Isbitar..

Jag och Linda har varit på Liljeholmen idag och lekt ute med Viggo. Vilmer sov gott i vagnen han och det gjorde han helt rätt i för fysatan va kallt det var ute. Satt mig på tvärbanan hemåt och hade fötter som var som två isbitar! Va tvungen att ta en varm dusch när jag kom hem. Totalt genomfrusen blev jag! Hua! Men nu är jag varm igen :).
P är ute och springer och jag passar på att blogga medans!
När han kommit hem ska vi lägga oss i soffan och kolla några avsnitt av Heroes! Har inte blivit riktigt fast i serien ännu, men jag hoppas på att bli det! :)
Varför är torsdagar en sån kass tv-dag? Finns absolut ingenting att kolla på. Kanske den sämsta dagen på hela veckan om man kollar på tv programs utbudet! Pinsamt!
Måste packa väskan ikväll också. Imorgon kl.13 drar vi till Söderhamn!
Vi ska hem en sväng och träffa lite vänner och föräldrar. BB väskan och bilbarnstolen får också följa med OM det skulle hända nånting. P har ju tippat på att vi kommer att åka in till BB på söndag. Ser inte just nu ut som att han kommer att ta hem vadslagningen! :) Men än är det inte kört! :)
Imorgon kl.10 ska jag till Bm. Vem vet, kanske är det sista besöket. Hoppas på det! För nu LÄNGTAR vi efter Tage! ♥
/ Tessa ♥

Kunde inte låta bli att köpa dessa till Ta...

img_7151 (MMS)

Kunde inte låta bli att köpa dessa till Tage igår!!


Vilken nyhet..

Dagens löp, vilket skämt!

Borg opererad för ljumskbråck

Expressen verkar inte ha mkt att skriva om.
/ Tessa ♥

Svallningar...

...tog en dusch nu å VARFÖR ska ja alltid duscha så sjukt varmt?
Är helt slut när ja stiger ur duschen å sen sitter jag i soffan å eftersvettas. Att jag aldrig lär mig?!
Dagen har varit lugn. Har tvättat och legat i soffan å bara myst. Sov min kassaste natt inatt. Det börjar att kännas rätt rejält nu att kroppen gör sig redo. Jag orkar inte alls lika mkt och springandet i trapporna idag när ja tvättade har gjort att ja har ganska mkt sammandragningar.
Ska överraska P med lite hemlagad mat när han kommer hem. Det är han INTE bortskämd med. Sen blir det en lugn och skön hemmakväll.
Tro det eller ej men här snöar det! JORÅÅSÅATT...va less jag blir. Var är den där ryssvärmen? Skulle inte den komma? Jag vill ha den värmen NU. Vill ha skinnjacka, stickad tröja å solglajjer på mig. Sitta på en uteservering å bara mysa i en sol som värmer. Det längtar jag till!
Det här längtar jag också till...
att få använda mina shyssta boots! Just nu gör det för ont i svanken för att ja ska kunna ha dessa på mig! :(
Att få gå på Gröna Lund och låta P vinna lite godis! :) I år får "Tage" hänga på med! ♥
Att hänga i stugan en skön sommarkväll, med grillat kött och ett glas rosévin!
Mmm..sommar!!
Nä nu ska förberedas käk!
/ Tessa ♥

Barbamamma...

...är mitt nya smeknamn nu. Har hittat på det själv faktiskt! :) Jag ser helt klart ut som barbafigurerna på mobilen som hänger över spjälsängen! :)
Lika?
Idag har P varit ledig! Vi drog in till stan rätt tidigt då P skulle på Synsam för att fixa linser och synundersökning. Jag passade på att strosa runt lite i butiker medan han va där. Köpte amnings bh samt två amningslinnen inne på Lindex. Är ingen stor fan av de där amningströjorna som finns så jag kommer nog att leva i mina amningslinnen som jag köpt nu. Skitsmidigt. Kan man ha en snygg tröja över å slippa visa heeela magen när man ska amma bebisen. SMART köp av mig! :) Nu får vi hoppas att jag får amma då ;) hehehe!
Känns helt underbart att vara ledig från jobbet. Jag har haft två söndagar som inte har innehållit söndagsångest och det är helt underbart måste jag säga. Helgen har varit kanon. Fint väder och jag har bara myst. I lördags tog jag och P en promenad i solen. Vi hittade ett supermysigt ställe med bänkar där vi satt oss ett tag och njöt av att solen värmde riktigt rejält. Härliga vår.
P jobbade på eftermiddagen och kvällen. Jag drog mig till O´learys Liljeholmen och mötte upp bror å hans tjej. Vi kollade på AIK-Färjestad och käkade. Var så mysigt att träffa dom. Blir alldeles för sällan fast att vi bor så nära varandra! Konstigt det där.
Vi har nu gått in i graviditetsvecka 39.
Din graviditetsvecka: 39
Fostrets ålder: 37 uker

Barnets tarmar är nu fyllda av mekonium, den första avföringen. Ögonen är mycket öppna. Sclera, det vita på ögat är nu nästan helt vitt och iris (regnbågshinnan) är hos alla blå. Alla bebisar föds alltså med blå ögon, men från några minuter till ett halvt år efter att barnet är fött kommer ögonfärgen att kunna förändras.

Barnet är nu helt redo att leva utanför livmodern.

Din kropp har genomgått stora förändringar under graviditeten. Som nyförlöst kvinna kommer din kropp att genomgå stora förändringar på nytt. Läs mer om den nyförlösta kvinnan.

