Bröllopsbubbla...

FÖrLåT för mitt OtRoLiGT dåliga uppdaterande av bloggen! Skäms på mä!
Just nu lever vi i en otrolig bröllopsbubbla! Trodde INTE att det skulle vara såhär. Ja hade en bild framför mig på att jag skulle vara grislugn, avslappnad och ja ha allting under kontroll. Jag kunde inte ha mer FEL! Allting är ett stort kaos i huvet! Fast ett roligt sånt :). Det är så sjukt mkt att tänka på å hålla reda på och jag är så rädd för att missa nåt viktigt! Men iofs då var det nog inte så viktigt! :)
Har som sagt sålt läggan i Stockholm, flyttat ur den och nu är det bara städbolaget som ska göra sista finishen på den. Sen är den gone gone gone och det känns helt underbart! Lite tråkigt också men mest roligt för nu kan vi äntligen börja kika på hus! Fantastiskt! Dags för fam Lust att bli vuxna...hahaha!
Va å kollade på ett hus häromdagen! Det var drömhuset! Jag hade redan flyttat in. Bestämt möbler, tapeter, kök osv. Ja ni vet! Kom dit. I dörren möter ägaren av huset oss. En svettig smal snubbe med en dryg dialekt och en mundiarré from hell. Han har även en skabbig 12 årig vovve som hänger hack i häl på oss alla runt gården! Han vill visa oss något som inte mäklaren förstår sig på! Ok?! Vi följer med honom runt huset och han visar fönstrena! Dom har han tydligen snott från grannarna då de bestämt att göra treglas fönster. Ägaren av villan klappar sig nöjt på axeln och tycker att han är SÅ smart som gjort detta! Vi står där som fågelholkar med tankar som, vad hände? är han medveten om sig själv? var är karln född?
Mäklaren kommer! Han är totalt snurrig! Har ingen koll på nånting och jag tror inte att EN enda fråga blev besvarad som jag ställde. Fick hela tiden svar som "Jag vet faktiskt inte", "Det är inte jag som är mäklare för denna fastighet"...efter ett tag ledsnade jag och skippade resten av frågorna som ja hade!
Huset va katastrof! Mina tapet, kök och möbelplaner var långt gone!
Vi fortsätter att leta!
Hilma har börjat tokgarva! Jag sjunger Mora Träsk så att mamma å pappa höjer tv:n! Men det bjuder jag på för min dotter skrattar och mitt mammahjärta smälter och jag blir så otroligt sjukt stolt! Min prinsessa! ♥
Min blogguppdatering kommer nog att vara ganska gles nu tiden innan bröllopet! HÅLL UT för jag kommer att bli bättre! Promise!
/ Tessa ♥

Slapp..

...slappa dagar här i skärgården. Vi solar när det är sol och badar för fullt. Jätteskönt! Hilma njuter hon med. Ligger i sitt babygym naken och bara myser! Härligt med sommar och sol (när den visar sig).
Hilma blir bara roligare och roligare för varje dag som går. Gud va det händer grejer. Nu skrattar och pratar hon för fullt. Tittar nyfiket på sina händer och är på väg att greppa sina fötter. Hon är riktigt duktig att lyfta huvet när hon ligger på mage och är tokintresserad av att sitta i knä och vara med. Tiden och utvecklingen susar fram och vi försöker att ta vara på varje dag som kommer. Kameran går varm och det kommer bli såå roligt att kunna ta fram filmerna och kolla sen.
P blev bortrövad på Svensexa 16 juli. Han var totalt grundlurad. Vi drog in och skulle träna på gymet han och jag. Där rusar grabbarna in och sätter på P den största hatten av dom alla och en shysst fotbollströja. Sen bar det iväg med ögonbindel.
De hade åkt gokart, P fick åka ring i ån i Söderhamn, sen sov de ute i stugor på Rönnskär. Han hade en kanon dag/natt/förmiddag med grabbarna och var helt lyrisk när han kom hem. Fick några sköna bilder på honom. Tänk att detta är min blivande man KäRLeK :)

