppen. Det producerar fett under huden som används som energikälla och har en isolerande funktion.

Du som är gravid känner förmodligen ett tryck på magen och mellangärdet nu. Du kan också ha problem med att äta en stor måltid, därför att din livmoder växer och tar upp mer plats. Halsbränna är inte ovanligt från och med nu och framåt. Små måltider ofta är ett bra råd. Mediciner kan användas, men bara efter att ha rådgjort med läkare eller barnmorska.



I lördags fick ja ett samtal från min allra bästa barndomsvän som idag bor i Hudik med sin man.
Å det är alltid så roligt att prata med Ida. Jag blir så otroligt glad och upprymd. Hon är också gravid, och väntas få bara nån månad efter oss. Så mysigt att få följa varandra i det här. Så häftigt! Vi bestämde att vi v.7 ska åka upp till stugan alla fyra för att rå om varann med skidåkning, god mat och garv. Längtar redan! Ida, du är en underbar vän och jag längtar verkligen till att få se din lilla kula. Kan tänka mig att du är så vacker! ♥

Haha, alldeles nyss kom en kollega in, han är hemkommen från en resa till Thailand och kom in med vit skjorta för att visa sin bränna ;) grrr..vill också va brunbränd! :) Han berättade att de varit på Elefantsafari och att de skulle få bada med elefanterna på ett ställe. Precis när han ska dyka i, ser han en av elefanterna BAJSA I VATTNET, fort klär han på sig igen och struntar i doppet. hahaha... Härliga Thai!

Dags att jobba!
Ha en skön måndag!

/ Tessa ♥


Ishalka..

Det regnar ute.
Mellan Gävle och Söderhamn på E4:an är det kaos. Isbana...läskigt! Tur att vi höll oss hemma den här helgen.
Här har det regnat hela dan och det ser inte ut att ge sig. Skittrist! Vi bestämde oss ganska snabbt för att skita i promenaden och ta en innedag med städning och bandy! :) Inte helt fel det heller, men man blir rätt rastlös faktiskt!
Har ordnat upp korten på magen som vi knäppt. Roligt å se hur den har växt sen början! Först hände det ingenting och sen small det till å nu växer den från vecka till vecka :). Häftigt!
Igår va vi iväg och köpte en massa grejor till skötbordshörnan och till spjälsängen! Var riktigt utplockat. P hade bestämt sig för en sängmobil som han ville ha men den var helt slut :( Å det skulle inte komma nån mer leverans! Trist! Så vi får helt enkelt fortsätta vårt letande. Hittade en barbapappa mobil som var shysst, men den fanns inte heller på lager. Typiskt! Ajja, vi har fortfarande tid på oss att hitta den :).
Sen på kvällen när vi kommit hem, lagades det Tacos och sen var det mys de lux i Lust/Åsman lyan!!
Nu har vi gått in i v 29 och förlossnings tankarna börjar härja ganska friskt i mitt huvud. Jag läser otroligt mkt om det och känner mig faktiskt lite nervös men ändå förväntansfull. Sjuk känsla. Samtidigt som jag får lite smått panik eftersom det går så otroligt fort allting. Vill verkligen ta vara på tiden med allting! :)
Här är bilderna:
Nu är det dags för att laga lite käk.
Blir Pasta Carbonara idag!! Mums!
Ha en skön söndag!
/ Tessa ♥

Blöjhörnan fixad!! Fint va?! :)) / Tessa

img_4494 (MMS)

Blöjhörnan fixad!! Fint va?! :)) / Tessa


Skön dag...