Läs våra temasidor om förlossningen

Fostrets längd: ca. 49 cm
Fostrets vikt: ca. 3400 g

Min mamma har sagt hur många ggr som helst att "Nu ska jag inte köpa mer bebiskläder förrän bebisen kommit", och så dimper det ner ett paket i brevlådan ändå. Hon är för go min mamma. Hon längtar såå efter parveln i magen. Å det gör vi med. Fick två jättefina sovpåsar av henne och en liten mössa.


Tusen Tack fina mamma! ♥

På vägen hem från stan gick vi förbi videobutiken vid Fridhemsplan och köpte första säsongen av Heroes. Den har vi legat i soffan å myst framför nu. Jag börjar att gilla den mer och mer men ännu har den inte fått något fast grepp om mig. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag bli helt FAST!

Imorgon har jag planerat in en date med Jannike som äntligen är på svensk mark i några dagar! MYS! ♥

Ha en skön måndag!

/ Tessa ♥











Istiden..

..har kommit till Sthlm. Fysatan va kallt och blåsigt det är. Imorse snöade det till o med ett tag. Fick en chock när jag kikade ut genom fönstret och såg snöflingor yra runt i luften. Som tur var slutade det ganska snabbt och solen kom tillbaka. Men den värmde inte! :(
Jag lovade er ett kort på mina nya brillor igår. Å ja kan lova er att jag tog en massa kort på dom idag. Sittandes på min snok. Å shit vilka fula bilder. Jag ser ut som Charlotte Perrelli på dom. Å då menar jag att hennes panna ligger i lä gentemot min panna på de här bilderna. Satan va lång panna jag ser ut att ha. Måste knäppa nya bilder känner ja för de här kan ja inte stå för.
Istället får ni en magbild från v.38 :)
Gick å köpte en jättefin blomma till snälla Michlin idag. Eftersom jag totalt glömde bort att det var igår hon skulle fixa till mina naglar. Hon blev superglad och jag förlåten! Skönt! :)
Nu har jag nya fräsha naglar inför Tages ankomst. Känns kanon!
Sover riktigt kasst om nätterna. Inatt hade jag förvärkar. Inget som gjorde ont, men det känns lite obehagligt. Det spänner och trycker. Men mysigt med för det visar att det snart är dags. Kroppen börjar förbereda sig. Och jag är REDO. P med! :)
Kvällen har varit supermysig. Vi började med en storhandling på Ica Maxi Lindhagen efter att P slutat jobbet. Mindre roligt, men skönt att fylla kylskåpet och frysen.
Vi bestämde rätt snabbt att det skulle bli tacokväll :) för ovanlighetens skull.
Gick förbi systemet och köpte Carlsbergs alkoholfria öl. Kanske den godaste ölen jag nånsin smakat. Jag är lyrisk! Kommer att dricka den hela sommaren. Om ni inte provat den, så gör det. Ni kommer INTE bli besvikna.
Ringde även till Lukas imorse. Han fyller nämligen 5 år idag! Grattis stora killen! ♥ Å stackarn fick höra min kråksång. Men han sa att det var bra så ja får tro honom. :) När jag frågade vad han önskar sig av oss när vi ska fira honom nästa helg så säger han "födelsedags tutor" OK?..hmm..det är såna där tutor som man har på nyår å kalas. De tutar å så rullas en pappersrulle ut så den står rakt ut. Förstår ni? Kass förklaring men kommer inte på en annan, ledsen. Han är för go Lukas. Lätt att impa på den killen kan ja lova när det gäller presenter! :)
Tessa tröttmössa ska snart gå å lägga sig.
Imorgon väntar nya äventyr! Först lite häng med Emma å sen blir det nog hockey med min bror. P stackarn ska jobba :(
Men innan ja säger gonatt så ska ja ge er lite onödigt vetande!
94,6% av graviditeten har passerat
Jag är i kalendermånad 9
Jag har 15 dagar kvar till BF
♥♥♥
/ Tessa ♥

Stormvindar...

..guuu va det har blåst här i Sthlm idag. Helt sjukt! Trodde det var kanonväder när man kollade ut, men blev snabbt medveten om att det var svinkallt. Vårjackan var ett totalfel val och dunjackan hade suttit klockrent!
Vi (jag och P) tog pensionärsbussen (buss 62) in till stan idag. Det var en riktigt mysig tur där hela PRO var med och förgyllde resan. Vi åkte på tok för långt och hoppade av på Östermalmstorg. Kan man känna sig mer vilse i dom kvarteren. Jag vet inte varför jag tycker att det är så obekvämt att röra mig där, men ja gillar det INTE.
Började med att gå till Gallerian och Synsam! P fixade synundersökning och jag köpte mig ett par nya RayBan brillor då de andra är för stora! Shyssta när jag har utsläppt hår men så fort ja sätter upp det så blir det att glasögonen är ute och går med mig och inte tvärtom. Så det blev minisizen och dom satt klockrent. Äntligen kan ja ha dem med uppsatt hår :) hahaha! Viktigt det där! Kort kommer imorgon, promise! :)
Efter brillköp drog vi oss till guldsmedsaffären där P köpte våra ringar. Där fick vi hjälp av världens mysigaste tjej som var så otroligt hjälpsam att ja log när vi betalade ringen för det kändes sååå sjukt rätt. Hon gjorde allting för oss. Å det blev såå bra! Tusen tack fina människa. Ringen kommer bli perfekt och jag längtar redan nu till den dagen då P trär på den på mitt finger. Å va fint! Vill så gärna visa den för er men vi vill att den ska vara hemlig till den dagen då vi gifter oss. Så ni får helt enkelt ha tålamod till 13 augusti! Å ja får se till att P gömmer den så att jag inte går å provar en hela tiden, hahaha! Typiskt mig!
Bestämde oss efter att ha haft spenderarbyxorna på att gå på en matiné. Vi gick på "Glada Hudik teaterns" film. Lingon eller vad den heter. Den var sådär, går inte in mer på det. Jag har växt upp med dessa människor och i min värld är de som alla oss andra. De ska inte behöva exponeras såhär mkt för att bli accepterade. De är underbara och ger så otroligt mkt kärlek och respekterar andra som dom de är. De borde vi normalstörda ta till oss och lära av.
Malla kom över ikväll.
Vi har käkat varma mackor med svampstuvning och en massa gotta.
Nu har jag fått en massa grym energi! Tack finaste Malin för att du är världens mest underbaraste tjej! ♥
Pinsammaste idag var att jag missade min nageltid hos Michlin. F*N, inte likt mig! Jag skäms. Tur att hon är världens gulligaste. Bokade om mig och imorgon kl.15.15 ska jag vara där. Störstaste chokladasken ska inhandlas imorgon.
Nu är det BB som gäller :) (Tess, INTE BB utan BigBrother ;).
/ Tessa ♥