Är grymt rastlös nu förtiden. Jag får PaNiK av att bo hemma stundtals. Fast att jag ska vara tacksam för att mamma och pappa LÅTER oss bo här hos dom. Men det är liksom tudelat. Jag vill ha ett EGET hem. Ett hem där vi får bestämma vad vi ska göra och ha det, att kunna ha alla mina prylar i o.s.v.
På måndag ska vi kolla in ett hus som jag är otroligt sugen på. Jag har redan flyttat in. Vi får se om det är så bra som vi tror att det är och sen är det bara att HoPpAs att vi får det!
Bröllopsplaneringen går runt här hemma för fullt. Vi skriver o tänker o skriver :) Det är skitroligt, men gu va grejor man ska hålla koll på och komma ihåg. Mitt minne är inte det bästa heller, så det är bra att man får träna upp det lite. :) Kommer bli en sjukt rolig dag, kväll och natt. Och vi längtar som tokar. Börjar få koll på det mesta men det är mkt kvar! Tur att vi har många runtom oss som kan se till Hilmasessan! ♥
Idag har Ida och hennes man David och deras lilla Klara 2 mån. varit och hälsat på oss här i stugan. Å gud så mysigt det var. Nu saknar vi dom redan! Tur att vi kommer hälsa på dom i Hudik nästa helg så att vi får rå om varann mer.
Nu är frågan vad man ska göra härnäst?! Jag klättrar på väggarna snart känner ja. Hua! Blir nog en promenad i regnet tror ja. Trist men sant! Behöver rensa skallen lite och komma ut känner ja.
Skriver mer en annan dag när jag är på TOPP...
/ Tessa ♥

Möhippa..

Ingegerd ringde, det är Hilmas extramormor! Hon syr Hilmas dopklänning och ville att jag skulle komma in och kolla på kragen till den. Ok sa jag, vi bestämde att jag och P skulle åka in tillsammans på morgonen för att kika på den.
Jag slänger på mig ett linne och en kjol å drar på mig lite deo sen drar vi! Väl i bilen ringer mamma och säger att Ingegerd var tvungen att åka på ett ärende men skulle komma tillbaka om ett litet tag och att vi helt enkelt fick roa oss på stan en stund. Ok! Vi "hängde på låset" till JC och gick in för att kolla efter en skjorta som P ville ha.
När vi gått runt en sväng därinne möter jag en av mina tärnor. Hon är snyggt klädd och går å strosar därinne. Vi hejar glatt och får reda på att hon är nere på stan för att hon ska hämta bilen som blev kvar efter en trevlig kväll hos svärisarna! Jag går på det helt totalt och tycker att hon är snyggt klädd men det är hon ju iofs alltid så det är inget ovanligt eller skumt med det. Hon hoppar snabbt in i provhytten för att prova en skjorta och se om jag tycker den sitter ok. När jag sett den på å sagt att den är skitsnygg kommer helt plötsligt tärna nr 2 in i butiken. Hon frågar mig om jag inte ska prova "den fulaste klänningen ever" hahaha!!
Å DÄR VAR MÖHIPPAN IGÅNG!
Det tog ett tag innan jag verkligen förstod att nu var det Möhippedags! Jag hade inte anat ett skit! Så jäkla coolt!
Videokameran kom fram och jag var alldeles nervös, tärnorna likaså. De till o med skakade! :)
Klänningen och de coolaste strumpbyxorna åkte på samt en STOR rosett som vi alla tre haft sjukt roligt åt då vi var och provade ut min bröllopsklänning.
Dagen började med att vi mötte upp ett stort gäng av mina bästa vänner i parken. Där skålades det i champagne och surrades och kramades! Så härligt! Sen bar det av för att sumobrottas i en annan park. Där gick jag 5 ronder mot olika motståndare ur skaran och jag vann tre av dom tror ja! Det var lite suddigt ;).
Efter det lunch i en annan park! :)
Sen bar det iväg med ögonbindel till Denali center i Ljusne för Poledance! Riktigt roligt men jag måste säga att graciös är inte mitt andra namn. Hahaha...ojoj ska bli spännande eller kanske pinsamt att få se hur man ser ut på film där. Hua! Det var svårt att släppa loss om man säger så. Man känner sig mer fjantig än snygg men sjukt roligt var det! Och tjejen som instruerade var riktigt duktig!
Ögonbindel på igen och denna gång styrde dom kosan till ena tärnans stuga i skärgården. Där mös vi en liten stund sen drog vi ut på en liten udde för att grilla och mysa i solen. Fick även åka vattenskidor! Shit va roligt det är. Har helt glömt hur jäkla kul det är. Lyrisk var jag efteråt!
Grillen tändes och maten plockades fram! Vi hade en supermysig middag med mkt skratt och tok.
Kvällen fortsatte sen hos tärnan och där spelade vi spel och sjöng för fulla halsar! Kvällen avrundades vid 01.30 då vi alla satt och hade stora hål i ansiktet! :)
Väl hemma väntade en nyfiken blivande man om dagens aktiviteter och en sessa sovandes gott i hennes säng! Jag är så lycklig som har så fina vänner som gjorde den här dagen oförglömlig! Jag är er evigt tacksam, gud så roligt jag haft det! Tusen Tack! Älskar er alla!
En förväntansfull dam!
Idag har varit en seg men skön dag!
Fick sova ut riktigt och har myst med min dotter hela dagen! Gud som jag saknat att lukta på henne! Gofisan! ♥
Har varit iväg och sytt in brudklänningen! Eller i alla fall nålat in den. Ska dit om två veckor igen och testa om den sitter ok! Kommer bli kanon. Nu är det skorna som är nästa grej att hitta! Måste börjas leta i veckan!
Nu är vi nära! Jag börjar få lite rampfeber. Det är så häftigt! Längtar!
Imorgon ska det bli kanonväder så då ska fröken Åsman bättra på brännan! :)
Trött, mör och med en stor blå tå går blivande Fru Lust och kramar kudde!
Jag är så lycklig! ♥
Men innan jag lägger mig måste ja lägga in en bild på finaste Ester Marie Hilma Lust!