Idag har varit en skön dag. Allt har flutit på bra och den har gått fort. Vilket jag gillar! :)
Världens bästa Jessica har hjälpt mig fixa till sidan lite. Hon är en grym datahacker och förstår hur man ska göra en sida snygg. Bilden på bebisen som hon lagt in är helt underbar! Hon är för go! Tusen Tack Jessica för att du hjälper mig!! Du är BÄST!! :)
Idag är inte vilken dag som helst! Det är min älskade mammas födelsedag! Jag och P skickade blombud till henne och hon blev sååå glad! Får fira henne mer om två veckor då vi åker hemåt!! Grattis fina mamma, du är bäst! Älskar dig! ♥
Har precis kollat klart på en urkass film jag och P.
Kommer inte ihåg vad den heter men Cameron Diaz och Tom Cruise har huvudrollerna i den. Bland de sämsta filmer jag sett faktiskt. Garvade mest hela tiden åt hur usel den var. Hahaha! P somnade. Tror att han blivit skengravid för gu va trött han är. Å jag är piggelin..hur ofta sker den kombon?
Vi skulle egentligen ha åkt till Söderhamn imorgon.
Men där härjar magsjukan för fullt och jag är INTE sugen på att få den, så vi håller oss hemma tills den är utrotad!
Vågar inte chansa! Så det blir en helg i Stockholm. Vi ska ut å kika på lite bebisgrejer, å sen så ska vi mysa. Gå på fik å bara vara! Längesen jag och P var lediga tillsammans i Stockholm så det ska bli mysigt att få rå om varann härnere!
Imorgon bliré filmkväll hos Jannike! Vi ska äta en massa gotta å mysa i soffan framför en film. Å surra surra surra! :) Ska bli riktigt nice!
/ Tessa♥

Babyticker



Gästbloggning!

Nu har Tage fått en liten plats här på bloggen också!
Han är ju snart bland det största i Tessas liv trots allt :)

/ J


Ligger en dag före..

Trodde hela dan igår att det var onsdag! Va jobbigt det är!
Bättre att ligga en dag efter, då blir man glatt överraskad när det är fredag istället för torsdag! :)
Ajja, får försöka att vända det här!

Igår var jag hos min übermysiga barnmorska! Hon är helt underbar! Blir så glad varje gång jag träffar henne. Hon är så lugn å mysig! Vi mätte magen. vägde mig och lyssnade på bebbens hjärtljud. Å sen bestämde vi oss för att jag inte ska skriva nåt förlossningsbrev. Jag har känt att ja tycker det är helt onödigt. Hur ska man kunna skriva ett brev om ngt man inte varit med om? Jag har ju ingen aning om vad jag kommer att tycka, tänka eller reagera. Vi är omringade av proffs på området, så jag tar det som det kommer helt enkelt. Bm tyckte att det var klokt. Kändes skönt!

Allt såg bra ut, förutom mina järnvärden, så nu har man börjat med järntillskott. Hoppas ja slipper dom sen. Gillar INTE att svälja kapslar, urk!

Idag sörrni, hann jag med en magbild med :) Stolt över mig själv. Jag var riktigt snabb imorse. :) Hör inte till vanligheterna direkt.

Ikväll blir det bara mys i soffan och serien Spiran och svärdet på tv. Sjukt bra!! Hoppas att jag kan hålla mig vaken till 23.15 bara. Får se om det blir en snabb nap när ja kommer hem innan :) hehehe..tröttmössan Therese Åsman! :)

Dags att sätta igång å jobba känner ja. Måste försöka att komma igenom den här betongväggen ja jobbar mot. Suck. Den går för närvarande inte ens att rubba.



Aaaah, trodde ni att ja glömt lägga upp bilden va? Va? ;) Nej nej, minnet är på TOPP å här är lilla jag eller lilla jag med stora Tage magen!! :) Kärlek ♥

/ Tessa ♥

Bm..

Idag är det besök hos Bm som hägrar!
Skulle ha tagit med mig ett urinprov med men glömde det...ooops! Typiskt mig! Ajja, får väl kissa i en burk därborta!! KUL å ta med sig ett urinprov till jobbet liksom...hahaha..skulle se ok ut att ställa in i det gemensamma kylskåpet!

Vet inte va ja gör på mornarna nu förtiden. Känns mest som att jag bara irrar runt. Fast att jag går upp i GOD tid så får jag alltid stressa på slutet och glömmer hälften av grejerna jag skulle få gjort. Idag skulle jag t.ex. tagit en magbild å lagt upp här! Men när ja kliver utanför porten och i raska steg är påväg till tunnelbanan, kommer ja på att ja HELT glömt bort det!! Får bjuda på den bilden imorgon istället, OM ja kommer ihåg! :)

Snart slut på januari! Helt sjukt va fort det går. 
Sen är det februari, som är fullbokad, med fjällentrippar m.m. Å sen är det Mars, månaden jag knallar hemåt för att få njuta av mammaledighet! Fast först innan, ska ja ta semester! Äta upp mig och SOVA :) Ladda inför dagen då den lille ska "tryckas" ut. Shit va fort det går, GALET!! 