Lugnet innan stormen..

..säger dom! Se till att vila! Jo, ja försöker. Men det går verkligen inte att sova.
Det är så mysigt att pussa P hej då varje morgon när han travar iväg till jobbet! Känner mig som värsta lyxhustrun som får vara hemma. Hahaha!!
Just nu sitter jag i soffan, solen strålar in och jag myser med en frukost framför The Voice på tv:n. Det här är himmelriket. Att kunna slappa såhär på mornarna och bara ta dagen som den kommer. Jag ångrar inte en sekund att jag gick hem tre veckor innan BF. Jag vet att jag var lite tveksam från en början, men just nu känns det så rätt. Helt underbart att få vara ledig på en vardag tillsammans med P och att bara få mysa på kvällarna utan att känna att man måste gå å lägga sig på en bestämd tid för att orka kliva upp till jobbet! I love it!
Idag är det promenad och fika som gäller med Linda-Mari och lilla Vilmer. Solen skiner för fullt ute och det kommer att bli en kanondag! Måste inhandla ett par solbrillor. Vill ha ett par Ray Ban brillor, mina är för stora. Vill ha ett par mindre. Så ett par såna ska jag leta efter idag! :)
Är rätt kass på att knäppa bilder nu känner ja. Lovar att ja ska bättra mig för en blogg utan bilder är helt värdelöst!
Status när det gäller bilen och bucklan är fortfarande stillastående. Ordföranden ringde mig igår och sa att han inte fått mitt mail med bilderna på bilen och skadan. SUCK. Jag skickade  det tre min efter att vi snackat första gången. Aja, sände det igen och nu får vi se om han fått det. Han hör väl av sig ikväll. Hoppas svaret från snöröjnings firman kommer snabbt så att vi imorgon kan ta tag i allt med försäkringsbolag och Audi verkstad. Måste boka en tid! Kommer ta sin lilla tid att fixa det där med. I den här staden är en lackning ett tre veckors jobb. Det fick vi veta förra gången när vi blev påkörda av en snubbe som tröck in hela bakluckan! Ja den här bilen har inte fört med sig den bästa turen för oss. Usch! Men jag ger mig inte, skam den som ger sig! :)
Nä nu har ja inte tid med det här längre.
Nu ska ja göra mig iordning och bestämma mötesplats med Linda.
Ha det bäst idag!
/ Tessa ♥

Första dagen på ledigheten..

...har varit kanon!
Jag och Emmis möttes upp för att ta en promenad in till stan. Va riktigt skönt ute, men solen som skulle visa sig idag lyste med sin frånvaro.
Tog en lång fika på Sturekatten och snackade en massa skit och bara mös. Jag mös järnet av att kunna strosa på stan en vardag. Hur underbart som helst. Lyxigt!
När jag kom hem från stan så möttes jag av ett takras utanför vår port. Där föll världens snöberg och vems bil stod precis utanför porten tror ni? JO VÅR!!!! Jag blir så otroligt less. Den där bilen ger ingen tur med sig över huvudtaget just nu. Usch. Ringde till ordförande i föreningen och berättade vad som hänt. Knäppte en massa bilder som jag nu har mailat till honom och imorgon får vi se hur vi går vidare. Snöröjningsföretaget ska stå för kostnaden av bilen. Men jag vågar inte skrika hej förrän jag har pratat med dom och fått ett OK. Hursom så kommer vi inte att kunna lämna in bilen innan Tage kommit. :( Varför händer allt sånt här oss? Jag måste ha sjukt dålig karma.
Som tur är så var det ingen person som blev skadad och det känns skönt. Bättre att bilen fick ta stryk!
Visade sig att vi skickat en bröllopsinbjudan till fel person med, hahaha!
Stackars Emma och Micke! Jag har skickat ut en ny nu och hoppas att den landar i ER brevlåda! :)
Ska bli intressant att se om den andra Micke svarar på inbjudan, kanske får vi en ny vän dagen till ära!! :)
Första dagen på min ledighet har varit händelserik och riktigt mysig, trots takraset och bucklan på motorhuven!
Nu blir det mys i soffan med hjärtat!
/ Tessa ♥

Vår vår vårkänslor...

Solen skiner för fullt! Det droppar från taken och vi ser knappt ut från våra fönster för att de är så skitiga!
Dags att ta tag i fönsterputsningen nu känner ja! Ska ta den imorgon!! Kommer bli en smidig historia känner ja. Barbamamma som putsar fönster - det är nåt nytt!
Igår mötte vi upp fam Hellbom/Söderholm! Hade en supermysig eftermiddag med häng på Royal Viking och middag i Hammarby Sjöstad! Å mys med prinsessorna såklart! ♥
Idag ska ja bege mig ut i det fina vädret! Ta en promenad och bara njuta av att solen verkligen värmer! Helt underbart! Älskar våren.
Igår gick vi in i v.38 av graviditeten!


