Vilken helg!

Hemma i Stockholm! *pustar ut*
Ja det har minst sagt varit en händelserik helg på alla sätt å vis.

Vi började vår resa upp till Vemdalen vid 14 på onsdag eftermiddag. På vägen till Kista där vi skulle hämta upp Björn dör vår lampa på bilen. Det är självaste huvudlampan och vi måste byta för att kunna se nåt överhuvudtaget på resan upp. Svänger in på Mekonomen och ber dom att hjälpa oss. Vi blir fast där i en timme för personalen har ett sånt otroligt sendraaag så vi höll på att bli galna. Hungriga som djur och 1500 kr fattigare efter ett lampbyte åker vi å äter lite fort. Sen fortsätter resan felfritt till Söderhamn där vi ska hämta upp söta Elise och sedan dra oss upp mot fjälls.

Vi packar in barnstol, väskor m.m. och beger oss.
Vid Glössbo tycker jag att bilen känns konstig, den guppar ovanligt mkt och grabbarna är helt inne på att det är vägen medans ja bestämt säger att det är punktering. Som vanligt när en tjej yttrar sig om bilar tas det inte riktigt på allvar förrän jag sagt det tre ggr :). Vi stannar bilen och mkt riktigt...det är punktering, å ett rejält ett med :).

-27 grader och däckbyte på en liten mörk väg med mobilen som lampa gick KANON! Efter ett mastodontarbete av grabbarna kunde vi äntligen vända om mot Söderhamn IGEN och byta till Björns firmabil. Som tur var sov Elise och var helt ovetande om kalabaliken som va runt omkring henne.

21.30 va vi på vägen igen.

00.45, precis en km från stugan i Vemdalen börjar en lampa i Björns bil att blinka och det står ett meddelande om att vi är tvungna att stanna bilen. Vi struntar i det och HOPPAS på att vi kan få komma fram till stugan och värmen. Det fungerar och vi är framme. Efter att ha läst instruktionsboken 7 ggr visar det sig att vi inte kan köra bilen. Den måste in på verkstad! GREAT tänker vi. (som tur är visar det sig efter ett samtal med verkstaden dagen efter att det är grönt, det är nog kylan som gjort det. Bara att köra på).

Helt tomma efter resan sitter vi knäpptysta i stugan, grabbarna tar sig en välförtjänt Whiskey å ja intar sovposition på loftet. Helt slut efter att ha rest från kl. 14 till 01.

Torsdagen var sådär vädermässigt. Det blåste och var rejält kallt. Elise hade fått lite mer feber, så vi bestämde oss för att ta en slappardag. Hämta igen oss efter resan :). Vi mös i stugan, tog oss en sväng in till Skalet där vi satt oss i baren och kalasde på en chokladboll och en cola, ja å Elise alltså, grabbarna fick sig lite starkare grejjer :). Mysigt var det!
Sent på kvällen kom resterande gänget upp Fam. Giray/Ohlson.
Nu var vi alla på plats förutom fina Kickan som va tvungen att jobba :(.

Fredagen spenderades i backen.
Mysigt som alltid!
På kvällen blev det gott käk, tunnbad och en massa garv. Som vanligt! :)

Lördagen spenderades också i backen. Med två helt galna små tjejer som åkte rullband och susade ner för backen som två proffs! Så söta!! :) På kvällen käkade vi gott och badade tunna samt spelade spel. Å som vanligt vann tjejerna. Va säger man? Världsklass :). Vi spelade ett spel som min bror köpt. Besserwisser heter det. Sjukt roligt. Å den som inte spelat det SPELA!!




Coolaste tjejerna i backen! ♥

Igår när vi var påväg hem från stugan så blir vi stoppade av Hudiks trafikpolis.
Björn har kört för fort. 5 km/h från att mista körkortet får han en varning och en böter och vi får åka iväg. Turen är med oss känner vi :).

