Vår vår vårkänslor...

Solen skiner för fullt! Det droppar från taken och vi ser knappt ut från våra fönster för att de är så skitiga!
Dags att ta tag i fönsterputsningen nu känner ja! Ska ta den imorgon!! Kommer bli en smidig historia känner ja. Barbamamma som putsar fönster - det är nåt nytt!
Igår mötte vi upp fam Hellbom/Söderholm! Hade en supermysig eftermiddag med häng på Royal Viking och middag i Hammarby Sjöstad! Å mys med prinsessorna såklart! ♥
Idag ska ja bege mig ut i det fina vädret! Ta en promenad och bara njuta av att solen verkligen värmer! Helt underbart! Älskar våren.
Igår gick vi in i v.38 av graviditeten!


Din graviditetsvecka: 38
Fostrets ålder: 36 uker

Huvudet mäter 9 cm i diameter. Fjunet på barnets kropp är snart borta. Huden börjar bli slät och fin. Ännu kan han/hon röra sig runt i livmodern, men det blir allt mindre plats.

Fosterrörelserna kommer därför efterhand att förändra sig lite. Kanske du nu känner det mer som glidande rörelser.

Moderkakan är 20-25 cm i diameter, 3 cm tjock och väger drygt ett halvkilo. Livmodern har nu passerat ditt bröstben. Vissa upplever att fingrarna svullnar eller blir kraftlösa. Detta är obehagligt och beror på nerver som kommer i kläm över handlederna. Detta är inte farligt. Lite sträckning av lederna hjälper ofta.

Din blåsa trycks ihop av livmodern och du måste ofta gå på toaletten.

Du går väl och väntar på förlossning? En del får en förvarning om att förlossningen är på gång en eller två dagar i förväg. Här kan du läsa om tecken på att förlossningen startar.

Ett tecken på att förlossningen är alldeles om hörnet kan vara att det kommer mycket tjockt slem från slidan. Detta slem kallas populärt slemproppen, och har en viktig funktion i graviditeten.

Fostrets längd: ca. 47,5 cm
Fostrets vikt: ca. 3200 g

92,5% av graviditeten har passerat

21 dagar kvar till BF

Kan fortfarande inte förstå att jag och P ska bli mamma och pappa. Kan inte förstå att vi om tre till fyra veckor kommer att ha en liten bebis i vår famn. Overkligt, häftigt, underbart! Vi längtar ihjäl oss efter den lilla som gömt sig därinne i nio månader snart! Hoppas h*n behagar komma ut snart! ♥

 

/ Tessa ♥

 


Kommentarer
Postat av: Judith :)

Finaste, finaste vännen! Vilka underbara bilder på dig och dina fantastiskt fina mage!! Så rätt att fota och njuta nu, för det är ju galet lite tid kvar du har den nu :) Fnissar när jag läser om fönstren, D har tagit våra idag för man måste upp på stege utifrån och det fick inte Judith göra för honom :) Hela fam har varit här i Glada hudik i helgen och njutit av vårvädret och alla hälsade massor till er!! Stor kram, njut av ledigheten som du och bebben verkligen förtjänat!!

2011-03-20 @ 16:18:53
Postat av: Tessa

Bästa Judith va dina ord värmer! Tack! Såg bilderna från er helg på Emmas logg. Gu va härligt ni hade det! Vilket väder! Nu är äntligen våren här! Ja nu är det galet lite tid kvar, för er med förresten! Går så sjukt fort! Vi knäpper en massa bilder och försöker att ta vara på den sista tiden så mkt som möjligt!

Hahaha dom där jäkla fönstrena. Jag måste fixa dom, men undra om inte ja också måste få lite hjälp. Man är ju inte smidigast just nu :). Tur att vi bara har fyra fönster! :) Hälsa tillbaka till alla. Å ta hand om dig å magen nu! Längtar tills vi ses vännen min! Hälsa D. Puss

2011-03-21 @ 19:11:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0