Din graviditetsvecka: 38
Fostrets ålder: 36 uker

Huvudet mäter 9 cm i diameter. Fjunet på barnets kropp är snart borta. Huden börjar bli slät och fin. Ännu kan han/hon röra sig runt i livmodern, men det blir allt mindre plats.

Fosterrörelserna kommer därför efterhand att förändra sig lite. Kanske du nu känner det mer som glidande rörelser.

Moderkakan är 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt ett halvkilo. Livmodern har nu passerat ditt bröstben. Vissa upplever att fingrarna svullnar eller blir kraftlösa. Detta är obehagligt och beror på nerver som kommer i kläm över handlederna. Detta är inte farligt. Lite sträckning av lederna hjälper ofta.

Din blåsa trycks ihop av livmodern och du måste ofta gå på toaletten.

Du går väl och väntar på förlossning? En del får en förvarning om att förlossningen är på gång en eller två dagar i förväg. Här kan du läsa om tecken på att förlossningen startar.

Ett tecken på att förlossningen är alldeles om hörnet kan vara att det kommer mycket tjockt slem från slidan. Detta slem kallas populärt slemproppen, och har en viktig funktion i graviditeten.

Fostrets längd: ca. 47,5 cm
Fostrets vikt: ca. 3200 g

92,5% av graviditeten har passerat

21 dagar kvar till BF

Kan fortfarande inte förstå att jag och P ska bli mamma och pappa. Kan inte förstå att vi om tre till fyra veckor kommer att ha en liten bebis i vår famn. Overkligt, häftigt, underbart! Vi längtar ihjäl oss efter den lilla som gömt sig därinne i nio månader snart! Hoppas h*n behagar komma ut snart! ♥

 

/ Tessa ♥

 


Konstigt..

...var det att säga hej då till alla på kontoret idag!!
Trodde att det skulle kännas bättre än vad det gjorde faktiskt. Kommer sakna att gå dit. Har så otroligt härliga kolleger som jag kommer att sakna riktigt mkt. Tur att jag bor så pass nära att jag och bebisen kan ta en promenad in sen och säga hej till alla där!
Tage fick en jättefin snuttefilt i form av en tiger! Tusen Tack snälla Elin!
Nu ligger jag i soffan och kollar på matchen mellan DIF-LHF. Hejar åt P med så att DIF vinner. Då får jag hem en glad man ikväll. Han kan nämligen inte kolla på matchen då han jobbar kväll. Men jag är helt säker på att han kollar text-tv på telen stup i kvarten! :)
Igår knäppte vi en massa kort på magen. Måste passa på, snart så finns den inte där mer. Har glömt bort hur det var att inte ha en putande mage! För nu putar den minsann. Idag på tunnelbanan så var det en tjej som reste sig från sin plats och frågade om jag inte ville sitta. Jag blir så glad att jag bara vill krama om dom som är så go och gör sådär. Tackade nej och bad henne att sätta sig igen, och tackade för vänligheten. Går faktiskt bra att stå, fast att jackan spänner rejält över magen! :)
Kolla själva!
v.37
Barbamamma är mitt namn just nu! :)
Imorgon är familjen Hellbom / Söderholm i Stockholm och hälsar på. MYS!
Och dom säger att det ska bli fem grader varmt och strålande sol. Kan helgen börja bättre? Jag hoppas verkligen att de håller vad de lovat för då blir det glajjer å vårjacka PÅ :)
Ha en skön fredag!
/ Tessa ♥

Hahaha...

...å där var mitt inlägg från igår..var kom det ifrån? Ser det inte ens på sidan min!
Skumt!
Ajja, men det var ju bra!

/ Tessa♥


Borta?...

...skrev världens inlägg igår som inte gick att posta! Va less man blir då. Tappar helt sugen på att blogga om med. Orkar inte skriva samma sak två ggr.
Jag la till och med upp en magbild som jag skulle visa er. Men den försvann den med :(. Jag får lägga upp en ny ikväll och visa er.

Igår var vi på middag hos finaste makarna Torseng! Där blev vi bjudna på supergod paj, med en härlig sallad till och till efterrätt daimtårta som jag och P hade tagit med oss från Ica´s frysdisk. Såå duktig är jag! :) Men god var den. P var helt lyrisk över deras kaffemaskin. Det var det godaste kaffet han druckit! Hehehe..han är ju en sån STORdrickare av kaffe den mannen ;) sötnosen! Men jag kan tänka mig att det var gott då de hade en riktig kaffemaskin. Hur många vuxenpoäng ger en sån? Vi måste definitivt ha en när vi flyttar till större lya. Sjukt snygg grej att ha i köket å skönt att slippa brygga kaffe hela tiden och vara orolig för att man måttar fel och det antingen blir för svagt eller starkt! Mkt prat om kaffe blev det nu helt plötsligt, inte min mening! :)

Vi gick igenom låtarna som vi vill att Marie och Erika ska sjunga på vårt bröllop. Marie började direkt att sväva bort i musikens djungel. Blir lätt så när man pratar musik med en musikpedagog! Hon gick verkligen in helhjärtat för uppgiften och det enda som nu återstår att bestämma är vilken bröllopsmarsch vi vill ha. Det är svårt. Vi ska även bestämma psalmer. Känns tryggt att ha systrarna med sig i detta. Dom är grymma! Ni är guld värda!! ♥

Har precis varit hos bm. Det gick som vanligt kanon. Mina järnvärden har höjts riktigt bra så det känns skönt. Vi gick igenom förlossningsbrevet. Eller jag har ju inte skrivit nåt brev eftersom jag tycker det är helt onödigt eller omöjligt att skriva om någonting som jag aldrig varit med om eller upplevt. Vill hellre ta det som det kommer och be barnmorskorna på bb om hjälp och guidning! Så, så fick det bli. Skrev bara det allmänna att jag är frisk och har haft en normal graviditet m.m. Känns skönt. Nu är vi redo! Tror ja ;) Bring it on bara!!