Väl hemma i Söderhamn med nya däck på vår bil känns det skönt att få sätta sig å åka hem till Sthlm igen. När vi ska packa ut i bilen så ser jag att den är en aningens sne. Jag kollar däcken och vad ser ja. JO det är punktering på bakdäcket på de nya däcken! GRATTIS! Vem är det som INTE vill att vi ska få ett shysst avslut på helgen liksom? Vi får ta pappas bil till Sthlm helt enkelt. Tur att jag har världens bästa pappa som alltid ställer upp. Tack pappa! ♥

Hem kom vi, och inatt har jag sovit som en STOCK!!
Slutet gott allting gott :)

Jag och P vill tacka Söderhamnsgänget för en grym helg i stugan med som vanligt en massa massa tok, å garv och helt underbart sällskap. Älskar att vara bland er ska ni veta! ♥

/ Tessa ♥


Vemdaln...

Se Tess, ja uppdaterar!! :)) Nice va?
Nu bär det av uppåt igen. UNDERBART!!
Den här gången drar vi upp med Söderhamnsgänget! Kommer bli hur mysigt som helst. Hoppas på strålande sol och skön temp i luften. Kanske kan man bättra på brännan i ansiktet! :) Jag och Ida fick lite färg i ansiktet i helgen. :) Så kom igen nu solen...VISA DIG!!
I helgen va vi med fina Ida och David i stugan. Det var 17 år sen Ida var där och hon kände igen sig trots alla ombyggnationer vi gjort. Var helt underbart att få umgås med dom en hel helg. Snacka å snacka så att David kallade oss för kanariefåglarna. Hahaha, de hann inte ens ta oss på inandningen han och P. Stackars dom! Tur att de slapp oss när de åkte skidor, så de fick snacka i lugn å ro. Det pratades och skrattades om vartannat. Mkt gravidsnack då vi kommer att få barn med en månads mellanrum. Hur coolt är inte det? Så i helgen har vi båda gått med magarna i vädret. MYS!!

Vädret var kanon! Solen riktigt värmde! Vi tog en skön promenad till backen från stugan. Satt i backen ett tag och solade. Sen tog vi sittliften upp till Toppstugan där vi åt en mysig lunch med grabbarna. Riktigt härligt. Dagen avslutades så klart på After Skiin.
Fick även spöa grabbarna i spelet Besserwisser. Känns otroligt skönt och viktigt!! :) BRA jobbat Judith och Judith!!
Jobbade bara mån och tis den här veckan. Idag har jag semester och tors och fredag. Känns kanon. Idag har ja myst hemma. Är rätt trött faktiskt. Har sjukt svårt att sova på nätterna då det är en liten liten bebbe som håller mig vaken. Men det är det värt. För gu va mysigt det är att känna den där lilla! Fantastiskt. Men som sagt så är det otroligt svårt att sova. Vaknar varje timme nästan. Så imorse gick ja upp med P då han skulle till jobbet. Sen slappade ja i soffan och kikade på The Voice.
Nu är allt färdigpackat och klart för avfärd. Inväntar bara att P ska komma hem! Sen drar vi! Underbart!!
Vi har även gått in i vecka 34 av graviditeten!


Din graviditetsvecka: 34
Fostrets ålder: 32 uker

Hickar fostret? Det är helt normalt! Du märker det genom att känna rytmiska rörelser i magen. Det kommer att fortsätta hicka en del efter födseln också.
Fostrets fot eller hand kan ibland puta ut på din mage. Genom att pressa mot foten eller handen drar barnet till sig kroppsdelen. Kanske det kort tid därefter sätter tillbaka foten av nyfikenhet. "Vad händer nu? Händer det igen? Detta var skojigt!" Tänk att du nu kan kommunicera med ditt barn! Ungefär vid denna tid fixeras de flesta foster med huvudet ner i bäckenet. "Nu vill jag snart ut!"
Din mage är tung som bly nu. Ditt barn har fått mindre plats att röra sig på, men är lika aktivt som förut.

Din mage är nu stor och fin. Kom ihåg att fotografera den!

Fostrets längd: 42,5 cm
Fostrets vikt: 2400 g

Snart bara 6 veckor kvar till BF. Helt otroligt vad fort allting gått. Tycker inte det var längesen vi berättade att vi var gravida. Å snart kommer den lilla att komma ut. Som vi längtar!!♥
Kommer nog att bli rätt kass uppdatering från Vemdalen. Kommer ha fullt upp med att vara i barnbacken! Men nog ska ja kunna få iväg sms inlägg. Så ni får se hur vi har det å vilket väder vi har. Hoppas hoppas hoppas att det blir SOL.
Ha en skön onsdag!
/ Tessa♥

Två nätter av kass sömn har gjort mig sjuk...