/ Tessa ♥

Grönt hår...

..ja ni läser rätt mitt hår var grönt! Tydligen så blir det så om man har eget brunnsvatten som man tvättar sitt hår i. Typiskt! Så idag fick jag gå till frisören IGEN och fixa bort det gröna. Nu är jag ljusbrun igen. Tack o Lov! Håret är räddat till bröllopet. Å hädanefter blir det att tvätta håret inne i stan! :)
Hilma har varit världens lyckligaste bebis idag! Har myst ute på altanen! Lillsessan vår va go hon är!! ♥
Imorgon är det fredag och eftersom vi har flyttat in hos mamma och pappa här i sommarstugan i väntan på att vår lägenhet i Sthlm ska bli såld så att vi kan köpa oss ett hus härhemma. YES, vi flytt hem! :) Men som sagt, imorgon har vi FF (FöräldraFritt) Så imorgon ska jag och P grilla, mysa och dricka vin på altanen! Å som jag längtat efter det. Bara han och jag och lilla Hilma förstås! Ska bli så otroligt mysigt!
Lördagen hoppas vi på finväder då tänkte vi dra oss ut på nån strand och bara mysa! Ska köpa ett tält åt lillfian som hon kan ligga i. Dom ska vara grymma sägs det så det ska vi absolut testa! :)
Luktade precis mig själv underarmarna och det var INTE en mysig lukt ja hade där efter en dag med bad och sol...hua! Dags att bada både mig och dotter nu!
Ha en mysig kväll hörrni!
Lovar att snart lägga upp lite bilder. Orka inte plugga in ifånen nu!
Pusssss
/ Tessa ♥

Bröllopsyrar..