Ikväll blir det lugnt! Ska ladda inför min sista dag på kontoret som är imorgon. Sen väntar över ett års mammaledighet! Overkligt underbart!! ♥

/ Tessa♥


Djupt andetag...

..och pustar ut!
Snart har jag jobbat mig igenom den enorma väggen som ngn satt upp framför mig. Känns skönt.
Går framåt! :)
Känns skönt att det redan är onsdag, bara två dagar kvar! Yay!

Hann med en magbild idag innan jag drog till jobbet. Yes, idag var man vaken 05.28, det ni! Tage tyckte helt enkelt att det var färdigsovet för min del då. Mysigt tyckte ja, och läste lite bloggar på telefonen! Lika bra att vänja sig vid tidiga mornar och lite sömn.



Magen i v.37 ♥

Ikväll väntar middag hos finaste Marie och David Torseng! :)

OJ va mess vi fick igår gällande inbjudningarna! Va roligt att ni tyckte dom va fina! ♥

Puss på er!

/ Tessa ♥


Välkommen vår...

Va härligt det är att vakna upp på mornarna nu och det är ljust ute! I love it!
Man blir så mkt piggare! Härligt att gå till tunnelbanan om mornarna när man hör fågelkvitter och solen lyser i ansiktet.

Igår var det meningen att vi skulle gå och kolla på ring till mig efter jobbet. Men då jag kände mig hängig hela dagen igår så struntade vi i det. Vi tar det en annan dag. Gick och handlade springkläder till P istället. Kom hem med lite mat och ett helt nytt springkit till darlingen.



Snabbt gick det! ♥

Anledningen till att ja kände mig hängig igår var förstås en förkylning! Välkommen IGEN! Halsen river som knivar och näsan är ännu mer täppt än vanligt. Mitt beroende av nässpray kommer nog att hålla i sig. Men va ska man göra? Ja måste ha det för att kunna andas! Ajja, det får bli ett senare bekymmer att ta tag i. Skönt att bli nässprays beroende! Finns det avvänjning för det? Tolvstegs program?

Vi har gått in i v.37 av graviditeten med! 3 veckor kvar till BF. Fast jag är fast besluten på att jag kommer att gå över tiden. Lika bra. Annars är jag rädd för att jag kommer bli helt less. P är helt inställd på att h*n kommer att kika ut en vecka tidigare. P:s pappa tror på 17 april. Ja hörni, det ska bli roligt att se VEM som har rätt. Har ni nåt förslag? Va tror ni? 10 april är BF, tidigare eller senare?


Din graviditetsvecka:
37
Fostrets ålder: 35 uker

Mellan graviditetsvecka 37 och 40 kommer huvudet (eller stjärten vid sätesbjudning) att fixera sig i ditt bäcken. Du kommer att känna att fostrets position förändras något, och uppleva en slags tyngdkänsla ner mot underlivet.

Graviditetsledigheten börjar denna vecka. Det är viktigt att du nu använder tiden till att vila och förbereda dig inför förlossningen.

Har ni inte köpt in det ni behöver av babyutrustning är det hög tid nu. Tänk på att den minsta storleken med babykläder ofta inte blir så mycket använd, därför att babyn växer så snabbt. Om du föder en stor baby (4 kilo +), blir den minsta storleken kanske för liten.

Magen är i vägen och händerna når inte fram! Känner du dig klumpig? Du är garanterat inte den första, och inte heller den sista! Din livmoder väger nu ca 1 kg i motsats till ca 60 g, som den skulle vägt om du inte var gravid. En tröst är att vikten ofta stabiliserar sig nu mot slutet. Nattsömnen störs säkert av en aktiv krabat, täta urineringar och svårigheter med att hitta en bra sovställning.

Fostrets längd: ca. 46 cm
Fostrets vikt: ca. 3050 g


Det där med toalettbesök och sovställning håller jag helt med om.
Nätterna består av mkt bök i att hitta en skön sovställning och att behöva gå upp på toaletten. Är som en zombie när jag vandrar till toaletten. Men jag ska absolut inte klaga, jag har haft en grym graviditet!

Ikväll blir en lugn kväll. Måste kurera min hals!

Puss på er!

/ Tessa ♥


Sista veckan...

Så var jag äntligen inne på sista arbetsveckan innan mammaledigheten på jobbet! Helt underbart känns det. Sover riktigt kasst på nätterna nu så det ska bli skönt att få vara ledig och "poa" lite hemma. Peppa inför bebbeankomsten! Bara få slappa och njuta lite!
Hoppas på kanonväder så att man kan sitta ute å mysa i solen med glajjor och vårjacka! Jäs! :)

I helgen va vi i Söderhamn. Hos min mamma. Pappa var i stugan med några kompisar så vi fick rå om mamma själv en hel helg. Å gud va mysigt vi hade det. På lördagen var vi på stan och handlade en massa måste ha saker. Solen sken och det var verkligen vår i luften. Satt en stund på balkongen och solade, men till slut fick jag lägga ner då det blåste alldeles för mkt. Men skönt med ljus och sol. På kvällen åt vi en grym middag och kollade på mello. Fast rätt låt vann inte i år heller. Popular är bra men ja tycker att In The Club var snäppet värre. Tror den skulle ta sig längre i Eurovision. Vi får se om jag har rätt!