Två nätter av kass sömn har gjort mig sjukt trött!! Därav min dåliga uppdatering! Promise att uppdatera bloggen imorgon!! / Tessa


Laddning inför tripp till Vemdalen...

Sitter på kontoret och laddar inför en helg i Vemdalen.
Va så längesen vi va där nu att jag längtar upp som en tok! Tur att vi får dra upp nu å till veckan med så att jag får mätta mig lite :). 

 

 Såhär ser det ut just nu!

Solbrillor är nedpackade, jag kan fortfarande ha min skidjacka och mina skidbyxor (provade igår) YES!! Viktigt!
Har även laddat upp med öl och vin åt grabbarna. För mig och Ida blir det läsk. Hittade inget gott alkoholfritt vin. Funderar om jag ska gå på en hälsokost idag å köpa nåt. Där brukar de ha grymma såna.

Nässpray ska inhandlas. Yes! Har fortfarande användning av det efter förkylningen. Jag blir så täppt i snoken att ja inte kan andas eller prata. Skitläskigt. Man ska max använda i tio dagar står det på förpackningen. Plussa till två mån så har ni min tid som jag använt nässpray nu. Suck. Hoppas inte att ja får fucked up slemhinnor efter detta!

16.00 går bilen från Kristineberg idag!! Brum brum!
P lastar och fixar å hämtar upp mig vid tunnelbanan. Har inte jag världens bästa kille så säg! ♥

Ha en skön fredag! Ska försöka att uppdatera er vad som sker i Vemdalen under helgen.

/ Tessa ♥


Sunny day..

Sitter på kontoret nu, radion på hög volym och njuter av att få en stund för mig själv!

Igår va vi på kalas. Presenten var lyckad. Viggo blev supernöjd å ja och P kunde slappna av. :)

Imorgon åker vi äntligen till Vemdalen! Ska bli helt underbart! Sitter och kollar väderprognosen å det ser minst sagt bra ut. Strålande sol både lördag och söndag och -11 till -12 grader. Fantastiskt! Vemdalen kommer att visa sig från sin bästa sida! ♥

Ikväll blir det att slå en signal till Ida och planera inför avfärd. Vad vi ska handla med oss och var vi ska mötas upp, då de kommer att åka från Hudiksvall.

Måste städa idag med. Mamma och Pappa ska sova i vår lägenhet på lördag då min bror och hans sambo flyttar in i deras nya lyxiga lya på lördag. Min mamma är som jag pedant, så det är lika bra att städa innan de kommer :).

Hann med en gravidbild imorse innan jag drog till jobbet.



Vecka 33 ♥

Lite onödigt vetande:

81,4% av graviditeten har passerat.
228 av 280 dagar
Vecka 33
Kalendermånad 8
Trimester 3
Vi har 52 dagar kvar till BF ♥

Längtar efter dig Tage!! ♥♥♥♥♥♥

Min mamma är den bästa bröllopsplaneraren EVER!!
I början av veckan fick jag ett mess på en sjukt snygg bröllopstårta som en tjej hemma i Söderhamn bakat. Hon har en massa olika utföranden på dom så vi ska dit och kika. Hon är i alla fall bokad och jag är SÅ nöjd! Har även förberett P och Kickan på att träna upp smaklökarna inför provningen. Jag avskyr tårta, eller kan äta en bit, men att sitta å provsmaka en massa olika sorter är inte min grej. Då skulle jag må illa efter två tuggor! Så det där lämnar jag med varm hand över till P och Kickan som kan det där med tårta! :)
Såhär såg tårtan ut:



Riktigt läcker.

Nu ska här ätas lite frulle!

/ Tessa ♥


Kalas..

Sitter och inväntar att P ska komma å möta upp mig på kontoret!
Sen styr vi kosan mot Liljeholmen och Viggos 3 årskalas!!
Jag har köpt en STOR traktor som låter som en riktig och som kan tuta sådär häftigt som traktorer gör när de ska backa! Hur coolt är inte det? Är stolt över att ja hitta en sån grym grej. Hoppas Viggo tycker samma sak bara :).