NU blir frulle för fröken Åsman! Mmm..bästa på HELA dagen!

/ Tessa ♥ 


Back in buisness..

Så var det återigen jobbdag!
Shit va fort det går. Fast på nåt konstigt sätt känns det som att jag varit borta från kontoret i flera veckor.
Underbar känsla :). Fast det skulle inte ha skadat om man hade haft en skön bränna och en solresa i bagaget när man kom tillbaka :). Vi får helt enkelt spara oss till Bröllopsresan!! Fjällen är inte helt fel det heller. Å snart får man gassa i solen däruppe, underbart!

Känns som att våren har kommit till Sthlm nu. Igår sken solen och det var varmt ute. Jag pallrade mig till apoteket och köpte nässpray, alvedon och näsdukar. Nu ska den där jäkla förkylningen väck. Den vägrar verkligen ge sig. Känns som att den tar nya tag hela tiden. Ajja, får proppa alvedon så länge å hoppas på det bästa!

Hyrde två filmer igår då utbudet på dumburken va katastrof. P har tjatat i flera veckor om att ja måste se Inception, så den hyrde vi. Han hade innan filmen ens börjat höjt den till skyarna och jag var på helspänn.
Men ja vet inte, tyckte att den var lite smått jobbig om ja ska vara ärlig. Jag är en människa som har svårt att kika på en film som tar flera minuter innan man fattar VARFÖR saker händer. Ja hade mina teorier å försökte hela tiden få ihop det. Vissa grejer sitter ja fortfarande å klurar på. Bra var den, men ingen WOW upplevelse. Hade nog lite för stora förväntningar efter P:s utlägg. Men sevärd helt klart och jag är imponerad av fantasin som använts! Sjukt bra!!
Kollade även på en grym dokumentär igår som SVT gjort. TACK SVT, ni är grymma på det där!!
Handlade om Pia, en kvinna som levt på gatan och varit narkoman sedan 14 års ålder. Hon lever ett hårt liv och vid 50 årsålder bestämmer hon sig för att hon vill bli ren. Hon tar verkligen tag i sitt liv och blir ren, får en lägenhet, en utbildning, körkort och ett jobb. Idag är hon återförenad med sin mamma och barn och barnbarn. Jag grät å skrattade. Vilken härlig människa och vilken styrka. Önskar att alla var som Pia. Hon är verkligen en fighter och hon visar att ALLA kan komma tillbaka, bara du själv vill det! Gick å la mig med en värme i hjärtat igår. Vilken feelgood dokumentär. Love it! Önskar dig all Lycka Pia!! ♥

Vi har nu gått in i vecka 28 på graviditeten.
Shit va fort det går, nästan lite FÖR fort. Jag vill verkligen ta vara på den här tiden. Så mysigt med gravidmage och kickarna. Jag njuuuter! Älskart!

67,9% av graviditeten har passerat.
Jag är i kalendermånad 7.
Trimester 3.
90 dagar kvar till BF!! :)

Din graviditetsvecka: 28
Fostrets ålder: 26 uker

Fostrets hjärta slår snabbare när det hör din röst. Nu kan centrala nervsystemet också reglera ditt barns kroppstemperatur och kroppen börjar få ett fettlager.

Barnet är nu så stort att det fyller ut livmodern helt, det finns därför inte längre plats för så många armrörelser som tidigare. Många upplever nu mindre och annorlunda fosteraktivitet än tidigare. Du ska ändå vända dig till barnmorska eller förlossningsavdelningen om du märker att barnet rör sig markant mindre än normalt.

Du kan nu glädjas åt att barnet har ganska goda möjligheter att överleva om det skulle födas nu. I vissa kulturer markeras 7-månadersstadiet med en fest, därför att fostret kan vara "tryggt" nu.