Vi gjorde klart inbjudningarna till bröllopet i helgen. Och nu är de postade! Känns så skönt. Nu har vi kommit en BRA bit på vägen och ett av många moment är avklarat! Känns skitbra! ♥ Vilken sommar! :)
Hoppas att så många som möjligt kan vara med och fira vår dag! Hoppas!

Igår var det två år sen jag och P träffades. Jag vet, två år är inte mkt men det känns som att vi varit tillsammans så mkt längre. Vi har gjort så mkt tillsammans under de här två åren. Det har varit de bästa två åren i mitt liv och fler år följer ♥
P hade varit så go å köpt ett par springskor till mig eller promenadskor som jag kan ha när ja ska ut å rulla barnvagn sen. Å sjukt snygga var dom med. Jag blev helt paff när han bad mig att ta fram hans skor å så öppnar jag skolådan och där lyser dessa skönheter:



Så j*a snygga! Tack darling, du är BÄST!!

P fick en We keps av mig som han önskat sig. Hann inte ta kort på den, men sjukt snygg var han i den. Älskar att köpa grejer! Så roligt att se när han blir glad för nåt man köpt. Älskart!

Min mamma har fått stickmani. En rätt allvarlig sjukdom som resulterar i ett par nya sockar varje gång man kommer hem. Totalt är jag och P uppe i 5 sockar var nu. Å det är snart sommar. När ska de hinna användas? Tage har också fått en massa olika stickade kreationer. Bland annat en halsduk. Min mamma skickade en mms bild på den och såhär såg den ut;



Hunden som bär halsduken på bilden är också Tages. Mamma kunde inte låta bli att köpa den här skinnhunden! Visst är de snygga?

P har bestämt sig för att börja springa nu. Det är så pass rent på vägarna här att det faktiskt går att ta sig en runda utan att se ut som Bambi. Så efter jobbet ska vi ner på Stadium och köpa springkläder. Kommer väl ta sisådär en två, tre timmar och ja känner P rätt ;). ♥

Ha en skön måndag!

/ Tessa ♥


Piggare..

Shit vilken torsdag natt ja hade..usch!
Antingen åkte ja på en magsjuka eller matförgiftning...tror att jag spenderade mestadels av natten på toaletten. Fy satan! Inte kaxig..
Fredagen va lugn. Orken var borta efter natten...

Vi bestämde oss för att åka hem till Söderhamn trots allt och det gjorde vi rätt i.
Idag är ja betydligt piggare och jag är helt säker på att det beror på Nilssons grymma käk som de bjöd på igår. Tusen Tack för en GRYM middag fina ni!

Idag har vi sprungit runt på stan.
Det har inhandlats det sista inför bebbeankomsten! Blöjor, nappflaskor, ersättning m.m. Nu är vi REDO för dig Tage! :)

Bröllopsinbjudningarna är färdigtryckta och idag blir det till att skriva adresser och imorgon skicka iväg dom alla :)
Känns så häftigt! Vilken sommar! Längtar som en tok! Vi har också bestämt vilka låtar vi vill att Erika och Marie ska sjunga. Det kommer bli grymt bra! Lyssnade på dom imorse och P fick nästan tårar i ögonen. Mitt hjärta!

Nu ska barbamamma sova middag!
Sen ikväll blir det mys med mamma och mello.

En veckas jobb kvar, sen blir det mammaledighet och förhoppningsvis bebis innan Påsk! :)

/ Tessa ♥


Fritt fram...

Bara för att jag är gravid, är det då fritt fram för alla människor att säga EXAKT vad de vill och tänker om en?!
Förstår inte vissa att ord kan såra så otroligt mkt.

Jag har verkligen försökt att inte ta åt mig av dessa människors ord. Men ibland är det svårt. 

Det är verkligen sant som dom säger. När man är gravid så är man allmän egendom. Man får granskas och kommenteras! 

Är det då ok för oss som är gravida att stampa fram till en människa och säga t.ex. "OJ, Vilken stor näsa du har?" Eller, "Lagt på dig lite under ledigheten tjockis!"

/ Tessa ♥
 


Underbar..

Jag lever med en man som är helt underbar!
Han överöser mig med kärlek och ömhet och jag är så otroligt trygg.
Trodde inte att jag skulle få uppleva en sån här kärlek. Men så för två år sen träffade jag honom. Min absolut största kärlek någonsin! ♥ Och idag väntar vi barn ihop och i sommar ska vi äntligen få bli man och hustru. Helt underbart! Och jag vet att vi kommer att leva lyckliga i alla våra dagar. Visst kommer vi att ha våra duster och mörka tider, men jag vet att vi kommer att klara oss igenom dom för kärleken övervinner allt.

Älskar dig av hela mitt hjärta Per-Åke Lust och jag lovar att vara dig evigt trogen, tills vi båda slutar andas.
Du är min stora kärlek! ♥



/ Tessa ♥


Tjyveri..

Det är nån som snott min arbetslust kan ja lova..
Efter lunchen gick jag in i nån sorts paltkoma! Skitdrygt!

Känner att dagarna blir mer och mer ansträngande. Får oftast sova middag när ja kommer hem på eftermiddagen. Jag är helt slut.