F-N..har bild på den men den går inte att lägga upp.
Ajja får se till att ta en med mobben sen så ni får se.

/ Tessa ♥


Softish, dagish...

Ibland önskar jag att jag kunde skriva exakt vad jag tycker och tänker om allt på den här bloggen.
Jag får liksom inte ur mig allt som jag egentligen skulle vilja få ur mig. Ni vet sånt där som man sitter och irriterar sig på och funderar över och som så fort man skrivit ner det känns otroligt mkt bättre. Jag har massor med såna funderingar och agressioner (stavas det så?) inom mig nu. En dagbok kanske vore nåt? Har fullt sjå att komma ihåg att skriva i min dagbok om graviditeten så hur ska jag hinna med ytterligare en dagbok?

Idag fyller finaste Viggo 3 år! Och vi är bjudna på kalas. På lunchen ska ja ut och köpa en liten present till honom. Tur att Linda gav mig tips på vad han önskar sig. Tror ja kan hitta rätt :).

I helgen drar vi upp till fjälls med finaste Ida och hennes man David. Där ska vi njuta av god mat och en massa snack och ett å annat sällskapsspel. Ska bli helt underbart! Hoppas att Vemdalen visar sig från sin bästa sida och bjuder på lite sol denna helg. Skulle va perfekt! :)

Fick även ett grymt mess från Ohlson igår att hon kan hänga på upp till Vemdalen nästa vecka!! Yaaay! Det var ett riktigt feelgood mess det :).

/ Tessa ♥


Sicket flyt...

Det flyter på rätt bra när det gäller bröllopsplaneringen.
Mkt för att jag har en underbar mamma som fixar och donar. Hon är verkligen helt oslagbar! Tack fina mamma ♥.

Kommer jag att få äta upp att ja skriver såhär måntro? Det tror ja nog! Kommer nog stöta på ett å annat problem desto närmre bröllopsdagen vi kommer! :) Men det hör väl till tror ja! Intalar mig det i alla fall.

Igår mötte jag upp min käresta på fridhemsplan. Vi gick gemensamt och handlade mysmat till kvällen. Det fick bli Tacos. Vi är båda totala suckers för den maträtten. Det är ju bara SÅ gott!
Nä vi möttes upp såg vi båda att vi bar på varsina stora klädpåsar, fast att vi sagt att vi inte skulle köpa något till varandra.

Väl hemma lagade vi mat, lyssnade på musik och bara mös! Varför gör man inte det varje kväll? Är så mysigt att laga mat tillsammans å prata om dagen. Garva åt alla sjuka saker som hänt en m.m. Älskar dom stunderna! ♥

Ajja nu till presenterna igen, för ja hoppas ni är spända på att höra vad vi båda fick ;). P fick av mig två tröjor som han kollat in (utan min vetskap) på MQ, å kalsonger från BB. Han är så söt min snubbe, tyckte tröjorna va så fina att han va tvungen att testa dom DIREKT å mannekänga hemma en stund för att sen behålla en av favoriterna på sig heeela kvällen. Gofisen! ♥

Jag fick en sjukt snygg kofta. Lite längre och tjock. Som passar perfekt till både jeans och leggings. Å hör å häpna, kan ha den nu fast att det är xs på den, ska den va oversized då eller? haha!! Gillas!!
Fick också ett riktigt snyggt linne, som jag också kan ha nu, äääälskar oversize kläder. Längtar till våren då ja kommer kunna ha det till ett par tajta jeans och sneakers. Snyggt!

Tack fina älskling! ♥

P ska på Derby ikväll. Känns sådär! Hatar derby! Sånt jäkla hets å man vet hur sinnesjukt dumma människor det finns på såna där grejer. De går dit för endast en sak å det är för att bråka. Som tur är så har P och dom VIP biljetter (stekarn) så de sitter inte i hetzonen!! Har med min "mammaröst"(som är en röst som är OTROLIGT lik min mammas, skrämmande nog) sagt åt honom att Ta det lugnt och att åka taxi hem? Hönsmamma, jag? Nej nej!! ;)

Jag själv ska lägga mig i soffan, med raggisar och fjärrkontrollen i högsta hugg. En kväll själv med tv-dosan är inte helt fel!! :) Det tackarrrr man för!