Genom att börja med bäckenbottenträning nu, kan du förebygga urininkontinens efter förlossningen.

Fostrets längd: ca. 35 cm
Fostrets vikt: ca. 1150 g

Underbart! Vi längtar efter dig! ♥

/ Tessa ♥


Krasslig..

Känner mig fortfarande lite hängig av förkylningen som jag har. Den vägrar helt enkelt att ge sig.
Jag hoppas att jag blir piggare. Segt att vara hängig!!
Imorse åkte jag med Ybussen från Söderhamn vid 09.50.
Pappa skjutsade mig och på bussen var det knökat med människor.
Det är ganska fascinerande att se personer resa som inte alls är vana vid det. De vrider och vänder sig stup i kvarten, har med sig 20 tidiningar som de bläddrar igenom, tre böcker och så äter de konstant för att vara sysselsatta. Damen framför mig hade till o med skalat och skivat all frukt och lagt det i en påse! När steg hon upp imorse? Fem? Fattar ingenting.
Bäst är de personer som ska se vägen hela tiden när de åker.
De sitter hängandes ut i gången och försöker att hänga med på varje grej chauffören gör. Nackspärr? Ont i ryggen har de garanterat när de kommer fram i alla fall.
Va framme i Sthlm 12.50.
Skönt att vara hemma, synd att P jobbar kväll :(. Men snart kommer han hem! Längtar! ♥
Ligger  bara å slappar i soffan nu. Huvvet sprängs snart av snor tror ja, hur mkt snor kan man ha? Tar det aldrig slut. Kan ge sig nu tycker ja. Skulle va shysst att få känna lite smak.
Har precis läst nya tidningen från Mama som ramlat ner i postfacket medan ja vart borta!!
Sådär tidning, man får sålla rätt mkt i den. Men artiklarna är oftast skitbra. Annars är det lite för ultra chic ala Pernilla Wahlgren tidning. Har lite svårt för ultra trendmorsor!
Tar åt sig det man vill ta åt sig :)
Nu ska jag hoppa in i duschen...eller hoppa å hoppa. Snarare kliva in i duschen kanske :). Skulle se snyggt ut med ett kaninskutt in med, men ja tror ja skiter i det. Måste se till så att ja inte ramlar å slår halvt ihjäl mig! Smidighet är inte mitt mellannamn nu förtiden! :)
Känner av lite söndagsångest idag...men den ska ja råda bot på, eftersom de är lördag! Den får vi ta itu med imorgon istället.
/ Tessa ♥

Nyvaken..

ligger jag här på loftet i stugan.
Känner doften av nybryggt kaffe, tv:n är på och jag hör hur brasan sprakar därnere. Det är Pappa min som är vaken och myser nere i rummet i stugan. Det är så otroligt mysigt att vakna upp till dessa ljud. Har gjort det så länge jag kan minnas. Trygghet känner jag! Den enda som saknas är P. Han drog hemåt igår, hem för att jobba.
Jag stannar med mamma och pappa, vi drar hem på fredag morgon och sen åker jag med Ybussen till Sthlm, som på gamla goda tiden. :)
Efter att jag blev gravid har jag blivit grymt fjässig.
Jag hatar när P ska åka bil själv en längre sträcka. Igår höll ja på att bryta ihop när han skulle åka. Jag är så otroligt rädd att ngt ska hända honom. Som tur är gick det bra och han kom fram hel och ren. Å ja har svårt att vara ifrån honom med. Kanske har jag blivit en vallhund? :) Eller så får jag åter igen skylla på gravidhormonerna, det känns bättre så ja kör på det. :)
Det har snöat sjukt mkt häruppe sista tiden. Just nu är det 102 cm snö.
Senaste dygnen har det kommit 15 cm nysnö. Trist väder bara, det har varit lite rå kyla och blåst som gjort att snön piskat en i ansiktet. Går varken att åka skidor eller skoter. Så vi har tagit korta prommisar och bara myst! Hoppas på bättre väder idag. Då ska jag ut å knäppa kort så ni får se den vackra naturen häruppe. Jag älskar verkligen denna plats på jorden!
Nu ska jag gå ner och mysa ner mig i soffan med pappsen. Dricka en kopp varm choklad och doppa mackor. Kanske det bästa som finns :)
/ Tessa ♥

Du gör mig hel..