Just nu ligger lillfräsen och putar med stjärten, magen är helt spetsig på högersidan! :) Undra hur du ser ut. Vem det är som gömmer sig därinne. Har du mkt eller lite hår? Blå eller bruna ögon? Lik mamma eller pappa? Pojke eller flicka? Hur stor eller liten är du? Funderingarna är SÅ många! Vi längtar efter dig lillfräsen!! ♥

Ikväll är det middag hos Emmis och Micke som gäller. Får se vad som bjuds. Men känner ja Emmis rätt så kommer det va sjukt gott å man kommer att vara mätt för en BRA tid framöver. Vi står för efterrätten och den kommer dagen till ära att bestå av semla. Jag vet inte om jag kommer äta nån. Är sämst på semlor. Gillar en tugga sen är jag nöjd. Får se om ja får ta en tugga av P:s eller om ja måste köpa mig en egen! ;)

Kollade på "En unge i minuten" igår förresten! Vilken mysig serie. Vilket jobb de gör alla som föder barn och papporna med. Vilka hjältar! Att stå där bredvid och se ngn ha så ont måste vara värre än att vara med om smärtan. Man är i deras position så otroligt hjälplös. Ja försökte att pränta in i P:s huvud igår att han kommer att vara det bästa stödet och det är så skönt att han finns, bara så att han ska veta att det är OK att han inte kan göra så mkt åt smärtan utan att hela deras grej är att bara finnas där som en trygg hand och röst. ♥
Har otroligt svårt att sätta mig in i att jag snart också ska vara med om det där. Jag är inte rädd, inte orolig, lite nervös. Min stora fråga är kommer jag klara av det? Hur kommer jag reagera? Kommer jag kunna behålla lugnet? Hur lång tid kommer vi att få ligga där innan vi har bebisen på bröstet? Jag är inställd på att jag inte kan påverka situationen så mkt nu utan får helt enkelt ta det som det kommer och lita på att min kropp vet vad den ska göra helt enkelt. Jag lämnar mig helt i barnmorskans händer. De är proffs! Det enda som kommer att stå i mitt förlossningsbrev är att OM det blir snitt att de ska lägga ett snyggt ett. Sen att jag vill veta vad som sker hela tiden. Sen tar jag det som det kommer. Bra eller dåligt? Ja det återstår att se :)

En timme kvar till hemgång! Skönt!

/ Tessa ♥


Two weeks..

Kvar till det att ja får gå hem. Har tagit ut min semester så att jag kan vara hemma ett tag innan "Tage" bestämmer sig för att kika ut. Känns helt underbart! Ska vara hemma och fixa och dona inför det som komma skall. ♥ Kommer va rätt mkt att hinna med de här sista veckorna på jobbet. Det är lite grejer som ska fixas och donas, förstå, ja kommer inte att vara på kontoret på över ett år! Ovant!

Helgen har varit lugn. P har jobbat! I fredags var ja hos Malla och blev bjuden på middag. Fantastiskt gott var det och mysigt att träffa brudarna! Vi fick en surprise ja och Jankan när vi kom. Ur köket hoppar Anna fram. Guuu va ja saknat denna härliga människa. Så härligt att hon kunde komma till Sthlm och umgås. Det blev en riktigt mysig kväll med god mat och som alltid sjuka historier och sköna garv! Tack fina ni för att ni återigen finns i mitt liv. Som jag saknat er! ♥

Lördagen bestod av dop! Viggos lillebror Vilmer döptes. Det var otroligt mysigt. Vi höll till i en lokal ute på Liljeholmen precis vid Kajen och det var riktigt mysigt. Prästen var helskön. Det fikades och pratades och efter några timmar så åkte jag hem, mätt i magen och lite trött. Jag och P gjorde mysmiddag. Satt länge och pratade om allt möjligt. Älskar när man kan ta en skön lugn middag sådär på helgen och verkligen rå om varann. Så mysigt! Sen var det filmtajm. Vi såg Facebook filmen. Riktigt bra faktiskt, fast inte SÅ bra som alla hypat den till. Men helt klart sevärd. Tog ett tag innan jag såg att det var Justin Timberlake som var med. Han va sjukt olik sig. Eller är det jag som fått knäpp?

Igår var det så otroligt fint väder ute. Kollade på starten till Vasaloppet (då jag nuförtiden är sjukt dålig på att sova ut). Tycker fortfarande att de ska ha två kanaler när Vasaloppet är. En kanal där de endast visas amatörer och roliga figurer och en kanal där man bara kan följa loppet från elitåkarna som är med. Blir för mkt fokus på elitåkningen. Tycker faktiskt det är totalt ointressant. Jag vill se Kerstin 56 vara med i rutan, höra henne berätta hur det är i spåren och om hon dricker blåbärssoppa eller varmt vatten! Det är ju DOM som är hela Vasaloppet! Har jag fel?
Efter att ha kollat nån timme bestämde jag mig för att ta en promenad i den strålande solen. Vilken underbar dag. Solen värmde på riktigt och nu är våren påväg! Love it!
När P kom hem drog vi ut på Ikea. Vi handlade lite allt möjligt faktiskt. Mest LJUS, älskar ikeas doftljus. Nu ska det mysas hemma! ♥

Vi har nu hunnit gå in i vecka 36.

Din graviditetsvecka: 36
Fostrets ålder: 34 uker

Fostret kissar ca 30 ml urin per timma i graviditetsvecka 26. Det betyder att fostervattnet tillsätts ca ½ l. urin varje dag. Detta rensas genom moderkakan som nu väger ca 500 g, är ca 20 cm, i diameter och ca 2,5 cm tjock. Fostrets hud slätas ut.

Vissa får ökad tendens till havandeskapsförgiftning mot slutet av graviditeten. Var uppmärksam på svullna anklar, stor viktökning, huvudvärk och magsmärtor. Är du orolig? Ta kontakt med barnmorska eller läkare.