JO, har ju vart hos BM idag med. Höll på att glömma!
Allting såg bra ut och bebisen ligger med huvudet neråt och kommer att stanna så trodde hon. Därför den kickar mig i revbenen!


/ Tessa ♥


♥♥♥♥♥

Å idag är det Alla Hjärtans Dag! Ngn som missat det? ;)

Tycker såna här dagar är lite lätt överskattade. Folk tvingas till romantik, romantik för mig är när det kommer spontant och inte på beställning. Eller har jag fel?
Fast självklart så faller även jag för grupptrycket en sån här dag och ska göra något mysigt för mitt ♥. Vet inte vad bara! Sitter å fnular på det nu, å ja har några ideér, vi får se vad det blir! ;)

Helgen har varit kanon.
P piggade på sig och vi for hem till Söderhamn!

Fredagen spenderade jag med bästa Kickan och Elise och Lilla Ebba. Vi mös framför tv:n med popcorn, chips och läsk! MMmm va mysigt det var! Fick även gå igenom lite bebiskläder som Kickan sparat till oss! Ååå va fina saker vi fick. Tusen Tack vännen! Du är BÄST!! ♥ P och grabbarna var på Bandy.

Lördagen var vi på innebandymatch på hallen. Riktigt mysigt att träffa Söderhamnare och att få fika festis och mazarin! Mmmm..den satt fin fint den :). P var lugn, inte alls mkt skrik. Han va lugn. Värre var det med Tess. Hahaha..hon skrek å hoppade upp när det blev mål. Tänk vilken inlevelse vissa kan ha ;) hahaha!!
På kvällen drog vi till Fam.Giary/Ohlson, Ohlson va på schlagerkväll så ja fick umgås med grabbarna. Men det är lika mysigt det! :) Melodifestivalen är skräp, fast ändå så ska man kolla på skiten? Varför? JO, jag vet, för att man tror och hoppas att det ska komma en låt som är såå sjukt bra!! Å den kanske kommer....

Söndagen var lugn. Fick ringa mitt första samtal till förlossningen efter en orolig natt. Det var ingen fara, men skulle det bli värre ville dom ha in mig på en koll. Å va skönt det var att få bli lugnad av bästaste L-M och barnmorskan. ♥

I lördags hade vi förresten kanoon väder. Solen värmde och det var helt underbart ute. Vi tog en sväng till sommarstugan och kikade. Så otroligt vackert därute med all snö och isen som ligger så fint.





Pappa fixade även en egen högtalare till sin iphone..hahaha..han tyckte på ALLVAR att den var riktigt bra! Säger ganska mkt om min far samt att jag inte haft det lätt i uppväxten ;).


Hahaha...go´pappa!!

Vi har även gått in i v.33 av graviditeten! :)
Imorgon väntar besök hos BM.

Din graviditetsvecka: 33
Fostrets ålder: 31 uker

Fostret ser nu ut som ett litet nyfött barn. Vikten är ungefär som en stor mjölpåse.
Kanske barnet sparkar kraftigt, så kraftigt att det gör lite ont? Här är det stora individuella skillnader. Det kan också omföderskor bekräfta. Det är stor skillnad på hur foster rör sig.

Din blodmängd har ökat våldsamt för att ge fostret, livmodern och moderkakan det de behöver av syre och näring.

Har du och din sambo/man ev. annan person som ska vara med vid förlossningen varit på förlossningsavdelningen och tittat er omkring? Ofta anordnas sådana besök av förlossningsförberedande kurser. Du kan också ringa förlossningsavdelningen och boka tid för en visning.

Fostrets längd: ca. 41 cm
Fostrets vikt: ca. 2200 g

/ Tessa ♥




Driver nån mä mej...

...det TOKSNÖAR ute och stormar!!
Ser knappt huset bredvid det där jag jobbar...helt sjukt va det snöar. Skulle inte våren komma? Eller var det önsketänkande?

Yes, idag är ja på jobbet igen!!