/ Tessa ♥

Lappvantar...

Här snöar det för fullt just nu och har gjort hela dan. Snöflingor lika stora som lappvantar! Riktigt mysigt!
Jag och P skulle åka spark idag, tji fick vi. När vi väl hade grävt fram sparken ur all snö visade det sig att den frusit fast i gräset och medarna var fulla av grönt gräs, haha! Vi fick helt enkelt skita i sparken och ta oss en biltur till hotellet istället. Å det visade sig va en rätt så bra idé, för det blåste som satan och var ett riktigt skitväder vid hotellet. Snön piskade i ansiktet!
Vi har precis spöat mamma å pappa i spelet "Besserwisser" vilket är historiskt!! Hahaha, jag är verkligen sämst på det spelet så den här segern kommer jag att leva på LÄNGE!! :)
Som ni kanske märker händer det inte så mkt häruppe. Vi njuter av snö, kyla, brasa, tv-tittande och sällskapsspel. Stockholm känns just nu låååångt borta!!
/ Tessa ♥

2011

Känns lite konstigt att det redan är 2011. 2010 har gått fort. Men vilket år det varit! Riktigt roligt. Och 2011 kommer INTE att bli sämre. I år kommer vi att få en bebis och jag kommer även att få bli fru Lust! Längtar som en TOK.
Det nya året firades in med massa goa vänner och deras underbara knoddar i sommarstugan ute i Norrfjärd. Älskar verkligen att umgås med de här människorna. Dom är BÄST! Dagen började klockan 11 och slutade 03.00 på natten. Vilken dag! Hur lyckad som helst! Strålande sol och korvgrillning började vi med, sen blev det en trerättersmiddag varvat med en massa tävlingar och som avslutades med klappleken. Vi skrattade oss hesa och körde av ett sjukt snyggt fyrverkeri. Tack alla för en otroligt mysig kväll och tusen tack för det fina blomsterarrangemanget, biopresentkortet och vinet. Ni är BÄST!!
Här kommer lite bilder från dagen och kvällen;
Igår drog vi upp till Vemdalen.
Idag har jag legat i stugan hela dan. Totalt genomförkyld och feber. Grabbarna va oigga så de drog ut å åkte skidor. Hur mkt snor får plats i huvvet? Fattar inte ens vad skiten kommer från. Hoppas på att må bättre imorgon så att jag kan va ute lite. Får panik att vara inomhus.
Igår gick vi in i v.27 av graviditeten. Vi har 97 dagar kvar till BF. Mår kanon och jag njuuter av att få vara gravid. Det är helt underbart!
Din graviditetsvecka: 27
Fostrets ålder: 25 uker

Fostret kan nu öppna sina ögon. Vi vet att fostret reagerar på ljus, men vi vet inte om det kan se något inne i livmodern.

Har du lagt på dig? Alla gravida kvinnor ska lägga på sig en del kilon, men hur mycket varierar. Mellan 7-18 kilo är vanligt. Det viktigaste är att viktökningen är någorlunda jämn, och att du inte går ner mycket i vikt. Läs mer om viktökning under graviditeten - hitta din BMI.

Det kan redan nu vara klokt att förbereda sig inför förlossningen genom att göra en lista över vem ni ska ringa till, efter den stora händelsen. Kanske har du börjat tänka så smått på vad du ska ha med dig till sjukhuset i form av kläder och toalettsaker också? Det kan vara klokt att packa en väska om förlossningen sätter igång och resan till sjukhus blir hektisk. Här får du tips på packning av väskan!

Många gravida kvinnor blir på detta stadium lätt andfådda.

Fostrets längd: ca. 1050 g
Fostrets vikt: ca. 34 cm

Nu ska ja kurera mig, så att ja får komma ut imorgon. Pallar INTE en till dag inne!!

 

/ Tessa ♥










RSS 2.0