På graviditetskontrollen kommer läkare/barnmorska att göra rutinmässiga undersökningar som visar om du ev. har havandeskapsförgiftning.
Förstagångsföderskor har större risk för havandeskapsförgiftning.

Fostrets längd: ca. 45 cm
Fostrets vikt: ca. 2900 g

Onödigt vetande:

87.9% av graviditeten har passerat
Kalendermånad 9
Trimester 3
34 dagar kvar till BF ♥

Hann även med att ta en magbild idag innan jag drog iväg till jobbet. Å som vanligt är det svart som gäller :)


v.36

/ Tessa ♥


Upplevelse..

Igår var vi på vår första och ENDA föräldragruppsmöte.

Vi fick gå dit en timme innan vi skulle träffa övriga gruppen då vi missade förra gången och inte hade sett den där härliga förlossningsfilmen som de ska envisas med att visa.
Jag kan inte säga att jag längtade till det där under dagen. Men filmen var helt ok och absolut inte som jag tänkt mig från början. Däremot tycker jag nog att den förskönade lite av hela förloppet. Så jag tar videon med en nypa salt och hoppas på det bästa! :)

För övrigt lärde jag och P oss att tygblöjor är billigare än vanliga blöjor, ett startpaket kostar 2000 kr, medan en vanlig blöja kostar 3 kr/st. Av samma pappa fick vi också lära oss att barn är DYRA, ett barn kostar oss 1 milj.kr. Och att begagnade leksaker är mkt bättre än nya, då de nya innehåller så otroligt mkt giftiga kemikalier som barn INTE ska få i sig. Nya barnvagnar är överskattade, går lika bra med begagnade, helst från vår tid i vagn.
Tur att jag och P inte sa vad vår vagn kostade! :S Haha!

Jag och P gick därifrån, lättade av att det är gjort. Nu behöver vi aldrig mer gå på en föräldragruppsutbildning. För att fira det hela gick vi på Radisson och käkade och därefter drog vi oss till Hovet där DIF mötte Skellefteå och vann! :) Tusen tack fina Kalle för de grymma biljetterna!! ♥

När vi ska gå in och sätta oss ser jag att Jean Banan är där och filmar..fick honom på iPhonen :)


Det ni! ;)

Efter en skön seger drog vi oss hemåt och myste ner i sängen under täcket!

Ikväll blir det myskväll hos fina Malla med Jannike! Vi ska äta gott å bara mysa å umgås! P jobbar kväll så det passar mig perfekt! :)

Imorgon är det dop för fina Vilmer. Jag måste hitta en klänning att ha på mig! Samt en dop present! Wish me luck!


Avslutar med en bild från Vemdalen idag, önskar jag kunde vara däruppe!



/ Tessa♥


Annars då...

...jo men det är lugnt vettu!
Va nåt fel på blogg.se igår så det fick bli ett mobilinlägg istället. Fungerade det med!

P drog till Söderhamn igår för att byta tillbaka bilen med pappa. Hoppas att den är hel denna gång så att P kan komma hit idag. Vi ska nämligen på Serafen idag för föräldrautbildningen. Vi ska få se en förlossningsfilm (har lite svårt för såna där filmer, det ger mig liksom ingenting) å sen ska vi gå igenom andning och smärtstillande. Jag hoppas verkligen inte att vi får sitta i en ring framför vår partner och träna andning och avslappning. Känner mig inte bekväm i såna där situationer. Usch! Nä det där vill ja gärna träna hemma själv i lugn å ro. Kollade på serien "Livet på BB" igår. Bra eller dåligt? Återstår att se :).

Den här veckan har vi gått in i graviditetsvecka 35. Endast 5 veckor kvar till BF. Otroligt! Börjar kännas mer och mer att kroppen gör sig redo. Var hos Bm igår och bebisen har sjunkit ner ytterligare och det är därför det trycker på och känns extra mkt. Häftigt! Kanske är dags snart, vem vet :). Har mentalt ställt in mig på att vi kommer att gå över. Jag och P har varsina datum så vi får helt enkelt se vem som har rätt. Jag brukar vinna! :)

Din graviditetsvecka: 35
Fostrets ålder: 33 uker

I graviditetsvecka 35 är fostret 44 cm långt och väger ca 2700 gram. Tänk på att det är skillnad på hur stora fostren är. Hur stor var du själv och barnets far när ni föddes? Normal längd och vikt varierar med 10 cm och i varje fall 1 kilo hos nyfödda, fullburna barn. Barnets hjärta slår med 120-160 slag i minuten. Barnets binjurar växer och producerar hormoner. Nu är lungorna nästan färdigutvecklade.

Börjar du bli trött på att vara höggravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång.

Är du berusad av oxytocin? Cirka 5 veckor före förlossningen sjunker progesteroninnehållet hos dig som är gravid. Samtidigt sker en ökning av östrogen och oxytocin. Oxytocin påverkar faktiskt din personlighet i slutet av havandeskapet och förbereder dig på att bli mor. 

Fostrets längd: ca. 44 cm
Fostrets vikt: ca. 2600 - 2700 g


Igår gick ja in på Mix Megapols hemsida och nominerade en tjej till Gry´s tjejresa som de ska göra! Jag hoppas verkligen att min nominering går igenom. Hur häftigt skulle inte det vara! ♥

I tisdags fick jag och P världens finaste blombukett av fina fam Söderholm/Hellbom! Tusen Tack fina ni va GOA ni är ♥



/ Tessa ♥


Magbild!!! v 35!! Å där ser ni även mitt h...

img_2187 (MMS)

Magbild!!! v 35!! Å där ser ni även mitt härliga munsår också! Suck! / Tessa


RSS 2.0