Har fått bröllopsmenyn idag, eller förslag på den i alla fall.
Längtar hem nu så att jag får visa P. ♥

I helgen ska vi kolla lite på ställen dit vi kan åka på bröllopsresa! Augusti är en ganska trist månad när det gäller utlandsresor. Jag gillar ju inte att åka till dom här klassiska charterställena... Men det finns nog fler ställen än va man tror som är fina att åka till. Jag som är dåligt påläst tror ja!!
Men det blir till ett ställe där vi kan slappa, sola å dricka paraplydrinkar, det är en sak som är säker.
Bebisen får helt enkelt va hemma med mormor, morfar, farmor och farfar!! :)
(säger vi nu ja, sen får vi se hur det blir med den saken, men ja HOPPAS innerligt att ja iNTE blir en hönsmamma å att vi får oss en riktigt snäll bebbe) Det har vi väl förtjänat...eller? ;) hihihi...

Snart ska ja dra mig hemåt. Helt slut efter första dagen på jobbet efter sjukdom. P ligger hemma han, stackarn helt sänkt. Så ja ska ta mitt pick å pack å gå hem å laga lite käk till ♥.

Nån som har nåt roligt förslag på Alla hjärtans dag present?
Kikade runt lite idag.

Funderade på FooFighters biljetter, men det var tydligen skymd sikt på dom jag fick tag på så NEJ TACK. Men hur grym hade inte den presenten varit. P å ja hade studsat av glädje!!
Ajja, ja kommer nog på nåt!




Det här skulle inte ha suttit fel nu!!
Nästa vecka bär det av med Ida och David och helgen därefter drar vi upp med Söderhamnsgänget å småkidsen!!
Hoppas på sol å att den värmer!! :)
Underbart!!

/ Tessa ♥


Senaste dagarna..

Har bestått av följande:
Snor i mängder
Sovande
Nässpray
Snytande
Nässpray
Sovande
Har tydligen åkt på en virusinfektion som inte vill ge sig. Det är bara vila som gäller. Har sovit konstant i två dagar nu. Börjar känna mig lite piggare men det känns fortfarande att jag har en infektion i kroppen. Hoppas verkligen ja blir piggare idag så att jag kan gå till jobbet. Får krupp av att vara hemma.
P stackarn har också blivit dålig. Så idag är det riktig sjukstuga hemma.
Har legat å läst rätt mkt förlossning nu idag.
Funderar rätt mkt på hur smärtan kommer att kännas faktiskt. Kommer ja klara den? Har jag hög eller låg smärtgräns? Frågorna är många. Men det jag är inställd på är att det kommer göra jävulskt ont. Nervöst, spännande och helt fantastiskt känns det.
Jag och P knäppte lite bilder på magen i söndags kväll.
v.32
/ Tessa ♥

Paltkoma...

..är helt sänkt av förkylningen IGEN!!
Yes den ger sig aldrig. Jag måste verkligen gå å kolla upp de här jäkla bacillerna som tagit över min kropp.
Pepprar fortfarande nässpray och kroppen känns inte helt ok. Å NEJ det är inte Graviditetssnuva. Ja nyser och härjar hela tiden, å båda borrarna är så fulla med snor att ja inte kan andas utan sprayen.
P började känna sig hängig igår med, så nåt är det!

Helgen har varit rätt lugn.

Fredag

Var vi bara hemma. Myste med varma mackor framför tv:n och På Spåret!
En riktigt mysig kväll med ♥. Blev några SATC avsnitt med och jag är KÄR i Aidan. Vilken kille.
Ni som sett serien eller kanske ser den nu vet vad jag pratar om! Håller ni med mig? :)

Lördag

Försökte sova ut. Gick sådär. Med en näsa sprängfylld av snor (vet skitäckligt) så gick det sådär. Tog en mysfrukost med tända ljus och chill i soffan. Gott var det och framförallt mysigt! ♥
Sen bestämde vi oss för att åka in på stan. Jag ville såklart använda min vårjacka och P ville kika på en han med. Kallt som satan blev det väl inne i stan och vårjackan var inte det bästa valet såhär i efterhand, men vafan, snygg va man i alla fall :)