..det är det enda jag gör om dagarna känns det som. Från att ha varit rätt så avslappnad när det gäller bröllopsplanering har jag nu gått till att bli hysteriskt nervös inför denna stora dag och alla planer. Stressen var total igår när jag ringde tryckeriet och de har semester i 4 veckor. Gaaah! Hur gör vi med kyrkprogrammet?? Utmarsch och inmarsch har vi ingen koll på i dagsläget. Dags att ta tag i det. Å jag som inte har en aning om sån musik.
Ringde till min bästa vän Marie som är GRYM på sån musik. Fick en massa tips på bra musik man kan använda sig av. Tusen tack fina vän, vad skulle jag göra utan dig!? Kärlek!!!
Imorse vaknade Hilma kl.07.30 TOKhungrig. Gick genast upp med henne för att fixa iordning mat. När jag står å måttar skopor till henne kastar hon sig handlöst bakåt ur min famn, slår i soda streamern. Allt detta händer på en nanosekund. Jag griper i panik tag i henne och blir alldeles stel i kroppen. FATTA om min lilla tjej ramlat rakt ner i stenspisen som står där. Hua. Jag får rysningar när jag tänker på det. Som tur var gick allting bra, den här gången. Nu är det ett fast tag om ryggen som gäller på lillsessan när hon är i famnen. Känner mig som världens sämsta mor just nu. Men jag hade inte en aning om att hon kunde slänga sig på det där sättet. Första å sista gången för henne om jag får bestämma! Nu sover hon sött å jag bara längtar till hon vaknar så jag får mysa med henne! Lillhjärtat mitt!
Idag är vi i jakt på en bröllopstårta, tjejen vi skulle beställa den av är långtidssjukskriven. Suck! Så nu får vi ta kontakt med de andra bagarna i stan och kolla om de kan hjälpa oss.
På söndag är det uppläggning samt intagning av bröllopsklänningen! :)
Kommentarerna om gästerna håller vi på att skriva på för fulla muggar och det är svårare än vad man tror kan jag lova! Fast det kommer att bli bra :).
Tyll till rispåsarna är inköpta. Å lugn, vi ska använda oss av matvete och inte ris, så fåglarna kan picka i sig utan att dö!
Skor till klänningen ska också inhandlas. Det blir ett par låga skor utan klack. Jag kommer inte att orka gå i klackar en hel dag. Så vi kör på det säkra kortet! :) Sägs ju att skumpa sätter sig i knäna med så då är det nog ett mkt bra val :).
Ska även till kyrkan för att se vem som ska spela orgel på vigseln och vad den personen har för noter. Beroende på vilken musik vi väljer att gå in samt ur kyrkan till.
Ja ni ser, mkt att göra!! Men otroligt roligt! Längtar verkligen till den stora dagen nu! Otroligt häftigt och roligt ska det bli!
Nä dags att börja fixa till sig lite.
Mkt på schemat idag! :)
/ Tessa♥

Utflykter..

Igår drog vi till Gävle för att shoppa loss på Valbo Köpcentrum samt Ikea!
Kvavt som det var var det kanon att gå inne på ett svalt köpcentrum. Hilma stormtrivdes och sov mest igenom hela utflykten. Skönt för mamma och pappa då vi hann med att storshoppa!
Då jag inte ammar längre var det nya bh:ar och linnen som stod på min inköpslista. Hittade en skitsnygg klänning med. Så den slank också ner i en påse! Riktigt nöjd! Hilma fick sig lite grejer hon med. Hon växer så det knakar så det behövdes lite grejer till hennes garderob! :)
Nu är familjen Lust/Åsman kittad! :)
Idag drog vi ut på Orn. Det är båtklubbens egna lilla ö eller vad man ska säga. Orn firade 100 års jubileum. Massor med båtar. Hilma var inte lika förtjust att hoppa i flytvästen som alla oss andra, men väl i båten så somnade hon in tryggt i vagninsatsen! Mys!
Nu har vi grillat och sitter inne i stugan och myser framför tv:n. Imorgon blir det till att åka fram och tillbaka till Sthlm. Vi har en potentiell köpare av lägenheten som vill ha en privat visning. Så jag och P vill ner och vädra ur samt damma av den lite så att den är tip top när den visas för killen. Hoppas och håller tummarna för att den blir såld. Vill så gärna köpa hus nu vi. Mysigt att få göra nåt till sitt eget och göra det som man själv vill ha det. Å för att få en massa rum att inreda. Hilmas rum kommer bli det roligaste! Å köket kommer bli sjukt bra, har en bild i huvet hur jag vill ha det. Ett fint litet lantligt kök men ändå med en modern touch! Mmm...HUSDRÖM BLI SANN...PLEASE!!!
Redan 2 juli idag! Sjukt va fort det går. Snart är det bara en månad kvar till jag och P gifter oss!
Galet!
Hörde av en tjej igår att det skulle bli den sämsta sommaren på länge i år. Den skulle tydligen regna bort! Vem har sagt det? Hur har jag kunnat missa denna dundernyhet?! Å jag hoppas hon har fel för jag vill verkligen att det ska bli en kanonsommar. Jag är ju mammaledig å allt. Jag håller för öronen och hoppas att det bara var ett dumt skämt som människan kläckte ur sig!
Nu vill min lilla sessa umgås! Dags att rycka in! Kommer ju va borta från henne i 6 timmar imorgon! Så nu ska här mysas ikapp! :)
/ Tessa♥

RSS 2.0