Annars då...

...jo men det är lugnt vettu!
Va nåt fel på blogg.se igår så det fick bli ett mobilinlägg istället. Fungerade det med!

P drog till Söderhamn igår för att byta tillbaka bilen med pappa. Hoppas att den är hel denna gång så att P kan komma hit idag. Vi ska nämligen på Serafen idag för föräldrautbildningen. Vi ska få se en förlossningsfilm (har lite svårt för såna där filmer, det ger mig liksom ingenting) å sen ska vi gå igenom andning och smärtstillande. Jag hoppas verkligen inte att vi får sitta i en ring framför vår partner och träna andning och avslappning. Känner mig inte bekväm i såna där situationer. Usch! Nä det där vill ja gärna träna hemma själv i lugn å ro. Kollade på serien "Livet på BB" igår. Bra eller dåligt? Återstår att se :).

Den här veckan har vi gått in i graviditetsvecka 35. Endast 5 veckor kvar till BF. Otroligt! Börjar kännas mer och mer att kroppen gör sig redo. Var hos Bm igår och bebisen har sjunkit ner ytterligare och det är därför det trycker på och känns extra mkt. Häftigt! Kanske är dags snart, vem vet :). Har mentalt ställt in mig på att vi kommer att gå över. Jag och P har varsina datum så vi får helt enkelt se vem som har rätt. Jag brukar vinna! :)

Din graviditetsvecka: 35
Fostrets ålder: 33 uker

I graviditetsvecka 35 är fostret 44 cm långt och väger ca 2700 gram. Tänk på att det är skillnad på hur stora fostren är. Hur stor var du själv och barnets far när ni föddes? Normal längd och vikt varierar med 10 cm och i varje fall 1 kilo hos nyfödda, fullburna barn. Barnets hjärta slår med 120-160 slag i minuten. Barnets binjurar växer och producerar hormoner. Nu är lungorna nästan färdigutvecklade.

Börjar du bli trött på att vara höggravid? Hm, det var konstigt! De flesta älskar att väga 10-25 extra kilo, ha rygg- och höftsmärtor, rikliga flytningar, känna att de aldrig får tillräckligt med vila, men ändå inte kunna sova på grund av magen som är i vägen, ha förvärkar och åderbråck, vara andfådd och täppt i näsan och ganska växlande humör. Tyvärr är det inte sällan att man upplever allt detta på en gång.

Är du berusad av oxytocin? Cirka 5 veckor före förlossningen sjunker progesteroninnehållet hos dig som är gravid. Samtidigt sker en ökning av östrogen och oxytocin. Oxytocin påverkar faktiskt din personlighet i slutet av havandeskapet och förbereder dig på att bli mor. 

Fostrets längd: ca. 44 cm
Fostrets vikt: ca. 2600 - 2700 g


Igår gick ja in på Mix Megapols hemsida och nominerade en tjej till Gry´s tjejresa som de ska göra! Jag hoppas verkligen att min nominering går igenom. Hur häftigt skulle inte det vara! ♥

I tisdags fick jag och P världens finaste blombukett av fina fam Söderholm/Hellbom! Tusen Tack fina ni va GOA ni är ♥



/ Tessa ♥


Kommentarer
Postat av: Jessica

Flicknamn blev Yelda :)

Namnbetydelse:

Yelda är ett turkiskt kvinnonamn med persiskt ursprung. Man associerar den till Sebi-Yelda vilket betyder årets längsta natt. I Sverige finns 31 kvinnor som har Yelda som förnamn. Det är ett ganska ovanligt kvinnonamn även i Mellanöstern. namnstub

Yelda är också det hebreiska ordet för flicka.



Pojknamn blev Walo..

Namnbetydelse:

Walo eller Valo är ett mansnamn.Enl. SCB fanns det 31 dec. 2004, 15 män som har förnamnet Walo. Av dessa har 3 namnet Walo som tilltalsnamn/förstanamn.Dessutom fanns det 33 män som har förnamnet Valo.Av dessa har 5 namnet Valo som tilltalsnamn/förstanamn.



Häftigt... Inte direkt nåt vanligt...heh.. :)

2011-03-03 @ 12:26:01
URL: http://jessj.blogg.se/
Postat av: Jessica

Här är länken föresten:



http://svenskanamn.alltforforaldrar.se/namn/namngenerator



Såg nu att det blev andra namn om man bytte plats på föräldrarnas namn.. haha..

2011-03-03 @ 12:27:29
URL: http://jessj.blogg.se/
Postat av: Tessa

Hahaha!! Fyfan vilka namn!!

Ja tror vi står för Hilma och Nils ett tag till. Kanske till o med blir Tage! Vi får se! :) Yelda? Låter som en tv-spels tjej! Å Walo...låter som ett valnamn på ett zoo. hahah!!

2011-03-04 @ 09:55:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0