Välkommen munsår..

Vaknade med en stickande känsla i vänstra delen av ansiktet inatt...
Tänkte inte mer på det, vred mig och somnade om..
Men imorse fick jag se dig mitt finaste munsår...WHY???.. Fan va less ja blir.. Typiskt när man nästa helg ska på 30 års fest å nu i helgen ska till fina vänner på middag. Kommer ALLTID så lägligt!! TACK!! Grr...

Ja som ni alla kanske läst innan så ska jag och P bli föräldrar i April!! :) Känns hur spännande som helst att ha en liten bebbe i magen som växer och frodas. Overkligt men fantastiskt spännande och underbart!!

Jag har mått bra hela vägen och mår fortfarande prima, lite trött bara, men det börjar också ge sig nu. Vilket är skönt. Äntligen får P en sambo att umgås med på kvällarna igen..hahaha!!

Vi är nu i vecka 14 :) Känns redan som att jag varit gravid i ett år från det att vi fick +. Men nu rullar veckorna på...fortare än vad man är med på...
Jag skriver dagbok, knäpper kort på magen...eller innan var det inget där men nu börjar det smått se ut som att Tessa har nallat liiiiite för mkt på bullbordet senaste tiden :) Det känns på byxor... Rn mage putar fram i tröjorna..å på kvällarna är den ballongliknande..hahaha.. Ovant, men otroligt mysigt!! Ja bjuder på lönnigheten helt enkelt..det finns nåt därinne som är så värdefullt och efterlängtat!! :)


Din graviditetsvecka: 14
Fostrets ålder: 12 uker

Gravidas hjärtljud kan nu i vecka 14 höras med en ultraljudsdetektor. Hjärtat slår mycket snabbt, dubbelt så snabbt som hos en vuxen människa. Armar och ben kan böja sig. Fingrarna kan sluta sig till en knytnäve och det kan suga på tummen.

Barnet börjar så smått att "torrträna" på att dra in andan.
Fostret har nu smaksinne. Det reagerar på olika smaker i fostervattnet genom att dricka mer eller mindre av det.

Din mage börjar ta form, så att omvärlden ser att du är gravid. Antagligen kommer din mage att bli mer än dubbelt så stor innan det är dags att föda.

Denna period av graviditeten mår många mycket bra, är energiska och i god form. Kanske har du fått en mörk sträng från naveln och ner? Den försvinner en tid efter att du har fött.

Du har säkert lagt märke till att dina bröst nu är tunga. Dina bröst förbereder sig på att producera modersmjölk. Mjölkkörtlar och mjölkgångar blir större i bröstet. Bröstvårtan blir större och mörkare. Du får några små knutor (Montgomerys knutor) på bröstvårtan. HPL heter hormonet som påverkar brösten.

Vissa gravida tar i vecka 14-16 ett fostervattensprov eller moderkaksprov. Detta görs vid de stora regionala sjukhusen.

Fostrets längd: 12,5 cm. Hel längd, hjässa till fot.


/ Tessa ♥


Kommentarer
Postat av: Helena

Åhhhh, vad härligt med en rund liten mage! Jättekram från oss!!!!

2010-09-30 @ 21:20:31
Postat av: Tessa

Tack Helena, helt underbart!! :)Hälsa Jocke å ge Matilda en puss!

2010-10-01 @ 07:59:24
URL: http://tessaasman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0