P hittade en jacka han med. Han är verkligen så rolig när han ska handla. Det ska kikas runt på ALLA olika tänkbara ställen. Fast att han hittat en som han gillar. När han väl testat ca 100 jackor och vi har gått igenom alla tänkbara affärer. Vill han gå tillbaka till den affären där jackan som han gillade var. Kommer man ens ihåg det efter så många affärer? JO P gör :). Så det var bara att traska tillbaka till affären där favvojackan fanns, den testades igen och efter det hamnade de i en påse och fick följa med hem. Ja vi betalade självklart för den! :)

Väl hemma lagades det finmiddag!
Den intogs i tv-rummet eftersom mello skulle va på TV.
Å varje år frågar ja mig samma fråga, "VARFÖR KOLLAR VI PÅ SKITEN"?
Vilket sjukt uselt program och låtarna var katastrof. Ja rodnade konstant genom hela programmet.
Dilba såg ut som att hon var livrädd för att ens röra på sig. Å va sjöng hon? Hörde inte ens hennes röst. Den va så svag. Nä MINUS till hela Svt som orkar hålla liv i skiten.

SATC boxen höll oss sällskap resten av kvällen ja till 02.00 faktiskt :) Kan INTE sluta kolla å inte P heller. ♥


Söndag

Både jag och P var sänkt. Riktigt hängiga. Gjorde det som skulle göras, sen så va det bara att slappa och
kurera!
Blev dator-tittande i sängen, powernaps och mys. Gillas det med :).


Nu sitter ja på kontoret och det är måndag!
Den här dagen är oplanerad å kommer nog att förbli det då ja måste hem å KURERA mig.


Vi har ju gått in i v.32 nu av graviditeten!

Din graviditetsvecka: 32
Fostrets ålder: 30 uker

Alla barnets 5 sinnen fungerar. Det saknas ett isolerande fettlager på kroppen för att kunna hålla värmen utanför livmodern. Om ditt barn föds nu, behöver det därför läggas i kuvös.

Du har antagligen lagt på dig mellan 9 och 12 1/2 kilo hittills. Drick mycket vatten för att förhindra förstoppning. Ät många små måltider för att undvika halsbränna och dålig matsmältning.

Fostrets vikt: ca. 1950 g
Fostrets längd: ca. 40 cm


/ Tessa ♥


Tage?..

Häromkvällen när vi ligger i soffan så kikar P på mig och magen å säger:
"Vi kanske ska döpa "Tage" till Tage om det är en pojke?" Oj va det här satte igång funderingar hos oss eller framförallt mig. Är Tage ett bra namn? Fint? Coolt är det i alla fall :). Men jag vet inte om jag vill att han ska heta Tage. Känns så rätt men ändå så fel på ett konstigt sätt.

P är nu mera helt inställd på att det är en tjej i magen. Han är så rolig. Ifrån att ha varit nästan säker på att det är en killa har det vänt och han tror att det är en tjej. Ja har då inte en blekaste aning om vad som gömmer sig däri. Tycker att det är jättesvårt. Det är så fantastiskt när folk kikar på magen å säger "det är en typisk tjej mage" eller "det är en typisk kill mage", var får dom den infon från? Har inte alla olika magar beroende på hur bebben ligger däri och hur man själv ser ut i kroppen? Eller har jag fel? Jag tror att det är helt omöjligt att se på en mage vad det är för kön? Men ja är villig att ändra mig om nån kan förklara det här för mig! :)

Igår va jag och P på bio.
Vi gick på The Town. En film med Ben Affleck i huvudrollen. P var som vanligt helt lyrisk. Jag var sådär, eller den va bra, men inte sååå bra som P tyckte. Men spännande rakt igenom! Enligt P är Ben Affleck snygg, ok? Håller nog inte helt med där, men han va helt klart snyggare i den här filmen än va han varit i många andra. Han är bättre som badguy!! :)

The Town

Ikväll har vi ingenting planerat och det känns helt underbart! P är ledig, så ja hoppas att när ja kommer hem står det en massa mys på bordet och sen väntar en kväll med mys i soffan. Älskar fredagar!

Köpte en sjukt snygg vårjacka igår på JC. Såg framför mig att jag skulle kunna ha den i helgen när vi tar en promis i det strålande vädret. Imorse kollade jag på nyheterna och tji fick jag. Det ska SNÖA!! Har varit sol å värme nästan hela veckan i Sthlm, men till helgen när de flesta är lediga ja då kommer snön. Blir så sjukt less. Yes ni läser rätt, JAG blir less på SNÖ. I alla fall i Sthlm. Uppe i fjällen får det gärna vräka ner. Men inte här :(.

Lite onödigt vetande:

76,8% av graviditeten har passerat
Jag är i vecka 31
Kalendermånad 8
Jag har 65 dagar kvar till BF

Ha en skön Fredag!!

/ Tessa ♥


Snabba beslut..

...för en tio minuter sen bestämde jag och P att vi ska gå på bio! :)
Vi ska se The Town! Den verkar helt ok. Vi ska gå på en tidig visning med, så tant Tessa kommer i säng i tid :).
Känner mig inte helt kry. Halsont from hell och snor gör att jag är helt sänkt. Men ja vill ändå gå på bio.

Bestämde även att jag ska på JC och köpa en skitsnygg vårjacka innan bion.
Å sen ska ja hålla tummarna för att det är så pass varmt i helgen att jag kan inviga den. :)
Kanske får man till o med ta på sig solbrillorna! Vilken grej det skulle vara!!

Ska även försöka att få med mig P ut till nån shysst sportaffär i helgen för att inhandla ett par sköna gympadojjor som jag dels kan ha nu men även när bebben kommit och ja ska ut å powerwalka med barnvagnen! :) Längtar!

Idag tryter mitt skrivande. Därför avslutar vi här.

/ Tessa ♥


Hård natt..

Pappa sov över hos oss inatt.
Han blev sen på jobbet å skulle ha ett möte här idag
 med och istället för att sätta sig i bilen och få åka ner igen så sov han på vår soffa i Fredhäll. Alltid lika mysigt att ha pappa på besök. MEN jäkla karl att snarka. Usch. Å ja som inte hade några öronproppar...tillslut gick ja upp å satte papper i öronen, det hjälpte LITE. Trött som en kossa och förkyld sitter jag nu å ser kors på kontoret! Ikväll blir det en slapparkväll med tidig läggning kan ja lova!

Imorse när jag och Pappa skulle åka in till kontoret med pappas bil så råkade vi komma i bussfil. Fråga mig inte HUR men det blev så. Mitt i trafikkaoset ser vi en man med brun rock och portfölj stapla ut mitt framför våran bil. Jag och Pappa kollar konstigt på varann å fattar ingenting. Tillslut tar mannen på 60+ upp en plånbok som han öppnar och där ser vi den, blänkandes...en polisbricka. Jag kunde inte hålla mig för garv. Han kom fram till oss å sa lite kaxigt " Det här är bussfil" då min pappa svarar att han är medveten om det nu, men att vi inte är från Sthlm. Polisbrickemannen går därifrån.

VARFÖR ens orka gå fram å säga till om man inte ska bötfälla? För att få visa brickan? Ja cool var han definitivt :)

Igår var vi en sväng på SÖS BB med.
Vi var på en föreläsning angående förlossning m.m.
Vilka härliga barnmorskor. Ja hoppas vi får den ena av dom. Hon hade den där härliga sarkasmen som jag och P bara älskar.

När vi kommer dit får vi gå in i en stor aula, där sitter det massor av förväntansfulla föräldrar och TOKgravida kvinnor. Jag får direkt flashback till skoltiden och aula undervisningarna, uscha! Gick fort över :).

Som vanligt börjar Tessa Åsman att jämföra magar.
Hahaha...det är en gravids tvångstanke..
Min va så pytte pytte om man jämför med de andras, ja blev nästan orolig. Men efter besöket hos Bm igår så konstaterade hon att ja är liten. "Du FÅR ligga under kurvan". Å ja som tycker att min mage är gigantisk.. :) Men man vet aldrig det kanske kommer nu :).

Igår var ja hos Bm med. Allt såg bra ut och bebbens hjärta slog kanon.
Känns så skönt!

Idag är det naglar hos Michlin som står på schemat, sen hem till soffan å MYS med P. ♥ Härliga onsdag!

/ Tessa ♥




Längtar efter dig "Tage" ♥


RSS 2.0